دکه/ بررسی مهم‌ترین عناوین مطبوعات کشور

توصیه‌ها و توصیفات رهبری از مجلس

کد خبر: 1223209

در بسته خبری پیش رو به بررسی مهم‌ترین عناوین مطبوعات کشور می‌پردازیم.

توصیه‌ها و توصیفات رهبری از مجلس

گروه سیاست سایت فردا - در بسته خبری پیش رو به بررسی مهم‌ترین عناوین مطبوعات کشور می‌پردازیم.

 

کیهان: ائتلاف اصلاح‌طلبان امتحان خوبی در قبال جمهوریت و رأی مردم پس نداده

این روزها که مجددا امکان ائتلاف اصلاح‌طلبان با افرادی خارج از این جریان با هدف دستیابی به قدرت مطرح شده، بررسی سابقه این نوع از همگرایی‌ها و ائتلاف‌ها نیز مورد توجه قرار گرفته است.

روزنامه کیهان در این خصوص نوشته: هاشمی و حزب دولت ساخته وی در حالی از خاتمی حمایت کردند که در تقسیم‌بندی سنتی چپ و راست، آقای ناطق به‌عنوان رئیس مجلس وقت و عضو برجسته جناح راست، ادامه دولت هاشمی و آقای خاتمی به‌عنوان نامزد جناح چپ و برحسب ظاهر منتقد دولت وی، جانمایی می‌شدند. بدین‌ترتیب، و با توجه به نارضایتی‌های اقتصادی مردم از دولت حزب کارگزاران، ناطق حامی آن دولت و خاتمی، منتقد عملکرد آن وانمود شد! ائتلاف اصلاح‌طلبان متاسفانه امتحان خوبی در قبال التزام به جمهوریت و رای مردم پس نداده‌اند. هرگاه- مثل خرداد 1376- برنده شده‌اند، به تحسین و تمجید جمهوریت و انتخابات پرداخته‌اند و انتخاب مردم را باکیفیت، سالم و از سر عقل و شعور تشخیص معرفی کرده‌اند، اما هرجا مردم، انتخابی دیگر از نامزدهای مدعیان اعتدال و اصلاحات کرده‌اند، این ائتلاف به توهین علیه شعور و انتخاب مردم پرداخته و فراتر از آن به آشوب‌افکنی علیه انتخابات یا دولت برآمده از آن پرداخته‌اند؛ چنان‌که در سال‌های 84 و 88 و در دو سال اخیر مرتکب شدند.

 

توصیه‌ها و توصیفات رهبری از مجلس یازدهم به روایت جام جم

هر چند برخی رسانه‌ها و کانال‌های تلگرامی سعی در تحریف و وارونه‌نمایی مضامین سخنان مقام معظم رهبری درباره مجلس داشتند اما اغلب رسانه‌ها و فعالان سیاسی و رسانه‌ای با انتشار دقیق نکات مورد اشاره رهبری به نشر صحیح دیدگاههای ایشان پرداختند.

در این راستا روزنامه جام جم با اشاره به دیدار روز گذشته رهبر انقلاب با رئیس و نمایندگان مجلس توصیه‌ها، تذکرات و توصیفات رهبری از مجلس یازدهم را اینگونه برشمرده است: ۱- مجلسی یازدهم، انقلابی، جوان و پرتحرک است، ۲- لزوم انجام کارهای بزرگ مثل تصویب برنامه هفتم توسعه، ۳- اثرناپذیری از جوزدگی و ملاحظات جناحی، ۴- شأن قانون‌گذاری مجلس بالاتر از شأن نظارتی آن. ۵- قانون‌گذاری مسیر حرکت دیگر قوا را مشخص می‌کند، ۶- لزوم توجه کامل به سیاست‌های کلی، ۷- قانون خوب باید قابل اجرا باشد، ۸- قانون نباید شبیه آرزو و اهداف اجرانشدنی باشد. ۹- ثبات قوانین و پرهیز از تغییرات پی‌درپی آنها، ۱۰- در مجلس، «لایحه» باید بر «طرح» اولویت داشته باشد، ۱۱- طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها مهم بود، ۱۲- لزوم ساده‌زیستی و پرهیز از رفتار اشرافی‌مآبانه،۱۳- سال آخر مجلس، حساس است، ۱۴- پرهیز از دوگانه «تقریب یا تخریب» در روابط با سایر قوا. ۱۵- مجلس نباید نگاه رقیب‌پنداری داشته باشد، ۱۶- خودداری از وارد کردن مناقشات در روابط دولت و مجلس، ۱۷- پرهیز از بعضی سخت‌گیری‌ها در قبال وزرای معرفی شده، ۱۸- تأکید بر به سرانجام رساندن کارهای بزرگ مجلس.

 

دیداری باشکوه و به یاد ماندنی/ تشریح ویژگی‌های نظارت اصولی و انقلابی دانستن مجلس

روزنامه همشهری به نقل از محمدحسن آصفری، نماینده مجلس نوشته: دیدار دیروز نمایندگان مجلس یازدهم با رهبرمعظم‌انقلاب را می‌توان دیداری «باشکوه» و «به‌یادماندنی» دانست.

تأکیدهای معظم‌له به‌منظور تقویت همگرایی و هم‌افزایی میان قوای مقننه و مجریه، نشان‌دهنده اهمیت تدوین کلان‌راهبردهای نوین با هدف ارتقای کارآمدی بخش‌های مختلف ساختار اجرایی و قانونگذاری‌ کشور است. تشریح ویژگی‌های نظارت اصولی ازسوی مجلس نیز از دیگر محورهای مهم نشست دیروز بود که ازسوی رهبرمعظم‌انقلاب مورد تأکید قرار گرفت. همانگونه که ایشان در این دیدار تشریح کردند، مجلس باید در حوزه انجام وظایف نظارتی خود دقیق باشد و درعین‌حال به‌گونه‌ای عمل کند که بتواند در راستای رفع نیازهای دولت و کشور گام بردارد. با توجه به بیانات رهبرمعظم‌انقلاب در دیدار دیروز، معتقدم مجلس یازدهم در 3‌سال گذشته از آغاز فعالیت خود، کارنامه قابل‌قبولی داشته‌است. علاوه بر اشاره معظم‌له به تصویب قوانین راهبردی ازسوی مجلس، تأکید بر اینکه مجلس یازدهم را پس‌از گذشت 3سال همچنان «انقلابی» می‌دانند، نشان‌دهنده این است که مجلس یازدهم توانسته در مسیر صحیحی گام بردارد.

 

جوان عنوان کرد: لوازم خانگی تقریباً انحصاری متوقف در خلاقیت متلاطم در قیمت

بازار لوازم خانگی هم در نابسامانی و ایجاد نارضایتی بین خریداران دستکمی از بازار خودرو ندارد چنانکه هر دو در چند ویژگی از جمله بی رقیب بودن مشترک هستند.

روزنامه جوان در این رابطه نوشته: بیشتر نمایندگی‌های خارجی جای خود را به تولیدات داخلی دادند و نشان‌های ایرانی سهم قابل توجهی از بازار را بردند. رشد تولید داخل و حضور پررنگ نشان‌های داخلی این تصور را در میان عموم ایجاد می‌کرد که قیمت لوازم خانگی افزایش چشمگیری نداشته باشد و کالای ایرانی به قیمت مناسب‌تری در خانه‌های ایرانی حضور یابد؛ اما محصولات ایرانی نه تنها از نرخ تورم عقب نماندند، بلکه با تغییر هر فصل، قیمت لوازم خانگی هم تغییر پیدا کرد. در آغاز سال ۱۴۰۲ افزایش ۴۰درصدی قیمت لوازم خانگی داخلی تأیید شد و تولیدکنندگان مهم‌ترین دلیل آن را عدم حمایت دولت، عدم تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و نبود تسهیلات ارزان قیمت عنوان کردند. عده‌ای با بازار آشفته می‌خواهند تا در لابه‌لای رویداد‌های ریز و درشت سیاسی و اقتصادی، مشغول خالی کردن جیب مردم در شبکه توزیع لوازم خانگی باشند.

 

فرهیختگان: برخلاف ادعای روحانی قانون راهبردی مجلس ضامن بقای مذاکرات شد

تاکنون هجمه‌های فراوانی از سوی حامیان دولت سابق و طرفداران توافق به هر قیمتی به قانون اقدام راهبردی مجلس برای لغو تحریم‌ها شده است. حتی حسن روحانی نیز چند باری در راستای فرافکنی‌های همیشگی‌اش این قانون را عامل به نتیجه نرسیدن معرفی کرده است.

روزنامه فرهیختگان در این رابطه نوشته: ویدیویی از بایدن دست به دست شد که در حاشیه نشستی، بعد از آنکه براندازان از او می‌خواهند اعلام کند برجام تمام شده و روند مذاکرات با ایران را متوقف کند، از پاسخ مورد علاقه آنها طفره می‌رود و می‌گوید برجام مرده ولی به دلایلی نمی‌توانیم آن را اعلام کنیم. تقریبا یک هفته بعد از آن بود که مقامات وزارت خارجه کشورمان از دریافت پیام غیرمستقیم آمریکایی‌ها برای ازسرگیری روند مذاکرات خبر دادند. مساله‌ای که ثابت کرد، نه قانون راهبردی مجلس و نه هیچ‌یک از تصمیم‌های دیگر ایران برای تسریع روند توسعه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود، موجب توقف روند مذاکرات نشده‌اند. حسن روحانی بهمن سال 1401 در دیدار با جمعی از معاونان و وزرای خود در دولت تدبیر و امید مدعی می‌شود که شروط ایران برای رفع برخی تحریم‌های غیرهسته‌ای نیز پذیرفته شده بود اما تصویب مصوبه اقدام راهبردی مجلس مانع آن شد. او درحالی چنین ادعایی را مطرح می‌کند که مسیر اعتماد به طرف‌های غربی برای برداشتن تحریم‌های هسته‌ای یک‌بار توسط دولت روحانی طی شده و بی‌نتیجه مانده بود. برخلاف ادعای روحانی اقدامات فعالانه‌ای همچون قانون راهبردی لغو تحریم‌ها بوده که طرف غربی را پای میز مذاکره نگه داشته؛ قانونی که منعی در مسیر یک توافق قوی ایجاد نکرده و اقدامی رو به جلو محسوب می‌شود که مورد تقدیر رهبر انقلاب نیز قرار گرفته است.

 

کیهان: اصلاح‌طلبان به دنبال بهانه‌ای برای مخدوش کردن اعتبار دستگاه قضائی هستند

روزنامه کیهان با اشاره به واکنش روزنامه‌های اصلاح‌طلب نسبت به خبر برگزاری دادگاه دو تن از متهمان ناآرامی‌های پاییز گذشته نوشته: رسانه‌های مدعی اصلاحات که در اغتشاشات سال گذشته با ایجاد التهاب‌، تنش‌آفرینی و انتشار اخبار کذب یا ضعیف نقش موثری در تکمیل پازل جنگ ترکیبی دشمنان علیه ملت ایران ایفا کردند، در پی بازداشت دو خبرنگارشان نیز به دنبال جنجال‌آفرینی هستند. این رسانه‌ها تاکنون با لحنی تند و تیز مطالبه تسریع برگزاری دادگاه برای رسیدگی به اتهامات «ن.ح» و «ا.م» را داشتند‌، در حالی که قوه قضائیه به دنبال آن بود تا فرصت کافی برای مطالعه پرونده و تدارک دفاع را در اختیار وکلای این دو متهم قرار دهد. اکنون نیز که زمان برگزاری دادگاه مشخص شده است، این رسانه‌ها با مطالبه تشکیل دادگاه علنی و اذعان به اینکه اگر دادگاه غیرعلنی باشد، احکام صادره قابل اعتماد نخواهند بود، به نوعی «دست پیش گرفته‌اند تا پس نیفتند» و علاوه‌بر زیرسؤال بردن دستگاه قضایی کشور، به دنبال ایجاد بهانه‌ای جدید برای غوغاسالاری هستند. با توجه به سابقه مدعیان اصلاحات در این‌گونه قضایا‌، به نظر می‌رسد اگر پس از فرآیند دادرسی، اتهامات «ن.ح» و «ا.م» ثابت و احکامی علیه آنها صادر شود، کاسبان التهاب و غوغا، آن را نخواهند پذیرفت و آن را مقدمه‌ای برای حمله به دستگاه قضا و مخدوش کردن اعتبار آن قرار خواهند داد.

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین