رونمایی مستند «خالد و مجتبی»

کد خبر: 338194

مستند «خالد و مجتبی» از سلسله مستندهای پشت پرده شام به کارگردانی روح‌الله رفیعی با حضور محمدرضا شهیدی‌فرد و فروز رجایی‌فر از اعضای کاروان زائران صلح سوریه در دانشگاه علم و صنعت رونمایی شد.

فارس: مستند « خالد و مجتبی» از سلسله مستندهای پشت پرده شام به کارگردانی روح‌الله رفیعی با حضور محمدرضا شهیدی‌فرد و فروز رجایی‌فر از اعضای کاروان زائران صلح سوریه در دانشگاه علم و صنعت رونمایی شد .

به گزارش عصر امروز مستند خالد و مجتبی از سلسله مستندهای پشت پرده شام به کارگردانی روح‌الله رفیعی در دانشگاه علم و صنعت رونمایی شد .

در این مراسم تعدادی از اعضای کاروان زائران صلح سوریه حضور داشتند که خانم فروز رجایی‌فر از جمله اعضای ایرانی این کاروان با اشاره به برخی مختصات کاروان صلح سوریه به فضای فعالیت‌های این کاروان اشاره کرد و گفت : فعالیت‌های قبلی این کاروان همزمان با کنفرانس ژنو 2 در شهر دیگری در سوئیس با شعار «صلح برای سوریه» انجام شد .

وی با اشاره به ارسال برخی از اقلام دارویی برای کمک به آوارگان سوری در غالب این کاروان درباره انگیزه‌های خودش از حضور در کاروان صلح سوریه گفت : انگیزه اول انگیزه انسانی بود چون انسان‌هایی در جهان با افکار مختلف حرکتی را آغاز کرده بودند که باید علیه وهابیت اقدامی صورت بگیرد و ما باید به اینگروه بین‌المللی می‌پیوستیم .

رجایی‌فر: انگیزه‌های انسانی، اسلامی و ایرانی برای حضور در کاروان زائران صلح سوریه داشتم

وی انگیزه دوم خود را اسلامی عنوان کرد و افزود: دلیل آن این است که آنچیزی که امروز به نام اسلام در سوریه ارائه می‌شود با اسلام حقیقی متفاوت است و ما باید برای نشان دادن اسلام حقیقی در این حرکت حضور پیدا می‌کردیم .

این چهره فرهنگی با اشاره به دلیل سوم حضورش در این کاروان ادامه داد:‌دلیل سوم موقعیت ایران بود چرا که در میان بخشی از مردم سوریه چهره ایران مخدوش شده بود و آنها فکر می‌کردند اگر خارجی‌ها در این کشور جنگ نیابتی به پا کردن ایران نیز بخشی از آن است لذا باید از آنان دلجویی می‌شد .

رجایی‌فر با اشاره به تجربیات خود از واقعیت‌های سوریه گفت: آن چیزی که در کف خیابان‌ها یافتم برای من به عنوان یک دانشجوی علوم سیاسی خیلی مغتنم بود .

* شهیدی‌فرد: اگر اعتقادات خودمان را تقویت نکنیم و فضای گفتمانی خودمان را تغییر ندهیم بلایی که بر سر سوریه آمد می‌تواند بر سر ما بیاید

در ادامه این مراسم محمدرضا شهیدی‌فرد از دیگر اعضای کاروان زائران صلح سوریه با تقدیر از فیلم مستند خالد و مجتبی گفت: اگر چنین اتفاقی که در سوریه رخ داده در ایران اتفاق می‌افتاد شاهد فیلمی بودیم که در تمام آن گریه و زاری در جریان بود اما من در سوریه جز دوبار در لاذقیه که بر سر قبر شهدای سوری رفته بودیم و در دمشق هنگامی که یک خمپاره 60 کودک را زخمی و روانه بیمارستان کرده بود، گریه و زاری از مردم سوریه ندیدم .

وی با اشاره به اینکه مردم سوریه شاد بودند، ‌افزود:‌ این مردم علیرغم سه سال جنگ و درگیری تفریح خود را می‌کردند در حالی که کمی آنطرف‌تر زنان و مردانی بودند که دچار بحران‌های متعددی شده بودند .

وی با بیان اینکه خانواده‌ها زندگی خود را ترک نکرده بودند، ادامه داد : ما آنجا شاهد خانه‌هایی بودیم در یک طرف عضو ارتش سوریه و در طرف دیگر عضو معارضین بودند اما آنها به زندگی خود ادامه می‌دادند .

شهیدی‌فرد با مقایسه آنچه در سوریه دیده است با آنچه در ایران وجود دارد، تاکید کرد: آنچه که در سوریه دیدیم تعریف ویژه‌ای از زندگی است که حتی اگر در اثر خمپاره 60 نفر زخمی شوند در بیمارستان شاهد جزع و فزع نبودیم. آنها مردمانی آرام، موقر و شیک بودند اما متاثر .

وی با هشدار به امکان تکرار حوادث سوریه در ایران به حوادثی چون فتنه 88 از بعد اجتماعی اشاره کرد و گفت: سوریه کشور مهمی است به آن فکر کنید. اگر ما آن هیجان‌زدگی‌ها را کنترل نکنیم می‌تواند بدتر از آنچه در سوریه اتفاق افتاد، برای ما رخ دهد .

شهیدی‌فرد با اشاره به برخی مشکلات در جامعه ایران افزود: این سؤال وجود دارد که چقدر ما درباره اعتقادات‌مان حرف بزنیم و از آنها دفاع کنیم. چقدر از ما می‌توانیم حادثه عاشورا را از ابتدا تا انتها دقیق تعریف کنیم و چقدر می‌توانیم از پایه‌های دینی خود در برابر وهابیت دفاع کنیم .

وی ادامه داد: همه اینها هشداری است که باید داده شود چرا که تکفیری‌های شیعه و سنی در ایران در حال رشد هستند .

رفیعی: اگر جهاد رسانه‌ای و فرهنگی انجام ندهیم بدتر از سوریه بر سر ما می‌آید

روح‌الله رفیعی کارگردان مستند خالد و مجتبی نیز با اشاره به اینکه دعوا در سوریه برخلاف آنچه گفته می‌شود دعوای داخلی نیست، گفت: در دنیا سراغ نداریم که از84 کشور وارد کشوری شوند و در آنجا عملیات انجام دهند. این در حالی است که معارضین دوست ندارند زمین سوخته دریافت کنند .

وی حوادث سوریه را بدتر از یک زلزله 8 ریشتری خواند و افزود: امروز سوریه نبرد حق و باطل است و دعوای انقلاب اسلامی است و نظام ما شاید نخواهد حضور خود را در آنجا بیان کند. اما باید در این زمینه به خطبه 27 نهج‌البلاغه مراجعه کنیم که حضرت علی (ع) در آنجا می‌فرمایند؛ وای بر مردمی که در زمین خود بجنگد .

این مستندساز با اشاره به گفت‌وگوهایش با برخی از افغانی‌های حاضر در سوریه گفت: از آنها پرسیدم چرا از افغانستان برای جنگ به سوریه آمده است . او گفت آمده‌ام برای انقلاب اسلامی بجنگم. شما فکر نکنید که انقلاب تنها برای شماست .

رفیعی با اشاره به برخی اقدامات تروریست‌های وهابی در سوریه افزود: آنها آن طرف جنگ مدام قرآن پخش می‌کردند واگر شما در اعتقادات خود ثابت‌قدم نباشید متزلزل خواهید شد. گویا آنجا صفین دیگری در جریان است .

وی با تائید سخنان شهیدی‌فرد تصریح کرد: تا اعتقادات‌مان تثبیت نشود و جهاد رسانه‌ای و فرهنگی انجام ندهیم ایران با حداقل مداخله‌ای بدتر از آنچه که در سوریه اتفاق افتاده است را شاهد خواهد بود چه آنکه دشمنان از سوری‌ها کینه نداشتند اما از ایرانی‌ها کینه به دل دارند .

رجایی‌فر: قضیه سوریه انسانی‌است و به مراتب از حرمین مهم‌تر است

فروز رجایی‌فر نیز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حیرت جمع کاروان زائران صلح سوریه گفت: حیرت ما این بود که در ایران اول انقلاب شد و مردم به امام اقتدا کردند و سپس راه شهادت باز شد اما در سوریه ملتی که آموزش دینی ندارد و لائیک بوده است چگونه تا این حد مقاوم و سرزنده است .

وی با بیان اینکه قضیه سوریه به مراتب از حرمین مهم‌تر است، افزود: مسئله سوریه یک مسئله انسانی است. فلسطین با گذشت 60 سال 7 میلیون آواره ندارد اما سوریه دارای 9 میلیون آواره است .

رجایی‌فر ادامه داد: مردم سوریه در بد موقعیتی گرفتار آمده‌اند و آیا درست است که تنها مسئله را به حرمین شریفین که بسیار هم مهم هستند، تقلیل دهیم .

وی که در جمع دانشجویان علم و صنعت سخن می‌گفت از آنها خواست تا هیأت سازندگی در سوریه راه بیندازند .

رجایی‌فر با اشاره به حمایت‌های سوریه از ایران در جنگ تحمیلی تصریح کرد : ما به آنها بدهکاریم و ما آنجا شاهد بودیم که بچه‌های دانشجوی سوری دو ساعت سر کلاس حاضر می‌شدند و پس از آن لباس رزم می‌پوشیدند و از دانشگاه‌های خود محافظت می‌کردند .

وی افزود: امروز همهدر سوریه به دنبال وحدت هستند و پیام شان این است که وهابیت که خطری برای بشریت است باید از بین برود و بعد اگر معارضه‌ای با دولت حاضر در سوریه وجود دارد مطرح شود .

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت