جلسه بررسی FATFدر مجلس شورای اسلامی/مخالفت نمایندگان با راِگیری علنی/قرائت نامه رهبر انقلاب: با بررسی قانونی FATF مخالفتی ندارم/انتقاد نقویحسینی از تلاش لاریجانی برای تصویب FATF/تصویب لایحه توسط مجلس
ما برجام را تصویب کردیم و برای آن شرط هم گذاشتیم. چه دستاوردی برای ملت داشت؟ مشکل مالی و پولی ما حل نشد. اقای طیبنیا در سال ۱۳۹۴ شروط fatf را امضاء کرد، مجلس شورای اسلامی، پالرمو و پولشویی و قانون مبارزه با تروریسم را تصویب کرد اما چه چیزی کف دست شما گذاشتند؟ چرا به مردم دروغ میگویید؟ اینکه کشورها از ما نفت نمیخرند مشکل FATF است، چرا با مردم روراست نیستید؟
ایسنا: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) را به عنوان اولین دستور مورد بررسی قرار میدهند.
به گزارش ایسنا، جمعی از مخالفان تصویب لایحه CFT صبح امروز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. این تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی حاوی شعارهایی همچون "نه به خود تحریمی"، "برجام نمیخواهیم"، "FATF خیانت است به ملت" اعتراض خود را به تصویب لایحه کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) اعلام کردند.
بررسی سی_اف_تی در مجلس
جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی آغاز شد. اما پیش از آن جلسه کمیسیون امنیت ملی از حدود ساعت هفت صبح در محل صحن مجلس برای بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) برگزار شد. این جلسه بنا به درخواست تعدادی از نمایندگان کمیسیون امنیت ملی به ریاست فلاحت پیشه، رییس این کمیسیون که اکثرا از اعضای فراکسیون ولایی بودند، با حضور مسئولانی از وزارتخانههای امور خارجه و اطلاعات، اقتصاد، بانک مرکزی و جمعی از صاحبنظران دانشگاهی برای بررسی لایحه CFT و کنوانسیونهای مرتبط با FATF برگزار شد. این در حالی است که فراکسیون ولایی نیز در همان ساعت در جلسه جداگانهای به بررسی ابعاد لایحه CFT پرداخته و اعضای این فراکسیون در جلسه کمیسیون امنیت ملی حاضر نشدند. البته از ساعت ۸ صبح اعضای فراکسیون ولایی در این نشست حاضر شدند.
مخالفت مجلس با رایگیری علنی برای لایحه CFT
سپس نمایندگان مجلس در ابتدای جلسه علنی وارد بررسی لایحه CFT شدند، بعد از آنکه اسامی موافقان و مخالفان کلیات این لایحه اعلام شد احمد امیرآبادی، عضو هیات رئیسه مجلس گفت که دو نامه با ۱۷ و ۴۰ امضا به هیات رسیده تا براساس مواد ۱۲۴ و ۱۳۰ آیین نامه، رای گیری درباره این لایحه به صورت علنی باشد.
علی لاریجانی، رئیس مجلس گفت: طبق این مواد رای گیری با ورقه و آشکار انجام میشود.
نمایندگان با ۱۱۷ رای موافق، ۱۱۱ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع از مجموع ۲۶۴ نماینده حاضر در مجلس مخالفت کردند که رای گیری به صورت علنی باشد.
رای گیری به صورت علنی و آشکار بدین صورت است که نمایندگان باید در برگه رای با قید اسم خود رای موافق و یا مخالفاشان نسبت به این لایحه را اعلام کنند.
تشریح نحوه بررسی کلیات لایحه CFT در مجلس
بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم( CFT )یکبار به کمیسیون امنیت ملی ارجاع شد که امروز مجددا در مجلس بررسی میشود. در بررسی کلیات لایحه دو مخالف و دو موافق هر کدام به مدت ۱۵ دقیقه صحبت میکنند بعد از آن ۱۵ دقیقه زمان ارائه گزارش کمیسیون امنیت ملی است در نهایت هم نماینده دولت ۱۵ دقیقه زمان برای صحبت دارد.
محمد دهقان و سیدحسین نقوی حسینی نمایندگان طرقبه و ورامین به عنوان مخالف و بهروز نعمتی و محمد فیضی نمایندگان تهران و اردبیل نیز به عنوان موافقان هستند.
دهقان: به نام مبارزه با تروریسم میخواهند اقتصاد کشور را قفل کنند
محمد دهقان نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس به عنوان اولین مخالف کلیات لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم CFT در جلسه علنی امروز (یکشنبه) با تاکید بر اینکه نباید بلای برجام را مجددا سر مردم بیاورید، گفت: میخواهند به عنوان مبارزه با تروریسم اقتصاد کشور را قفل کنند و کشور را دچار خودتحریمی نمایند.
وی گفت: آیا در شرایط جنگی باید شاگرد خوب باشیم یا خیر. از اول انقلاب در زمان جنگ و تحریم برای ما مشکلاتی به وجود آوردند. ما در سالهای ۹۰ و ۹۱ هم تحریم آمریکا و اتحادیه اروپا و شورای امنیت بودیم.
وی افزود: میگویند که لایحه CFT را لبنان هم پذیرفته است. حرف ما این است هزاران حزب الله و غیر حزب الله فدای جمهوری اسلامی ایران. تا جمهوری اسلامی نباشد حزب الله هم نیست. آنها ایران را هدف قرار دادند تا کشور را در تنگنای اقتصادی قرار دهند. همانطور که در دو سال گذشته هم با ساده اندیشی آقایان همین کار را کرده و کشور را در تنگنا قرار دادند. آنها شاگرد خوبی برای کلاس بودند اما از آن طرف کشور دچار بحران از نظر اقتصادی شد.
این نماینده اصولگرای مجلس افزود: چرا سوال نمیکنید چطور دلار به ۱۹ هزار تومان رسید و یکشنبه گذشته ۱۲ هزار تومان شد. علت آن است که آقایان الزامات FATF را اجرا کردند. دلار از ۳۵۰۰ تومان به ۱۹ هزار تومان رسید. دلیل آنکه دلار از این میزان به ۱۳ هزار تومان رسید هم آن بود که شورای هماهنگی سران قوا واردات دلار را آغاز کرد. این باعث شد که دلالها دلارهایی که خریده بودند را در بازار عرضه کنند.
دهقان خاطرنشان کرد: از طرف دیگر به محض اجرای الزامات FATF بخشی از کسانی که در تحریم هستند با مشکل مواجه میشوند به طوریکه برخی از بانکها به آنها اعلام کرده که حسابهایشان را ببندند. دو نفر از کسانی که توسط آمریکا تحریم شدند پیش من آمدند و گفتند که یک بانک در داخل از کشور به آنها اعلام کرده که حسابشان را ببندند وگرنه آن بانک مورد تحریم آمریکا قرار میگیرد. این دستورالعمل نیز از سوی یکی از بانکها صادر شده مبنی بر اینکه کسانی که توسط آمریکاییها تحریم شدند نمیتوانند در بانکهای داخلی حساب داشته و کار کنند.
وی با بیان اینکه در شرایط جنگی باید ریسک کرد و تحریمها را دور زد، گفت: آقایان دو سال برجام را اجرا کرده و اقتصاد را قفل کردند. اکنون موضوع کنوانسیونها را مطرح میکنند مطمئن باشید دو سال دیگر هم اینجا میآیند و صحبت از الحاق به نهاد بینالمللی جدیدی را مطرح میکنند که اگر ما آن را تصویب نکنیم اقتصاد درست نمیشود.
این نماینده اصولگرا گفت: آقایان برای ما یکسری الزام در FATF تحمیل کردند ما صراحتا میپرسیم که اگر این موارد را اجرا کنیم از لیست سیاه خارج میشویم؟ حرف ما این است که آقایان با افراد قدرتمند دیپلماسی را دنبال کنند و همه موضوعات را به یک نفر نسپارند بلایی که برجام سر ما آورد را اینبار نیاورید، به جای آن سطح مذاکرات را بالاتر برده و فردی قوی تر در مذاکرات بگذارید.
دهقان تاکید کرد: موضوع روشن است ما در زمانی قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم را تصویب کردیم بعد در FATF گفتند که این تبصره را حذف کنید. تبصره آن بود که سازمانهای آزادی بخش و گروههایی که علیه اشغال خارجی مبارزه میکنند از این قانون مستثنی هستند.
وی ادامه داد: شورای امنیت هر برنامه جعلی را میآورد ما به آن ملحق میشویم آیا آنها باید برای ما تروریسم را تعریف کنند؟ همه میدانند عربستان حامی تروریسم است و داعش با پول عربستان درست شده است. اما کسی سوال میکند که چرا عربستان میخواهد عضو ناظر FATF شود. آقای لاریجانی گفته که اگر زودتر تصویب نکنید عربستان و اسرائیل عضو دائم شده و دیگر ما از لیست سیاه خارج نمیشویم اما چرا کسی علیه عربستان بیانیه نمیدهد. تردیدی نداریم عربستان حامی تروریسم است.
نعمتی: لاریجانی رابط مجلس و دفتر رهبری است؛ نه جریانهای مخالف CFT
بهروز نعمتی سخنگوی هیات رییسه مجلس نیز به عنوان موافق گفت: به عنوان مقلد رهبری اعلام میکنم که اگر ایشان درباره CFT نظری داشته باشند بنده به این پروتکل رای نمیدهم. رابط مجلس و دفتر رهبری، رییس مجلس شورای اسلامی است نه افراد و جریانهای که القائات دیگری میکنند. برادران و خواهران منافع ملی ایجاب میکند به دست دشمن بهانه ندهیم.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: امروز همه دشمنان در پی گرفتن بهانه از ما هستند. آمریکا و صهیونیستها در پی نپیوستن ایران به CFT هستند. چرا کاری که باید در دولتهای نهم و دهم با وجود پرداخت هزینهها انجام میدادیم انجام ندادیم و به این کنوانسیون نپیوستیم؟ ما عضویت را نپذیرفتهایم؛ این یعنی هیچ یک از الزامات چهل و یکگانه را نمیپذیریم.
وی ادامه داد: دوستان، شرایط فعلی کشور را ملاحظه کنید. امروز به رییس کل بانک مرکزی و سایر مقامات کشور گفته میشود که اگر به CFT نپیوندید نمیتوانیم حتی یک سنت به شما پرداخت کنیم.
سخنگوی هیات رییسه مجلس مطرح کرد: از وقتی که بحث CFT مطرح شده است از مراجع تقلید خرج کردند. شما هر چه از مراجع بپرسید آنان پاسخ شما را میدهد. عدهای دنبال القاء اهداف خود به مراجع عظام تقلید هستند.
نعمتی ادامه داد: برخی دوستان میگویند اطلاعات کشور لو میرود. چه اطلاعاتی لو میرود؟ مگر یک دینار به تروریستها تا امروز کمک کردهایم؟ چهار گروه تروریستی القاعده، طالبان، داعش و جبهه النصره از سوی سازمان ملل به صورت رسمی شناخته شده است بقیه سازمانهای تروریستی احتمالات شماست.
وی افزود: در تبصره لایحه آمده اگر از لیست تحریمها خارج شویم دولت مکلف به خروج از CFT این یعنی نباید به تروریستها کمک مالی شود اما ممکن است یک کشور مثل کانادا بر ما حق تحفظ بگذارد. چه کسی میخواهد برای ما این حق را بگذارد و چه کسی میخواهد به آن رسیدگی کند؟ حق تحفظ مسئلهای بین دو کشور است؟ و هیچ دادگاهی برای رسیدگی به آن وجود ندارد؟
نماینده مردم تهران در مجلس پرسید: چرا با عدم پذیرش CFT برای دیگران حق ایجاد کنیم؟ بیش از ۶۶ کشور عضو CFT برای پیوستن برای آن شرط گذاشتند، این مسئله کاملا طبیعی است و ما هم نباید برای آنان حق ایجاد کنیم.
سخنگوی هیات رییسه مجلس تصریح کرد: شماهایی که میگویید از قبل برجام ضرر کردیم، حداقل نفع برجام این بود که همه کشورهایی که بر علیه ایران موضع گرفته بودند امروز در کنار ما هستند. کشورهای اروپایی با ما همراه شدند. چهار قطعنامه سنگین بر علیه ما تصویب شد و امروز برای ایران بلااثر است. انصاف خوب چیزی است. در حال حاضر نمیتوانستیم حتی با کوچکترین کشورها مذاکره داشته باشیم اما در نیویورک کشورهای بزرگی با رییس جمهورمان هم نفس شدند. به جز ایران فقط کشور کره شمالی است که در لیست سیاه قرار دارد.
نعمتی خاطرنشان کرد: تا الان چه کسی شنیده که خلاف نظراتش مجبور به همکاری با CFT برای دادن اطلاعات سری کشور است؟ این اشتباه بزرگی است که برخی مخالفان مطرح میکنند. حق شرط حق حاکمیتی هر کشوری است. حقوق شرط ما تا زمانی که قانون اساسی رعایت نشود مورد اعتراض ما خواهد بود. مذاکره کنندگان کشور باید در مذاکراتشان به این مسئله بسیار مهم توجه داشته باشند.
وی تصریح کرد: بند ۲۴ کنوانسیون بند حل و فصل اعتراضات است که بند بسیار مهمی است. هر مرجعی نمیتواند به اختلافات دو کشور عضو CFT دخالت کند.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: کنوانسیون ابزار مناسبی برای پیگیری و مبارزه باتروریسم است. ما که از ابتدای انقلاب تا امروز دهها هزار شهید تروریسم تقدیم کردهایم. چرا حالا حق خود در استفاده از مزیتهای CFT در این زمینه را از دست بدهیم. امروز همه نمایندگان مسؤول هستند.
سخنگوی هیات رییسه مجلس خطاب به دهقان، گفت: حل بسیاری از مشکلات امروز کشور در گرو حل CFT است. چرا به مردم راست نمیگویید؟ نمیتوانیم پول نفتی را که در بازارهای جهانی میفروشیم به داخل کشور منتقل کنیم. شما اینجا مطالبی را به این دولت منتسب کردید که حق آن نبود. بحث شما منجر به خروج بابک زنجانیها از زیر پلهها برای انتقال پول به داخل کشور میشود. نپیوستن به CFT یعنی انتقال میلیاردها دلار پول کشور از طریق بابک زنجانیها.
این سخنان نعمتی، اعتراض شدید دهقان را در پی داشت و لاریجانی نیز خطاب به نعمتی از وی خواست اسمی از کسی نبرد تا مجلس به تنش کشیده نشود.
وی در پایان گفت: از همه نمایندگان میخواهم محکم با کلیات لایحه موافقت کنید.
انتقاد نقویحسینی از تلاش لاریجانی برای تصویب FATF
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی از رییس مجلس شورای اسلامی به خاطر برگزاری جلسات مکرر با روسای کمیسیونها و فراکسیونهای مجلس شورای اسلامی برای تصویب FATF انتقاد کرد.
سید حسین نقوی حسینی در جریان مخالفت با لایحه پیوستن ایران به کنواسیون مقابله با تامین مالی تروریسم(CFT) اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی در آستانه تصمیم مهمی است که مربوط به منافع ملی کشور، سرنوشت جمهوری اسلامی ایران و راهبردهای آینده کشور است. بحثهای روزها و ماههای گذشته نشان میدهد موضوع مهمی مطرح است، اما رهبری مختصات آن را فرمودند در اتاق فکر استکبار جهانی پخت میشود و نمیدانیم سرو تهش دست چه کسی است. حالا مجلس شورای اسلامی باید تصمیم بگیرد که عضو آن شود یا نه؟
وی با اشاره به حضور وزیر خارجه و تیم دیپلماسی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما مباحث را منطقی و آرام میگوییم بحث منافع ملی مطرح است و دعوای جناحی نداریم و آرزویمان هم موفقیت دولت است، اما به سوالات پاسخ دهید تا فریبکاری نشود و بحثهای گذشته تکرار نشود. ما از عضویت در کنوانسیون چه میخواهیم و چه مشکلی با آن حل میشود.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت: موسسات مالی و پولی قبلی با ما کار نکردند و نمیکنند ما راههای زیادی برای حل این مشکل رفتیم اما مشکل حل نشد. چرا مردم را میترسانید و میگویید که اگر عضو کنوانسیون نشویم پروژههایشان در شهرستان اجرا نمیشود، کالاهای اساسی نمیآید و مردم گرسنه میمانند. چرا دروغ میگویید روراست باشید. پشت همین میکروفن گفتند برجام تصویب شود آب آشامیدنی، اشتغال و مشکل مالی و پولی و گرفتاری حل میشود، اما گرفتاریها همه از برجام است.
نقوی حسینی در ادامه گفت: مگر همین برجام ۲۰ دقیقهای در مجلس شورای اسلامی تصویب نشد؟.
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در میان نطق وی در واکنش به اظهارات نقوی حسینی گفت: این حرف خلاف است ما چهار ساعت در جلسهای موضوع را بررسی کردیم و سپس آن را تصویب کردیم چرا خلاف میگویید.
نقوی حسینی ادامه داد: این چه مدیریتی در مجلس شورای اسلامی است. حضرت آقا در ملاقاتی که نمایندگان خدمتشان رسیدند صریح حرفشان را گفتند مگر این حرف تفسیر میخواهد مگر کنوانسیون دیگری مطرح بود؟ صریح و روشن گفتند کنوانسیونهایی که در اتاق فکر استکبار پخت و پز میشود و معلوم نیست سرو تهش دست چه کسی است را تصویب نکنید.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خطاب به لاریجانی ادامه داد: شما که در سه هفته گذشته جلساتی تشکیل دادید که FATF تشکیل شود چرا جلسه نگذاشتید که بگویید که این مطالبه آقا از نمایندگان ملت است چه کاری کنیم که تصویب نشود چهطور روسای کمیسیون ها را دعوت میکنید که باید FATF تصویب شود. اخطار من اصل ۱۱۰ قانون اساسی است. فراکسیون نمایندگان ولایی در جلسه دعوتی آقای لاریجانی شرکت نکرد چون میدانست دلیلاش چیست.
وی همچنین خطاب به وزیر خارجه گفت: ما برجام را تصویب کردیم و برای آن شرط هم گذاشتیم. چه دستاوردی برای ملت داشت؟ مشکل مالی و پولی ما حل نشد. اقای طیبنیا در سال ۱۳۹۴ شروط fatf را امضاء کرد، مجلس شورای اسلامی، پالرمو و پولشویی و قانون مبارزه با تروریسم را تصویب کرد اما چه چیزی کف دست شما گذاشتند؟ چرا به مردم دروغ میگویید؟ اینکه کشورها از ما نفت نمیخرند مشکل FATF است، چرا با مردم روراست نیستید؟
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی همچنین اضافه کرد: رییس جمهور یک سطر به مجلس شورای اسلامی تعهد دهد که مشکلات با FATF حل میشود و اگر حل نشد ایشان را استیضاح کنیم و عدم کفایت سیاسیشان را به رای بگذاریم در این صورت ما به این لایحه رای میدهیم. ما FATF را پذیرفتهایم و به ۴۰ توصیه عمل میکنیم اما چه کاری برایمان کردند چرا فریب میخورید مگر دیپلمات نیستید مگر به شما نگفتند اول برجام بعد FATF بعد موشکی بعد حقوق بشر.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من منافع ملی کشور و دیپلماسی را میفهمم. ما زیر و بم اینها را بررسی کردیم. اگر خطری نداشت دولت برای چه حق شرط گذاشت و اعلامیه تفسیری نوشت آن اعلامیه به استناد بندهای کنوانسیون قابل عمل نیست. من اینها را خواندهام، کار کردهام و میفهمم.
نقوی حسینی در پایان گفت: ما جمهوری اسلامی ایران هستیم نه سوریه و عراق. برژینسکی میگفت اگر ایران میخواهد مشکلاش با آمریکا حل شود باید سرجای خود برگردد و نظام بینالملل را بپذیرد. این کنوانسیونها به معنی برگشت به قبل است.
فیضی: نظر رهبری مربوط به همه کنوانسیوهای بینالملل است و محدود به CFT نیست
محمد فیضی نماینده مردم اردبیل در مجلس نیز در موافقت با کلیات لایحه CFT، گفت: مقام معظم رهبری در نامهای به رییس مجلس شورای اسلامی گفتند که موضوع این نامه مربوط به همه کنوانسیوهاست و محدود به CFT نیست.
وی در واکنش به داد و فریاد محمد دهقان هنگام نطق موافق اول، گفت: مجلس در جلسه علنی و غیرعلنی تا این لحظه با آرامش جلسه داشته اما عدهای در صحن علنی و در فضای مجازی با دروغ پردازی علیه موافقان و قرار دادن موافقان در صف یزیدیان و قرار دادن مخالفان در صف حسینیان این آرامش را به هم میریزند.
وی با اشارهای سر بسته به نامه مقام معظم رهبری به رییس مجلس شورای اسلامی، گفت: لاریجانی محتوای نامه حضرت آقا را در جلسه غیرعلنی مطرح کردند. ایشان در این جلسه گفتند که موضوع این نامه مربوط به همه کنوانسیونها بود و محدود به CFT نبود.
فیضی ادامه داد: چرا به مردم دروغ میگویید و موافقان کلیات این لایحه را متهم به دروغپردازی و آنان را تهدید میکنید؟ این چه اخلاقی است؟ همه کشورهای جهان قوانینشان را با استانداردها و قوانین بینالمللی مطابقت میدهند به جز ایران و کره شمالی. اجرای استانداردهای بینالمللی نیازمند تصویب قوانین منطبق با استانداردهای بانکی است.
نماینده مردم اردبیل در مجلس خاطرنشان کرد: مخالفان عزیز توجه کنید، در شرایط سختی قرار داریم و چرا میخواهید شرایط کشور را سختتر کنید؟ بانکهای ایرانی اگر استاندارد CFT را رعایت کنند بانکهای طرف مقابل با بانکهای خارجی این استانداردهای را رعایت میکنند و خودمان با دست خودمان کانالهای مالی کشور را مسدود میکنیم.
وی ادامه داد: FATF یعنی رعایت حداقلهای مبارزه با تروریسم. این استانداردها دولتی نیست بلکه بنگاهی است که دولتهای کشورها نمیتوانند در آن هیچ دخالتی داشته باشند حالا اگر ما به این استانداردها بیتوجه باشیم نمیتوانیم با نظامات بانکی جهان ارتباط عالی داشته باشیم. پذیرش شروط FATF یعنی پذیرش استانداردهای جهانی برای مقابله با تروریسم.
فیضی متذکر شد: پیامدهای FATF برای جامعه تشریح نشده است. به مردم نگفتیم اگر به FATF نپیوندیم روابط بانکهای جهان حتی بانکهای هند، چین، روسیه، سوریه و ترکیه با بانکهای ایران دچار مشکل م شود و دانشجو و تاجر برای افتتاح حساب در بانکهای خارجی مجبور به راستیآزمایی فرد متقاضی میشود که مشکلات عدیدهای برای ایرانیان خارج از کشور به وجود میآید.
نماینده مردم اردبیل در مجلس پرسید: چرا به مردم نگفتیم بسته شدن کانالهای بانکی موجب مختل شدن مناسبات اقتصادی ایران با سایر کشورهای جهان میشود؟ به مردم بگوییم موانع تبادلات بانکی به ویژه در بخش حمل و نقل آسیبزاست. رانندگان کامیونهای ایرانی برای حمل و نقل با مشکلات عدیدهای روبرو میشوند. به مردم بگوییم که با نپیوستن به FATF ایران حتی نمیتوان حق عضویت خود را به مراکز بینالمللی و منطقهای پرداخت کند.
وی یادآور شد: کمیسیون امنیت ملی مجلس ۶ شرط برای پیوستن به FATF به تصویب رساند. دوستان در این کمیسیون زحمات زیادی برای تدوین این شروط کشیدند.
فیضی ادامه داد: اگر ضوابط FATF و CFT برای مبارزه با تروریسم را نپذیریم یعنی مبارزات مشروع مردمی در دفاع از حقوق خود را زیر سوال بردهایم.
نماینده مردم اردبیل در مجلس تصریح کرد: روند الحاق و خروج از کنوانسیون پیشبینی شده است. اگر ایران تحت فشار قرار گیرد ترتیبات آن در کمیسیون امنیت ملی مجلس مشخص شده است، مخالفان چرا نگرانید؟ اگر شروط ما را نپذیرند، مخالفان محترم! به FATF و CFT نمیپیوندیم. نباید در داخل کشور و در خارج از کشور، دوقطبی ایجاد کنیم. راه عزت ملت ایران، استقلال سرزمین از مسیر معیشت ملت عبور میکند. هدف CFT و FATF کمک به نهضت های آزادی بخش نیست بلکه استانداردهای مبارزه با پولشویی و تروریسم وارد مصادیق نمی شود. کشورها خودشان فهرست سازمانهای تروریستی را مشخص می کنند. لبنان مشکلی در اجرای این استانداردها نداشته است. چرا میخواهید با دست خودتان برای کشور مشکل ایجاد کنید؟ اگر مشکلی بود تا الان حتما برای لبنان به وجود آمده بود.
وی تاکید کرد: برای انتقال پول نفت به داخل کشور با مشکلات عدیدهای روبرو هستیم.
فیضی با بیان اینکه اولین قربانی تروریسم هستیم، گفت: ملت شریف ایران، کشوری هستیم که بیشترین هزینه و شهید را در مواجهه با تروریسم داد و هزاران شهید را در راه دفاع از خاک کشور اهدا کرد. نزدیک به ۱۷ هزار نفر از هموطنان کشورمان توسط عناصری به شهادت رسیدند که تا دو سه سال قبل از سوی آمریکا تروریسم شناخته میشدند. تروریستها رییسجمهور، نخستوزیر، دکتر بهشتی و مطهری و ۷۲ نفر از منتخبان ملت را به خاک و خون کشیدند. حضور نیافتن ما در سازمانهای بین الملل از جمله FATF و CFT جارو زدن راه برای عربستان، صهیونیستها و سلطهطلبان جهانی است. البته ما با پیوستن به FATF و CFT به دهان این کشورها و نهادها میزنیم.
نماینده مردم اردبیل در مجلس تصریح کرد: نحوه مراودات بانکی را با پیوستن به FATF حل کنیم. با عقلانیت از فشارهای اقتصادی بر مردم بکاهیم و راه بهانهجویی بر دشمنان ملت را ببندیم.
دفتر مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه رئیس مجلس دربارهی بررسی کنوانسیونهای مرتبط با FATF اعلام کردند که ایشان با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارند.
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در جلسه امروز یکشنبه مجلس در پاسخ به اخطار نقوی حسینی نماینده ورامین متن نامهای را که دفتر مقام معظم رهبری دربارهی لایحه FATF به رییس مجلس فرستاده بود را به شرح زیر قرائت کرد.
«جناب آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی
با سلام و تحنیت
در پی استفسار تلفنی جنابعالی نسبت به مخالفت و عدم مخالفت مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) با بررسی لوایح چهارگانه به کنوانسیونها در مجلس شورای اسلامی به دنبال فرمایشات معظم له در دیدار نمایندگان،
مقام معظم رهبری فرمودند: آنچه که من در دیدار با نمایندگان راجع به لوایح چهارگانه و کنوانسیونها گفتهام مربوط به اصل کنوانسیونها بود و نه کنوانسیون خاص.
لذا با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارم. تا مسیر قانونی خود را طی کند. تدبیر فوق قبلا در زمان استفسار به طور شفاهی به جنابعالی ابلاغ شده بود.»
رئیس مجلس در پایان قرائت این نامه گفت که آقای حجازی این نامه را ابلاغ کرده است.
در پایان نمایندگان مجلس شورای اسلامی این قانون را تصویب کردند.
دیدگاه تان را بنویسید