درخواست جهانگیری از سازمان برنامه و بودجه
معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای عالی انرژی گفت: باید برنامه ریزی دقیقی برای صیانت از منابع انرژی در کشور داشته باشیم و از سازمان برنامه و بودجه درخواست میکنیم تا موضوع صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف و نیز موضوع میزان شدت انرژی را در یکی از جلسات آتی شورا مطرح کند.
خبرگزاری فارس: معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای عالی انرژی گفت: باید برنامه ریزی دقیقی برای صیانت از منابع انرژی در کشور داشته باشیم و از سازمان برنامه و بودجه درخواست میکنیم تا موضوع صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف و نیز موضوع میزان شدت انرژی را در یکی از جلسات آتی شورا مطرح کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای عالی انرژی، با اشاره به گزارشهای ارائه شده از اقدامات صورت گرفته در خصوص اصلاح الگوی مصرف و کاهش شدت انرژی گفت: تلاشها و زحمات خوبی در وزارت نفت برای صرفه جویی در بخش انرژی صورت گرفته و لازم است این موضوع با جدیت هر چه بیشتر دنبال شود. معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید برنامه ریزی دقیقی برای صیانت از منابع انرژی در کشور داشته باشیم، از سازمان برنامه و بودجه خواست موضوع صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف و نیز موضوع میزان شدت انرژی را در یکی از جلسات آتی شورا مطرح کند تا تصیمات لازم در این خصوص اتخاذ شود. جهانگیری همچنین با اشاره به هدر رفت زیاد انرژی در ساختمانهای اداری و مسکونی کشور تصریح کرد: باید موضوع اصلاح الگوی مصرف انرژی در ساخت و سازهای جدید و نیز در تولید و واردات تجهیزات گرمایشی و سرمایشی رعایت شود تا از هدر رفت و مصرف بی رویه انرژی در کشور جلوگیری کنیم. در این جلسه که وزرای نفت، نیرو، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز حضور داشتند، الگوی مصرف برق و گاز طبیعی موضوع آئین نامه تبصره ماده ۱۸ قانون اصلاح الگوی مصرف مصوب سال ۱۳۸۹ مورد بررسی قرار گرفت و پس از ارائه دیدگاهها و نظرات اعضای جلسه به تصویب رسید. در این جلسه همچنین نماینده سازمان برنامه و بودجه گزارشی از عملکرد سالهای ۹۵ و ۹۶ در خصوص قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی ارائه کرد و گفت: با اقدامات صورت گرفته توسط وزارت نفت در دو سال اخیر، معادل ۳۹ میلیون بشکه نفت خام صرفه جویی شده است. وی همچنین با اشاره به اقدامات مرتبط با قانون اصلاح الگوی مصرف از سوی وزارت نیرو خاطرنشان کرد: در بخش برق با اقدامات انجام شده، معادل ۳۰ میلیون بشکه نفت خام صرفه جویی شده است و در سازمان انرژی اتمی نیز از طریق تولید برق در نیروگاههای اتمی بوشهر، معادل ۲۲ میلیون بشکه نفت خام در مصرف سوخت فسیلی صرفه جویی شده است. در ادامه این جلسه گزارشی از اقدامات و تلاشهای وزارت نفت برای کاهش و حذف سوختن گازهای همراه نفت ارائه و اعلام شد که وزارت نفت در بخشهای اصلی و پالایشگاههای کشور اقدامات لازم را برای جلوگیری از گازسوزی انجام داده است. موضوع برق دار کردن چاههای آب کشاورزی از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود که مقرر شد از این پس سالانه ۲۵ هزار حلقه چاه برق دار شوند. همچنین نماینده وزارت نیرو با ارائه گزارشی از تعداد چاههای آب کشاورزی برقی شده پس از انقلاب اسلامی گفت: در سال ۵۷ فقط ۲۰۰ هزار حلقه چاه آب کشاورزی برقی بود که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون تعداد ۲۶۵ هزار حلقه چاه آب کشاورزی برقی شده که از این تعداد در دولت تدبیر و امید تعداد ۸۵ هزار حلقه چاه آب کشاورزی برقی شده است. وی از مزایای برقی کردن چاههای آب کشاورزی به صرفه جویی بالا در مصرف انرژی به ویژه گازوئیل، نظارت موثر بر برداشت آب از سفرههای آب زیرزمینی در بخش کشاورزی و نیز جلوگیری از قاچاق سوخت اشاره کرد.
دیدگاه تان را بنویسید