حساب سهام عدالتی ها شارژ شد | اگر سود سهام عدالت نگرفتهاید بخوانید | مراقب پیامکهای جعلی باشید
رئیس سازمان بورس: مراقب پیامکهای جعلی سود سهام عدالت باشید، برای دریافت سود نیاز به پاسخ به هیچ پیامکی نیست
شرکت سپردهگذاری مرکزی در خصوص مشمولان سهام عدالتی که سود خود را دریافت نکردند نکاتی را اعلام کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، بنابر اعلام مسئولان سازمان بورس پرداخت سود سهامداران مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت از روز پنجشنبه ۲۴ اسفندماه آغاز شد و جمعه شب تمام واریزیها انجام شد.
سود سهام عدالتی که با توجه به بد عهدی برخی از شرکتها کامل واریز نشد و در این راستا هم مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی محمد باغستانی گفته بود: شرکتهای «صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس» هیچ اقدامی برای واریز سود سهام عدالت خود در مرحله اول و دوم انجام ندادند و شرکتهای «پارس سوئیچ، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس» نیز وجوه مرحله دوم خود را به حسابهای سپردهگذاری مرکزی واریز نکردند.
اما این سود برای برخی واریز نشد که شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد: سود سهام عدالت برای افراد به شش دلیل واریز نمیشود از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت میتوان به مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.
حالا مشمولانی که سود سهام عدالت خود را دریافت نکردند باید چه اقدامی انجام دهند؟ در همین راستا هم شرکت سپردهگذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: بیش از یک میلیون سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شماره شبای معتبر روبرو هستند این افراد میتوانند با ثبت نام در سامانه سجام در فرآیند دریافت سود در دورههای بعدی قرار گیرند.
در ادامه سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد: مشمولانی هم که سود دورهای گذشته را دریافت و سود این دوره را دریافت نکردهاند میتواند با مراجعه به سامانه سهام عدالت یا سجام پس از متوجه شدن مشکل نسبت به اصلاح شماره شبا و مشکل حساب خود اقدام کنند تا سود این دروه را با دورههای بعدی دریافت کنند.
در انتها نیز مرکز تماس ۱۵۶۹ شرکت سپردهگذاری مرکزی آماده پاسخگویی به سوالات سهامداران خواهد بود.
مبلغ دقیق سود سهام عدالت اعلام شد
از روز گذشته یعنی ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۲ واریز سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکتها آغاز شد سودی که مرحله نخست آن آذر ماه بود. بهگفته مسئولان، بیش از یک میلیون سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شماره شبای معتبر روبرو هستند که میتوانند با ثبت نام در سامانه سجام در فرآیند دریافت
به گزارش شبکه شرق، از روز گذشته یعنی ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۲ واریز سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکتها آغاز شد سودی که مرحله نخست آن آذر ماه بود.
بهگفته مسئولان، بیش از یک میلیون سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شماره شبای معتبر روبرو هستند که میتوانند با ثبت نام در سامانه سجام در فرآیند دریافت سود در دورههای بعدی قرار گیرند.
مجید عشقی رئیس سازمان بورس گفت: شرکت سپردهگذاری مرکزی، اطلاعات سهامداران سهام عدالت را روز چهارشنبه به بانکهای عامل ارسال کرد تا فرآیند واریز سود از پنجشنبه عملیاتی شود.
سود سهام عدالتی که بر اساس سبد سهام (پرتفوی) سهامداران برای مشمولان با میزان متفاوت واریز میشود و بنابر اعلام سازمان بورس دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت خواهند کرد.
چرا سود مرحله دوم سهام عدالت کامل واریز نشد؟
اما این مبلغ واریز کامل نیست و بد عهدی برخی از شرکتها سبب شد تا سود سهام عدالت ۱۴۰۱ سه مرحلهای شود در همین راستا مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی محمد باغستانی میگوید: شرکتهای «صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس» هیچ اقدامی برای واریز سود سهام عدالت خود در مرحله اول و دوم انجام ندادند و شرکتهای «پارس سوئیچ، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس» نیز وجوه مرحله دوم خود را به حسابهای سپردهگذاری مرکزی واریز نکردند.
او ادامه داد: سازمان بورس و اوراق بهادار و سپردهگذاری مرکزی مکاتبات و اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران عدالت انجام خواهند داد تا بعد از تامین وجه از سوی شرکتهای سرمایهپذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.
حالا آیا با شرکتهای بد عهد برخوردی خواهد شد؟ در همین راستا ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عدم پرداخت سود سهام که مطابق زمان بندی اعلام شده در کدال نباشد یک تخلف است.
این مقام مسئول اظهار کرد: مورد دیگر این که اگر ۸ ماهی که در قانون تجارت تعیین شده و بر اساس مصوبه سازمان بورس این ۸ ماه به ۴ ماه کاهش یافته و برخی از شرکتها اساسنامه خود را تغییر دادند هم زمان بندی رعایت نشود این نیز یک موضوع قابل پیگیری است.
جعفری همچنین میگوید: در کل دو موضوع عدم رعایت زمانبندی پرداخت سود که در سامانه کدال منتشر شده و هم عدم رعایت زمانبندی بر اساس اساسنامه ناشران قابل پیگیری است و سازمان بورس پیگیر این موضوع خواهد بود.
اقدامات قانونی برای دریافت مابقی سود سهام عدالت انجام خواهد شد
در تاکید این موضوع هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس بیان کرد: متاسفانه با وجود پیگیریهای سازمان بورس، ۸ شرکت سود سهام عدالت خود را به حسابهای شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردند که این سازمان اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تامین وجه از سوی شرکتهای سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.
سود سهام عدالت به شش دلیل برای مشمولان واریز نخواهد شد
سود سهام عدالتی که برای برخی مشمولان واریز نخواهد شد که در همین راستا شرکت سپرده سرمایهگذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: سود سهام عدالت برای افراد به شش دلیل واریز نمیشود از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت میتوان به مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.
همچنین باغستانی مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی میگوید: بیش از یک میلیون سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شماره شبای معتبر روبرو هستند که این افراد میتوانند با ثبت نام در سامانه جامع اطلاعات مشتریان Sejam.ir در فرآیند دریافت سود در دورههای بعدی قرار گیرند.
گفتنی است، بنابر اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان به مدت ۴۸ ساعت واریز سود برای تمام مشمولان به طول میانجامد همچنین همراه با سود سهام عدالت سود سهام متوفیان که وراث آنها اقدامات مربوطه را انجام دادهاند نیز واریز میشود.
اما نکته حائز اهمیت این که پیامک و لینکی برای هیچ یک از خدمات سهام عدالت به افراد ارسال نمیشود و در همین راستا پیش از این هم مهدی حاجیوند مشاور و دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: نکته مهم این است که نه تنها در مورد سود سهام عدالت بلکه برای هیچ یک از خدمات سهام عدالت هیچ پیامک و لینکی برای افراد ارسال نخواهد شد و تماسی با سهامداران عدالت گرفته نمیشود. فکر میکنم این کلمه هیچ در خصوص سهام عدالت بسیار راهگشا باشد. بنابر این هر لینک، پیامک و... در خصوص سهام عدالت دریافت میشود لینک جعلی و آلوده خواهد بود.
در این راستا هم روز گذشته پلیس فتا در پیامکی اعلام کرد: دریافت سود سهام عدالت؛ ترفند کلاهبرداران سایبری برای هک گوشی و خالی نمودن حساب شماست، هرگز به پیامهای دریافتی با این مضمون توجه نکنید.
دیدگاه تان را بنویسید