نادری: «جماران» مبتنی بر خردورزی در انتخابات مجلس حضور دارد
دبیرکل جریان مردمی جماران با بیان اینکه «جماران» به صورت جدی و مبتنی بر خردورزی در انتخابات مجلس حضور دارد، گفت: فعالیت سیاسی جماران صرفا با رویکرد قدرت برای قدرت نیست بلکه جماران خود را دارای ایدهای متمایز برای اداره کشور است تا با تحقق آن شاهد آیندهای روشن برای ایران و جمهوری اسلامی باشیم.
احمد نادری در ترویج گفتمان جریان مردمی جماران و ویژگیهای آن گفت: طی ۲۰۰ سال اخیر غالب دستهبندیها در کشور حول مسئله توسعه شکل گرفت؛ در این خصوص جریانی با شعار اصلی «ما نمیتوانیم» به وجود آمد که مدعی بود باید از فرق سر تا نوک پا غربی شویم تا بتوانیم شاهد رشد و شکوفایی کشور باشیم.
وی توضیح داد: ریشههای شکلگیری این نگاه در کسانی است که اواخر دوره قاجار به غرب سفر کرده و تحصیلاتشان را در آنجا گذراندند؛ این افراد که تحت تاثیر غرب و پیشرفتهای چشمگیر آن قرار گرفته بودند، به طور کلی هویت و ریشههای خود را فراموش کرده و به جنگ با سنت خود برخاستند.
عضو هیئت رییسه مجلس ادامه داد: در این شرایط جریان دومی مقابل این جریان متولد شد؛ بعد از اینکه جریان اول آزمون خود را پس داد، جریان دیگری مقابل آن به وجود آمد که شعار اصلیاش را «ما هم میتوانیم» قرار داد. این جریان که خود از طیفهای مختلف بنیادگرای اسلامی، باستانگرا، ملی، چپ و حتی غربستیز تشکل میشد، اعلام می دارد علیرغم تفاوتهای بنیادینی که این طیفها با هم داشتند، به صورت ضمنی همگی بر روی نوعی هویتسازی دوگانه تاکید میکنند.
نادری شکلگیری پهلوی را نیز واکنشی به جریان اول دانست و گفت: با وجود اینکه پهلویها خود نیز وابسته به غرب بودند و به صورت تحمیلی بر سر کار آمدند اما در عین حال متاثر از حوزه عمومی کشور بودند و گرایش آنها به سمت باستانگرایی، به همین خواست عمومی جامعه در ابراز تنفر و اعلام انزجار از جریان اول باز میگشت. همچنین ظهور جریانهای ملی، جریانهای ضد استعماری و گروههای هویتگرا را نیز شکلهای مختلف دیگر پاسخ به این خواست عمومی مردم ایران بود.
وی یادآور شد: اگرچه تمام این گروهها به صورت شهودی متوجه مسئله مهمی شده بودند اما برای پاسخ به این مسئله به انواع و اقسام پناهگاههای ذهنی متوسل شدند و نتوانستند به یک نگاه واقعی در باب مسائل کشور برسند؛ لذا نهایتا هر کدام از این جریانات خود نیز به نحوی، کشور را در مقابل غرب، دستبسته و زمینههای نفوذ بیگانه در کشور را فراهم کردند.
شعار اصلی و اساسی امام «ما میتوانیم» بود
نادری ادامه داد: زمانی که ما این مسیر را مرور میکنیم بار دیگر اهمیت و ارزش حرکت امام خمینی (ره) و شکلگیری انقلاب اسلامی به صورت عمومی در سراسر کشور را به یاد میآوریم. امام نه به «ما نمیتوانیم» اعتقاد داشت و نه به «ما هم میتوانیم»، بلکه شعار اصلی و اساسی امام «ما میتوانیم» بود.
دبیرکل جماران توضیح داد: میان «ما میتوانیم» و «ما هم میتوانیم» تفاوت ظریفی وجود دارد که موجب میشود گاهی بین این دو اشتباه گرفته شود؛ شعار «ما میتوانیم» دیدگاهی به شدت واقعگر و مبتنی بر تفکر بومی است و با نگاهی منطقی، ضعفها و کاستیها را در کنار پیشرفتها و قوتها با هم میبیند و تلاش نمیکند تصویری انتزاعی از دیروز و امروز و فردا بسازد.
نادری افزود: بعد از انقلاب اسلامی اگرچه جریان اول همچنان به حیات خود ادامه داد اما جز موارد نادر که در دولت قبل نیز شمههایی از آن دیده شد، جرئت ابراز وجود نکرد چرا که به سرعت توسط خود جامعه به عقب رانده میشد اما جریان دوم در شکلهای مختلف آن همچنان به صورت جدی در جامعه فعال است و در طیفهای مختلف سیاسی نفوذ دارد و بسیاری از مشکلات امروز کشور نیز ناشی احاطه همین تفکر است.
نادری مشکل جریان دوم را نداشتن نگاه واقعی به کشور، شرایط و مسائل آن دانست و گفت: به هر میزانی که نتوانیم از یک سو اهمیت و ارزش جمهوری اسلامی در جهان را در یابیم و از سوی دیگر جرئت بیان مشکلات و کاستیها را داشته باشیم، از مردم و خواست واقعی آنها فاصله میگیریم و مجبور میشویم خودمان را به طرق غیر عادی بر آنها تحمیل کنیم.
جماران در ادامه جمهوری اسلامی و جزئی از آن تعریف میشود
دبیرکل جماران با بیان اینکه اساس شکلگیری جماران درک این خلاء در میان طیفهای مختلف سیاسی بود، گفت: جماران در ادامه جمهوری اسلامی و جزیی از آن تعریف میشود با این تفاوت که جماران معتقد است بیش از گروههای سیاسی موجود دیگر در کشور به شعار «ما میتوانیم» اعتقاد دارد و به آن پایبند است.
وی افزود: حرکت منطقی جماران و دوری از افراط و تفریط، تاکید بر عملکرد علمی و داشتن بالاترین سطح تحصیلات در میان اعضای جماران، حضور مستمر در بین مردم حتی تا دورافتادهترین نقاط کشور و ارتباط واقعی با آنها، مشاهده مشکلات و بحرانهای کشور از نزدیک و پنهان نکردن این مشکلات و داشتن انگیزه و امید و خستهنشدن از تلاش برای حل مسائل موجود با تکیه بر توان بومی نمونههایی از اعتقاد به «ما میتوانیم» است؛ اینکه جماران از «ایران آینده» صحبت میکند تنها یک شعار برای توجیه وضع موجود نیست بلکه به پشتوانه چنین ظرفیت علمی و عملی است و از بستر توجه به واقعیت امروز و یک دید متعادل نسبت به ضعفها و قوتها ناشی میشود.
نادری در پایان تاکید کرد: به همین دلایل و به واسطه نیاز کشور به یک دیدگاه علمی و واقعی از شرایط و مسائلش، کنش سیاسی جماران در طی این سالها بیشتر شده است و امسال نیز به صورت جدیتر در انتخابات مجلس حضور دارد. فعالیت سیاسی جماران صرفا با رویکرد قدرت برای قدرت نیست بلکه جماران خود را دارای ایدهای متمایز برای اداره کشور میداند و به دنبال تحقق آن است تا شاهد آیندهای روشن برای ایران و جمهوری اسلامی باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید