پولی از عربستان دریافت نکردم
"ایاد علاوی" نخستوزیر سابق عراق و از چهرههای شناخته شده عرصه سیاسی این کشور دریافت هرگونه کمک مالی از عربستان را رد کرد. ایاد علاوی نخست وزیر پیشین عراق در سال 1945 میلادی از پدری عراقی و مادری لبنانی که هر دو شیعه بودند به دنیا آمد.
علاوی در سال 1978 میلادی در انگلیس مورد سوء استفاده عوامل اطلاعاتی رژیم سابق قرار گرفت و در سال 1990، جنبش وفاق ملی عراق را که جریان مخالف رژیم بود، بنیان نهاد که بسیاری از بعثیهای سابق به آن پیوستند. علاوی همچنین سه سال در اردن زندگی کرد. وی روابط نزدیکی با کشورهای عربستان، اردن، امارات و مصر دارد. وی پس از سرنگونی رژیم صدام در سال 2003 میلادی از سوی نیروهای آمریکایی به عنوان یکی از اعضای شورای حکومت انتقالی عراق که 25 عضو داشت، انتخاب شد. علاوی در 28 ژوئن همان سال، عنوان نخست وزیر و اولین رئیس دولت عراق پس از صدام معدوم را به خود اختصاص داد و قدرت را از پل برمر حاکم آمریکایی عراق تحویل گرفت و تا هنگام پیروزی ائتلاف عراق یکپارچه در انتخابات پارلمانی 2006 میلادی، و معرفی ابراهیم الجعفری به عنوان نخست وزیر جدید عراق، این سمت را بهعهده داشت. ائتلاف العراقیه بهرهبری وی در انتخابات پارلمانی 2010 توانست 91 کرسی پارلمان را به خود اختصاص دهد ولی در کسب نخست وزیری ناکام ماند و در نهایت ردای نخست وزیری به نوری المالکی رسید.
علاوی همچنین ادعا میکند که در انتخابات پارلمانی گذشته، حق وی غصب شده است، البته حتی به جوسازی علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخته و این ادعا را طرح کرده که تهران مانع نخست وزیری وی شده است.
"ایاد علاوی" در پاسخ به سؤالی درباره انتخابات پیشِرو و دیدگاه وی درباره نخست وزیری نوری المالکی برای سومین بار پیاپی، اظهار داشت: گروههای سیاسی برای مرحله بعد از نوری المالکی به توافق رسیدند و هم اکنون هماهنگی خوبی میان آنها وجود دارد.
وی افزود: توافقاتی میان ما و مجلس اعلای اسلامی، صدریها و کردها برای انتخابات آینده حاصل شده و پس از اعلام نتایج انتخابات، دولت فراگیر میهنی را تشکیل خواهیم داد. علاوی معتقد است در صورتی که نوری المالکی برای سومین دور هدایت سکان هیئت وزرای عراق را بهعهده بگیرد، کشورش در لبه پرتگاه قرار خواهد گرفت؛ هرچند این احتمال را بسیار ضعیف و غیرممکن دانست. وی با ادعای "مطمئن باشید که المالکی برای سومین دور نخست وزیر نخواهد شد" در توجیه دلایل خود گفت: ٨ سال گذشته وی چیزی ندارد که مردم به آن امید به وی رأی بدهند، دولت وی نه از نظر اقتصادی عملکرد قابل قبولی داشته، نه سیاسی نه امنیتی و نه در هیچ عرصه دیگری.
خواستار رابطه با ایران بر اساس احترام متقابل هستم رهبر پیشین فهرست العراقیه ضمن تکذیب دشمنی خود با ایران، تأکید کرد: من هیچگونه دشمنی با ایران ندارم، تنها درخواست من داشتن رابطهای است که حقوق دو کشور در آن رعایت شود و بر اساس احترام متقابل باشد. علاوی به دیدارهای خود با حسن داناییفر سفیر کشورمان در بغداد اشاره کرد و گفت: با آقای داناییفر هم دیدارهایی داشتهام و آنجا بهصراحت گفتهام که خواستار بهبود و گسترش روابط با ایران هستم اما شما نباید از یک جناح یا شخص خاصی در عراق حمایت کنید.
آمریکا در عراق شکست خورد
علاوی همچنین سیاستهای آمریکا در قبال عراق را شکست خورده توصیف کرد و گفت: آمریکا در عراق شکست خورد و نتوانست آرمانهای خود و ملت عراق را محقق کند، زیرا پس از گذشت بیش از ١١ سال از سقوط صدام، هنوز امنیت و آسایش شهروندی که سادهترین حقوق هر انسان است برای مردم عراق فراهم نشده است.
دریافت پول از عربستان دروغ است
درست زمانی که نوک انتقادهای شدید نوری المالکی نخست وزیر عراق، بهسمت ریاض دوخته شده بود و سعودیها بهعنوان عامل اصلی بیثباتی و ناامنی در عراق بهسبب حمایتهای گسترده از گروههای تروریستی تکفیری معرفی شدند، در نقطه مقابل، ایاد علاوی به دفاع تمامقد از حاکمان عربستان پرداخت و آنها را از هرگونه دست داشتن در ناامنی و بیثباتی در عراق تبرئه کرد.
رهبر ائتلاف الوطنیة در این مصاحبه و در پاسخ به این سؤال که چرا در مقابل دخالتهای عربستان سکوت کرده است، گفت: دخالت عربستان در عراق صحت ندارد، و ادعاهایی هم که در رابطه با کمک این کشور به گروههای تروریستی مطرح میشود تا کنون بدون دلیل و سند بوده اما من دخالت هر کشوری را محکوم میکنم. وی دریافت پول از عربستان سعودی را تکذیب کرد و گفت: این دروغ است، عربستان حامی مالی من نیست.
برنامهای برای سفر به تهران ندارم
علاوی افزود: فعلاً برنامهای برای سفر خارج از کشور از جمله تهران ندارم و مشغول انتخابات هستم اما بعد پیروزی فهرست الوطنیة پیام دوستی خود را برای همه کشورهای منطقهای خواهم فرستاد.
در انتخابات پیروز میشویم
نخست وزیر سابق عراق معتقد است در انتخابات آینده علیرغم فشارهای موجود نتایج قابل قبولی کسب خواهند کرد. وی گفت: هم اکنون تمامی بودجه و قدرت کشور در اختیار فهرست المالکی است اما با این وجود و با این امکاناتی که داریم نتایج برای ما رضایتبخش خواهد بود.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید