واکسن کرونا کی به کارگران می‌رسد؟ / آخرین وضعیت واردات واکسن

کد خبر: 1059067

واردات واکسن فایزر و مدرنا ممنوع است، واردات اسپوتنیک‌وی روسیه به دلیل عدم تعهد روسیه هنوز اجرایی نشده، واکسن بهارات هند به دلیل بسته شدن مرزهای هند در دسترس نیست، واکسن آسترازنکا و سینوفارم نیز هنوز در مرحله مذاکره برای واردات است.

واکسن کرونا کی به کارگران می‌رسد؟ / آخرین وضعیت واردات واکسن

واکسن کرونا از چند ماه پیش وارد ایران شده است.  واکسن کرونا ابتدا به کادر درمان و گروه های حساس تزریق می شود. واکسن کرونا در کشورهای مختلف ساخته شده است. واکسن کرونا تنها راه جلوگیری از ویروس کرونا شناخته شده است. واکسن کرونا در ایران هم تولید شده است.

واردات واکسن فایزر و مدرنا ممنوع است، واردات اسپوتنیک‌وی روسیه به دلیل عدم تعهد روسیه هنوز اجرایی نشده، واکسن بهارات هند به دلیل بسته شدن مرزهای هند در دسترس نیست، واکسن آسترازنکا و سینوفارم نیز هنوز در مرحله مذاکره برای واردات است. بدین ترتیب کارگران تا کی باید منتظر رسیدن واکسن کرونا توسط بخش خصوصی باشند؟

به گزارش تجارت‌نیوز، در دوره یک سال و چند ماه درگیری کشور با ویروس کرونا بیش از ۷۰ هزار ایرانی جان خود را از دست دادند. این رقم معادل یک سوم جانباختگان هشت سال جنگ با عراق است. در این شرایط آخرین وضعیت واردات کرونا چطور است؟

واردات واکسن فایزر و مدرنا ممنوع است، واردات اسپوتنیک‌وی روسیه به دلیل عدم تعهد روسیه هنوز اجرایی نشده، واکسن بهارات هند به دلیل بسته شدن مرزهای هند در دسترس نیست، واکسن آسترازنکا و سینوفارم نیز هنوز در مرحله مذاکره برای واردات است. بدین ترتیب کارگران تا کی باید منتظر رسیدن واکسن کرونا توسط بخش خصوصی باشند؟

ناصر ریاحی، رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی تهران و رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو که یکی از مسئولان اصلی واردات واکسن کرونا در بخش خصوصی است در یک برنامه زنده اینستاگرامی قرار است به این سوال و سوالات دیگر مخاطبان پاسخ دهد. او در گفتگو با ابراهیم علیزاده، سردبیر تجارت‌نیوز توضیح خواهد داد که تاکنون بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا و واکسینه کردن کارگران چه اقداماتی انجام داده است.

واکسن کرونا

بخش خصوصی برای کارگران واکسن کرونا وارد می‌کند

بخش خصوصی تاکنون قرارداد واردات ۶ میلیون دوز واکسن کرونا از سری اسپوتنیک روسیه و آسترازنکا سوئد را امضا کرده و گویا قرار است بر اساس هماهنگی‌های انجام‌شده، هزینه تامین این واکسن‌ها را کارفرمایان تقبل کنند تا به کارگران خطوط تولید تزریق شود.

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از روزنامه همشهری، کرونا همچنان قربانی می‌گیرد و چشم‌انداز تزریق عمومی واکسن نیز چندان روشن نیست.

در این شرایط از یک‌سو تولیدکنندگان به‌واسطه محدودیت در استفاده از ظرفیت نیروی کار خود و همچنین تضعیف بازار در دوره کرونا با چالش‌هایی مواجه شده‌اند و از سوی دیگر کارگران به‌خصوص در کسب‌وکارهای کوچک و خدماتی، برای حفاظت از اشتغال خود گاهی مجبور به کتمان ابتلای خود به ویروس کرونا هستند.

در این وضعیت، بخش خصوصی با چراغ سبز دولت برای واردات واکسن کرونا پای کار آمده و آن‌گونه که نایب‌رئیس اتاق ایران می‌گوید در مرحله اول، هدف این است که بخش تولید و به‌ویژه کارگران واکسینه شوند تا خللی در تولید ایجاد نشود.

ارز واکسن  کرونا برای کارگران آزاد است

به‌واسطه تداوم همه‌گیری کرونا، بخش عمده واکسن تولیدی در جهان از سوی تولیدکنندگان پیش‌فروش شده است؛ اما آنگونه که مسعود خوانساری، نایب‌رئیس اتاق ایران می‌گوید شرکت‌های تخصصی ایرانی از طریق ارتباطاتی که داشته‌اند موفق شده‌اند قراردادهایی برای خرید ۶ میلیون دوز واکسن امضا کنند که البته ورود آنها به کشور نیازمند طی مراحل اداری است.  

خبرها حاکی از این است که ارز اختصاص داده شده برای واردات ۶ میلیون دوز واکسن‌ کرونا، ارز نیمایی است و آنگونه که ناصر ریاحی، رئیس انجمن واردکنندگان دارو می‌گوید قیمت تمام‌شده هر دوز از این واکسن‌ها ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان خواهد بود.  

واکسن کرونا

به‌گفته ریاحی، قرار است هزینه این ۶ میلیون دوز واکسن از طریق اعتبارات اسنادی پرداخت شود، یعنی بعد از اینکه کالا حمل، بازرسی و تأیید شد فروشنده می‌تواند پول خود را تحویل بگیرد.

نکته دیگر این که طبق اظهار نظر رئیس انجمن واردکنندگان دارو، بخش خصوصی بنا به درخواست وزارت بهداشت برای کمک به تأمین بخشی از نیاز کشور به واکسن وارد میدان شده و زمانی که تولید داخل به بازار بیاید، بخش خصوصی از بحث واردات واکسن خارج خواهد شد.

هزینه واکسیناسیون با کارفرما

دیروز وقتی خوانساری از امضای قرارداد خرید این واکسن‌ها خبر داد، ابراز امیدواری کرد صاحبان مشاغل و کارخانه‌ها هزینه تأمین واکسن‌ها را تقبل کنند تا هزینه‌ای به کارگران تحمیل نشود.

اما در ادامه، رئیس انجمن واردکنندگان دارو اعلام کرد  واردکنندگان بخش خصوصی برای تزریق واکسن با کارگر طرف نیستند بلکه با هماهنگی‌های انجام شده هزینه واکسیناسیون کارگران توسط کارفرماها تقبل خواهد شد و این کار بیش از هرچیز به نفع کارفرما و خطوط تولید است.  

ریاحی معتقد است: اگر کارگران واکسینه نشوند و یک کارگر حتی یک روز به‌دلیل کرونا سرکار نیاید، خسارت آن بیشتر از قیمت تمام‌شده واکسنی است که به کارگر تزریق می‌شود ضمن این که اگر یک کارگر به کرونا مبتلا شود کارفرما مجبور است از کل نیروی کار خطوط تولید آزمایش کرونا به عمل بیاورد که به‌مراتب هزینه آن چند برابر هزینه واکسن است.

او می‌گوید: ابتدا قرار بود این واکسن‌ها را وزارت بهداشت تحویل بگیرد اما با دستور رئیس‌جمهوری مبنی بر اینکه برای واردات این واکسن ارز نیمایی اختصاص یابد، قرار شد بخش خصوصی با تقبل هزینه آن از سوی کارفرما، خود به امر واکسیناسیون کارگران اقدام کند.

اسپوتنیک و آسترازنکا در صف ورود

سال گذشته میلادی و همزمان با کشف واکسن‌های مختلف برای کرونا، قراردادهای بلندمدت تأمین واکسن در دنیا توسط کشورهای مختلف امضا شد و همین مسئله، تأمین واکسن در کوتاه‌مدت را با چالش روبه‌رو کرد.  

رئیس انجمن واردکنندگان دارو نیز با اشاره به این موضوع می‌گوید: اگر بخش خصوصی ایران به‌دنبال امضای قرارداد محموله‌های واکسن در آینده باشد، تحویل آن از سال ۲۰۲۲ به بعد خواهد بود؛ از این‌ رو برای پیدا کردن محموله‌های کوچک‌تر از کشورهایی که بیش از نیازشان سفارش داده‌اند یا شرکت‌های سرمایه‌گذاری که در امر تحقیق و توسعه به واکسن دسترسی دارند اقدام شده و تاکنون ۶ میلیون دوز برای ارسال به ایران تأمین شده است.

به‌گفته ریاحی، ۶ میلیون دوز واکسن تأمین شده برای بخش کارگری کشور از سری واکسن اسپوتنیک روسیه و آسترازنکای سوئد است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت