دکه/ بررسی مهم‌ترین عناوین مطبوعات کشور

سؤال‌های بی‌جواب در پروژه غلامرضا

کد خبر: 1239495

در بسته خبری پیش رو به بررسی مهم‌ترین عناوین مطبوعات کشور می‌پردازیم.

سؤال‌های بی‌جواب در پروژه غلامرضا

گروه سیاست سایت فردا - در بسته خبری پیش رو به بررسی مهم‌ترین عناوین مطبوعات کشور می‌پردازیم.

فرهیختگان: فداکاری یا دامن زدن به اختلافات؟

روایتی که برخی منابع و رسانه‌های دولتی از علت برکنار معاون سیاسی سابق وزارت کشور نشر دادند با آنچه تحت عنوان وحدت و پرهیز از اختلاف‌افکنی می‌گویند در تناقض است.

روزنامه فرهیختگان در این رابطه نوشته: دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت درحالی این تصمیم را در راستای ایجاد همدلی میان قوا دانسته که انتشار بیانیه‌ با لحن تهاجمی به مجلس صرفا به اختلافات موجود میان دو قوه دامن می‌زند و با در صدر اخبار قرار دادن این موضوع صرفا آتش اختلافات را روشن نگه می‌دارد؛ امری که مشخصا تصویر خوبی از روابط میان دوقوه به افکار عمومی مخابره نمی‌کند. 

توقع می‌رفت اعضای دولت اگه واقعا به گزاره‌ای تحت عنوان همدلی پایبند بودند در بعد رسانه‌ای نیز دلسوزانه عمل کنند نه اینکه واکنشی متناقض با ادعای خود نشان داده و تلقی سیاسی بودن فعالیت رسانه‌ای ضدمجلس را در اذهان عمومی تقویت کنند.

یأس و توقف همان و شکست و به قهقرا رفتن همان!

مهدی فضائلی، کارشناس سیاسی در روزنامه صبح نو نوشته: آنچه در دو، سه قرن اخیر و بویژه پس از دو جنگ جهانی اول و دوم، به عنوان «نظم» بر جهان حاکم گردیده، محصول اراده و مهندسی همین قدرت‌ها بوده است و اکنون‌ دوران جدیدی برای عالم، در حال شکل‌گیری است! دورانی که تحولاتی پرشتاب ‌تر، دشوارتر و خطیرتر رخ خواهد داد و کشورهای فاقد جایگاه در این دوران جدید، هزینه‌های سنگین‌تری خواهند پرداخت.  در مهندسی دوران جدید عالم نیز، تنها کشورهایی می‌توانند نقش‌آفرین باشند که اولا قدرت درک تحولات در حال وقوع را داشته باشند، ثانیا برای خود اراده ‌ای بمنظور اثربخشی بر این نظم جدید قائل باشند و ثالثا نقش‌آفرینی و گرفتن سهم خود را امکان‌پذیر کرده باشند. 

خوشبختانه کشور ما دیده‌بان خردمند و حکیمی دارد که از سال‌ها پیش، شکل‌گیری دوران جدید عالم را درک کرده و برای آمادگی ورود به آن، پیوسته مردم و مسوولان را هوشیار کرده است.

این دیده‌بان خردمند، به گفتن اکتفا ننموده و طی دو سه دهه اخیر،‌‌‌ تدابیر و اقداماتی را به اجرا گذاشته تا اولا ایران عزیز قوی‌تر گردد و ثانیا، دشمنانش نتوانند سیر نزولی و رو به افول خود را تغییر دهند. این موجب می گردد تا ایران عزیز اگر نه سهم شایسته خود را، حداقل سهم مناسبی را در نظم نوین جهانی برای خود رقم بزند. 

بدست آوردن سهم بیشتر و نزدیک شدن به موقعیت شایسته و تراز ایران عزیز، مرهون آگاهی بیشتر به تحولات در پیش، اراده قوی‌تر برای کسب جایگاه بهتر و تدبیر و تلاش روزافزون برای تقویت نقاط قوت و از بین بردن یا کاهش نقاط ضعف بویژه در حوزه اقتصاد است و این یعنی همان تحول مورد مطالبه رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی. مانع بزرگ نرسیدن به این تحول، ناامید شدن، احساس خستگی و ندیدن قله‌های قریب الفتحی است که می تواند آینده ‌ای درخشان را برای ما رقم بزند. قله‌هایی که دشمن، ارزش رسیدن به آنها را خوب می داند و همه همت و تلاش خود را بکار گرفته تا ما آنها را نبینیم و مأیوس و ناامید متوقف شویم. یأس و توقف همان و شکست و به قهقرا رفتن همان!

جام جم عنوان کرد: آرامش و امنیت منطقه بعد از توافق ایران و عربستان

تغییر مناسبات ایران و عربستان در این چند ماه آثار متعددی در منطقه برجای گذاشته که از مشهودترین‌هایش کاهش تنش‌ها محسوب می‌شود.

در این ارتباط مدیر مسئول روزنامه جام جم در سرمقاله‌ این روزنامه نوشته: بازگشایی سفارت‌های دوکشور در تهران و ریاض پس از سال‌ها کدورت، گام مهمی در راستای تقویت روابط دو کشور است. این گام‌ها سبب شده فضای کلی منطقه خلیج‌فارس نسبت به گذشته آرامش بیشتری را تجربه کند و همین‌طور از سوی دیگر موجب ناکامی صهیونیست‌ها در رسیدن به برخی اهداف خود شده است.

صهیونیست‌ها به‌دنبال ضربه‌زدن به احیای روابط دو کشور مسلمان هستند و در این مسیر از هیچ اقدام تخریبی دریغ نخواهند کرد.

اقدامات تروریستی گروهک داعش در حرم شاهچراغ و همچنین اخباری که توسط نهادهای امنیتی بعضا منتشر می‌شود، نشان از فعال شدن گروهک تروریستی داعش دارد. همان‌طور که سید حسن نصرا...، دبیرکل حزب‌ا... لبنان به مناسبت سالگرد پیروزی در جنگ ۳۳‌روزه تاکید کرد، آمریکا تصمیم گرفته است بار دیگر گروه تروریستی داعش را به صحنه برگرداند. 

ایران و عربستان برای بومی‌سازی امنیت در غرب آسیا برنامه و اراده جدی دارند. اقدامات ریاض برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای و همچنین برخی اقدامات کشورهای حاشیه خلیج‌فارس حاکی از آن است که فضای جدیدی بر منطقه حاکم شده و این فضا به بومی سازی امنیت کمک خواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران نیز همان‌طور که در سال‌های گذشته توانسته جلوی پیشروی داعش را ـــ‌ که از حمایت همین کشورهای منطقه برخوردار بود ـــ‌ بگیرد، این بار نیز به مدد دیپلماسی فعال و ایجاد بلوک ضدداعش، امنیت را به منطقه هدیه خواهد داد و برنامه‌های آمریکا و صهیونیست‌ها برای باز تولید تروریسم به محاق خواهد رفت.

صبح نو: سؤال‌های بی‌جواب در پروژه غلامرضا/ «دولت دوم» درصدد ایجاد شکاف بین وحدت نیرو‌های انقلاب

تغییر معاون سیاسی وزارت کشور با آنکه می‌توانست در سطح خبری از یک تصمیم مدیریتی باقی بماند اما با برنامه برخی گروهها و محافل به موضوعی جنجالی تبدیل شد.

معاون سیاسی سابق وزیر کشور در بخشنامه‌ای مسوولان اجرایی در استان‌ها را مکلف کرد از همکاری با نمایندگان مجلس به بهانه آنچه «در آستانه انتخابات» است، خودداری کنند و این آغاز حواشی بود.

روزنامه صبح نو در این زمینه نوشته: چرا دیگر ذی‌نفعان احتمالی انتخابات منع نشده‌اند؟ اگر هدف، موضوع انتخابات، پس ذی‌نفعان دیگری هستند که باید همکاری استانداران و فرمانداران با آن‌ها نیز منع شود، ولی استثناء قائل شدن برای وکلای ملت چه معنی دارد؟ آیا بناست موضوعی مدیریت شود که این چنین، برنامه‌ریزی می‌شود؟! بنابراین در اصل این مسأله، سؤال‌هایی بی‌جوابی وجود دارد که هنوز احدی از مسوولان اجرایی و وزارت کشور و حتی خود معاون سیاسی برکنار شده، پاسخی نداده است.

محور دوم به سطح جامعه کشاندن یک مسأله مدیریتی، متهم کردن دیگر قوا و از آن‌مهم‌تر تلاش برای روایت‌سازی ناصواب از سوی ارگان رسانه‌ای دولت است به طوری که بعضی اوقات جا پای تیم رسانه‌ای دولت قبلی گذاشته‌اند و بجای تشریح عملکرد دولت، در حال حمله به دیگر قوا و مسوولان هستند.  غافل از اینکه، مردم به دعوا‌های زرگری برخی مسوولان، وقعی نمی‌نهند و تا نتیجه وعده‌های داده شده را در زندگی روزمره خود نبینند، بهایی به «گفتاردرمانی»‌ها نخواهند داشت.

طیفی که در اطراف هسته سخت دولت حضور دارند و به نوعی می‌خواهند «دولت دوم» تشکیل دهند، درصدد ایجاد شکاف بین وحدت نیرو‌های انقلاب هستند که از سال ۱۳۹۶ حول یک محور متمرکز شده بودند و نتیجه آن روی کار آمدن سید ابراهیم رئیسی در سال ۱۴۰۰ شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین