تهدید هسته ای این بار از زبان عراقچی

کد خبر: 1330298

عباس عراقچی در حاشیه یک نشست بین المللی در گفت وگو با خبرنگاران پرتغالی صفحه جدیدی در تهدیدات ایران علیه اقدامات ضد ایرانی غرب باز کرد و به صراحت گفت که اجرای اسنپ بک و بازگشت تحریم های سازمان ملل می تواند این نظریه را که ایران باید به سمت تسلیحات اتمی برود، اجرایی کند

تهدید هسته ای این بار از زبان عراقچی

 

​​​​​​​چند روز آخر این هفته از سه شهر اروپایی پیام های مختلفی در موضوع پرونده هسته ای ایران صادر شد . در ژنو سوئیس دو معاون وزیرخارجه ایران بعد از مدت ها پای میز گفت وگو با طرف های اروپایی شامل اتحادیه اروپا ، انگلیس، فرانسه و آلمان نشستند تا شاید بتوانند مقدماتی برای باز کردن گره کور شده روابط در سال های اخیر بیابند ، در وین اتریش آژانس بین المللی انرژی اتمی در بیانیه ای آغاز عملیات پاسخ ایران به قطعنامه دو هفته پیش آژانس علیه ایران را اعلام کرد اما در لیسبون پرتغال عباس عراقچی در حاشیه یک نشست بین المللی در گفت وگو با خبرنگاران پرتغالی صفحه جدیدی در تهدیدات ایران علیه اقدامات ضد ایرانی غرب باز کرد و به صراحت گفت که اجرای اسنپ بک و بازگشت تحریم های سازمان ملل می تواند این نظریه را که ایران باید به سمت تسلیحات اتمی برود، اجرایی کند . حرفی که تاکنون مقامات رسمی و ارشد ایرانی در گفتن آن محافظه کاری داشتند اما حالا وزیر خارجه کشورمان آن را بیان کرده است .سید عباس عراقچی در جریان سفر به پرتغال در نشست با جمعی از خبرنگاران در لیسبون درباره تهدیدهای برخی از کشورهای غربی درخصوص اجرای اسنپ بک گفت: اگر غرب تهدید به اعمال مجدد همه تحریم‌های سازمان ملل متحد را ادامه دهد، احتمالاً بحث هسته‌ای در داخل ایران به سمت در اختیار داشتن تسلیحات (هسته ای) گرایش پیدا خواهد کرد.

جزئیات جدید و اختصاصی خراسان از پاسخ ایران

  اما ساعاتی پس از این اظهارات عراقچی ، آژانس انرژی هسته‌ای سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که ایران هزاران سانتریفیوژ جدید نصب کرده است.این گزارش که در آستانه گفت‌وگوهای برنامه‌ریزی‌شده روز جمعه هیئت ایرانی با نمایندگان سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در ژنو منتشر شد، تصریح دارد که ایران حدود ۶۰۰۰ سانتریفیوژ جدید برای غنی‌سازی اورانیوم نصب کرده است. طبق این گزارش، ایران به آژانس اطلاع داده بود که قصد دارد حدود ۶۰۰۰ سانتریفیوژ را در سایت‌های خود در فردو و نطنز برای غنی‌سازی اورانیوم تا ۵ درصد تغذیه کند که بالاتر از حد ۳.۶۷ درصدی است که تهران در برجام با آن موافقت کرده بود.در همین زمینه شنیده های خراسان از منابع موثق در سازمان انرژی اتمی ایران حاکی از آن است که ایران از همان ساعت تصویب قطعنامه ضد ایرانی در آژانس در روز جمعه هفته قبل ، دستور تزریق گاز اورانیوم با غنای طبیعی را صادر کرده است . این تزریق گاز به حدود ۶هزار سانتریفیوژ پیشرفته IR۶ ,IR۴ ,IR۲M صورت گرفته و بر این اساس ظرفیت غنی سازی ایران حدود ۵۰هزار سو افزایش یافته است . همچنین آرایش این سانتریفیوژها به گونه ای بوده که ۸ آبشار ۱۷۶ عددی در سایت غنی سازی فردو و ۲۳ آبشار ۱۷۶ عددی در سایت غنی سازی نطنز شروع به کار کرده اند . با توجه به فرایند فنی صورت گرفته موسوم به «پاسیواسیون» حدود یک تا دو هفته عملیات تزریق گاز با قطع و وصل انجام می شود و پس از آن محصول گیری از اورانیوم غنی شده تولیدی صورت می گیرد . بنابر اطلاعات رسیده به خراسان در این مرحله غنی سازی با غنای ۵درصد بوده، زیرا برای غنی سازی در سطوح و درصدهای بالاتر ۲۰ یا ۶۰درصدی ابتدا باید غنی سازی اورانیوم با ۵درصد انجام شود .

اسلامی : گفته بودیم بلادرنگ اقدام متقابل می کنیم 

این تحولات در حالی است که «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی گفته بود: «از اول اعلام کرده بودیم اگر سه کشور اروپایی راه تعامل را نپسندند و مقابله و صدور قطعنامه را دنبال کنند ما حتما بلادرنگ اقدام متقابل انجام خواهیم داد.»وی افزود: «این کار همان لحظه و زمان رای‌گیری اجرایی شد و گازدهی چندهزار سانتریفیوژ پیشرفته را که در راستای اجرای برنامه توسعه صنعت هسته‌ای است، آغاز کردیم و آن ها را در مدار فعالیت قرار دادیم.»اسلامی تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده در مقابل زور و فشار و رفتار غیرحقوقی و غیرقانونی هرگز عقب‌نشینی نمی‌کند. این که ما شفاف فعالیت کنیم و آن‌ها نادیده بگیرند و یک‌طرفه با بهانه‌جویی و با اتهام‌پراکنی بخواهند به کشور فشار بیاورند، جواب‌ معکوس خواهند گرفت.»رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: کلیه فعالیت‌های هسته‌ای ما زیر نظر آژانس است و مطابق پادمان و ملاحظات سند ان پی تی انجام می‌گیرد.وی ادامه داد: سطح غنی‌سازی طبق برنامه حداکثر ۶۰ درصد است، اما در سطح ۵ درصد و ۲۰ درصد برای مصارف مختلفی که اهداف برنامه است، تولید می کنیم. مهم است که بهره‌وری را افزایش دهیم و ماشین‌های سانتریفیوژی که پیشرفته هستند و بازدهی بالایی داشته باشند و اقتصادی باشد، در دستور کار است و در حال اجرای این برنامه هستیم.

خراسان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها