«تی پارتی» جالب ترین «دورهمی» زنان قاجاری +تصاویر

کد خبر: 711790

تی پارتی یا میهمانی چای عنوان مراسم و مهمانی است که در زمان قاجار یکی از سنت های مهم قاجاریان تلقی می شد در ادامه توضیحات بیشتری در این باره بخوانید.

«تی پارتی» جالب ترین «دورهمی» زنان قاجاری +تصاویر
نمناک: برپایی برخی مراسم ها در دوره ی قاجار با حرارتی خاص و البته آداب و رسومی منحصر به فرد برگزار میشده است، عکس هایی که در زیر مشاهده می کنید یکی از میهمانی ها را نشان می دهد که به عنوان تی پارتی یا میهمانی چای زنان عصر قجر منتشر شده است.میهمانی چای چای در حالی امروز نوشیدنی اول ما ایرانی ها به شمار می رود که قدمت کشت و رواج نوشیدن آن از عصر قاجار فراتر نمی رود. واردات چای تا عصر قاجار کمابیش از هند و چین توسط بازرگانان صورت می گرفت اما در زمان ناصرالدین شاه قاجار بود که وی مجوز کشت آن را در داخل ایران صادر کرد و در کمتر از ده سال چای به نوشیدنی اول مردم تبدیل شد و جای قهوه را گرفت.
تی پارتی جالب ترین مراسم زنان قاجاری
پس از فرمان شاه در سال 1263 هجری شمسی بازرگانی به نام حاج محمد حسین اصفهانی که سال ها در کار خرید و پخش چای در ایران بود عزم کرد تا اولین مزرعه چای را در لاهیجان دایر کند؛ تلاشی که با مقاومت کشاورزان چای کار به شکست انجامید. با این حال چند سال پس از او در زمان مظفرالدین شاه تاجر و دیپلماتی با نام محمدمیرزا که بعدها به کاشف السلطنه شهرت یافت در سال 1276 شمسی کشت چای در ایران را آغاز کرد. او که از تجار تحصیل کرده مدرسه دارالفنون بود زمانی که کارمند کنسولگری ایران در هند بود بر روی چای و نحوه کشت آن تحقیق کرد و به فکر تولید آن در ایران افتاد. بر اساس برخی روایات وی در بازگشت از هند چند تخم چای را در عصای خود مخفی کرده به ایران آورد. در آن زمان ناصرالدین شاه که شنیده بود روس ها و انگلیسی ها موفق شده اند چای را در کشور خود کشت کنند از ایده محمدمیرزا استقبال کرد و پس از آنکه وی موفق به تولید چای شد لقب کاشف السلطنه به وی اعطا کرد. با رونق تولید چای در ایران مصرف آن هم به سرعت رواج یافت و تا پایان عصر قاجار چای به نوشیدنی اول مردم ایران تبدیل شد تا آنجا که مردم در "میهمانی چای" برای نوشیدن چای دور هم جمع می شدند. این میهمانی ها که در میان اعیان و مردم عادی مشترک بود برای نوشیدن چای و البته کشیدن قلیان تدارک دیده می شد و گپ و گفت و شنیدن موسیقی و نقالی نیز در آن جریان داشت. از آن زمان شماری عکس و نقاشی وجود دارد که وجود این رسم را تائید می کند؛ نقاشی رنگ و روغن از "اسماعیل جلایر" نقاش قاجاری معروف ترین آنها است که بانوان درباری را در یک میهمانی چای در فضای باز به تصویر می کشد. این نقاشی که به همین نام شهرت دارد در موزه ویکتوریا نگهداری می شود و زنان شاه و شاهزادگان را در ضیافتی که چای و قلیان در آن بیشتر به چشم می آید، نشان می دهد.
تی پارتی جالب ترین مراسم زنان قاجاری
عکسی که در زیر مشاهده می کنید نیز یکی از همین میهمانی ها را نشان می دهد که "آلفرد هینکن" عکاس و شرق شناس آلمانی برداشته است. این عکس که عکاس آن را «تی پارتی» زنان عنوان کرده است چند زن محجبه را نشان می دهد که در فضای باز گرد هم آمده اند و مشغول نوشیدن چای هستند.
تی پارتی جالب ترین مراسم زنان قاجاری
تاجری و دیپلماتی با نام محمدمیرزا در سال 1276 شمسی کشت چای در ایران را آغاز کرد
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت