واکنش ظریف به پیشنهاد رشوه آمریکا به ناخدای نفتکش ایران

کد خبر: 953341

وزیر امور خارجه ایران امروز چهارشنبه به گزارشی درباره پیشنهاد چند میلیون دلاری آمریکا به ناخدای نفتکش ایران در ازای همکاری با واشنگتن برای توقیف این نفتکش واکنش نشان داد.

واکنش ظریف به پیشنهاد رشوه آمریکا به ناخدای نفتکش ایران

خبرگزاری فارس: «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران امروز چهارشنبه به گزارشی درباره پیشنهاد چند میلیون دلاری آمریکا به ناخدای نفتکش ایران در ازای همکاری با واشنگتن برای توقیف این نفتکش واکنش نشان داد.

روزنامه فایننشال‌تایمز روز چهارشنبه گزارش داد «برایان هوک»، نماینده دولت آمریکا در امور ایران با ارسال ایمیلی به ناخدای هندی‌تبار نفتکش «آدریان‌دریا» از او خواسته کشتی را به سمت آب‌های کشوری منحرف کند که آن را به نیابت از آمریکا توقیف کند.

برایان هوک در یک ایمیل غیرمعمول برای این ناخدا نوشته می‌تواند پول آمریکا را بگیرد و بقیه عمرش را در رفاه زندگی کند، اما اگر این کار را انجام ندهد، زندگی برای او دشوار خواهد شد.

ظریف در توئیتر نوشت: «آمریکا پس از ناکامی در دزدی دریایی مستقیماً به رشوه‌دهی متوسل شده است: یا نفت ایران را به ما بده و چندین میلیون دلار دریافت کن و یا خودت تحریم شو. شباهت زیادی به دعوتی دارد که چند هفته پیش من از کاخ سفید دریافت کردم. دارد به الگو تبدیل می‌شود.»

طبق گزارش فایننشال‌تایمز، «برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در ایمیلی به تاریخ ۲۶ اوت برای «آکلیش کومار»، ناخدای هندی‌تبار نفتکش «آدریان‌دریا» نوشت: «من برایان هوک هستم... برای مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا کار می‌کنم و نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران هستم. خبر خوشی برای شما دارم.»

روزنامه فایننشال‌تایمز نوشته خبر خوش دولت ترامپ این بود که ناخدای نفتکش ایرانی می‌تواند در ازای همکاری با دولت آمریکا برای توقیف کشتی می‌تواند میلیون‌ها دلار پول نقد از آمریکا بگیرد. هوک از کومار خواسته کشتی را به سمت آب‌های کشوری هدایت کند که امکان توقیف آن به نیابت از آمریکا وجود داشته باشد.

نماینده ویژه دولت آمریکا برای اینکه کومار مطمئن شود که این ایمیل جعلی نیست شماره وزارت خارجه آمریکا را داخل ایمیل نوشته بود.

فایننشال‌تایمز نوشته این تنها اقدام برایان هوک نبوده است. او در ماه‌های گذشته برای ارعاب دریانوردان از همکاری با ایران جهت دور زدن تحریم ها برای آنها پیام‌های یا متن‌هایی ایمیل کرده است.

برایان هوک در مصاحبه با فایننشال‌تایمز گفت: «ایران می‌داند که موفقیت کمپین فشار ما به اجرای موشکافانه تحریم‌ها وابسته است.»

طبق گزارش روزنامه انگلیسی، پیشنهاد برایان هوک به کومار ذیل برنامه‌ای موسوم به «جایزه‌ در حمایت از اجرای عدالت» صادر شده که برنامه‌ای برای مبارزه با «تروریسم» است.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند دولت این کشور اخیراً استفاده از این برنامه را برای ضربه زدن به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز و اعلام کرده در ازای اطلاعاتی که به اخلال در فعالیت‌های ایران منجر شود ۱۵ میلیون دلار جایزه اعطا خواهد کرد.

برایان هوک در ایمیلی دیگر خطاب به ناخدای آدریان‌دریا نوشته است: «شما با این پول می‌توانید هر جور می‌خواهید زندگی کنید و زندگی مرفهی در دوران پیری داشته باشید. اگر این مسیر آسان را انتخاب نکنید زندگی برایتان خیلی دشوار خواهد شد.»

بعد از آنکه ناخدای کشتی از همکاری با دولت آمریکا خودداری کرد هوک با ارسال ایمیلی به او گفت که خزانه‌داری آمریکا او را تحریم کرده است.

نفتکش «آدریان‌دریا» حدود دو ماه پیش هنگام عبور از منطقه جبل طارق توسط تفنگداران دریایی انگلیس توقیف شد. مقام‌های دولت محلی جبل طارق ادعا کرده این نفتکش در حال ارسال نفت به سوریه بوده و به دلیل نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف شده است.

دولت محلی جبل‌طارق چند هفته بعد با نادیده گرفتن درخواست دولت آمریکا که خواستار توقیف این نفتکش بود آن را آزاد کرد.

مقام‌های سوئدی: ایران برخی از خدمه نفتکش توقیف‌شده انگلیس را آزاد کرد

مقام‌های سوئدی شامگاه چهارشنبه مدعی شدند ایران تعدادی از خدمه نفتکش توقیف‌شده انگلیس را آزاد کرده است. مقام‌های سوئدی مدعی شده‌اند ایران برخی از خدمه نفتکش توقیف‌شده انگلیس را آزاد کرده است.

خبرگزاری فرانسه این خبر را به نقل از مقام‌های سوئدی نوشته است. خبرگزاری فارس به طور مستقل نمی‌تواند صحت این ادعا را تأیید کند.

«سید عباس موسوی»، سخنگوی وزارت خارجه ایران چهارشنبه در پاسخ به سؤالی درباره آزادی تعدادی از خدمه نفتکش «استنا ایمپرو» عنوان کرد: «مراحل قضایی و حقوقی بررسی تخلفات کشتی استنا ایمپرو در حال انجام است و ایران در ادامه سیاست‌های انساندوستانه خود از ناخدای کشتی خواست که خدمه کشتی را اگر امکان دارد پیاده کنند و بتوانند به کشورشان بازگردند.»

وی افزود: «بر همین اساس ناخدای کشتی تصمیم گرفت 7 نفر از خدمه شامل پنج تبعه هندی، یک تبعه روس و یک تبعه اهل لتونی با تشخیص خودش که لطمه‌ای به کارشان نخورد تمهیدات برای پیاده کردن آنها انجام شود. این افراد به زودی می‌توانند کشور را ترک کنند.»

سخنگوی وزارت خارجه گفت: «ما با خدمه کشتی و ناخدای کشتی مشکلی نداریم، تخلفی است که خود کشتی انجام داده و کارهایی که نباید انجام می‌دادند را انجام دادند، طبیعی بود وقتی کشتی متوقف می‌شود خدمه هم متوقف می‌شوند. بررسی‌های لازم از وضعیت کنسولی، مجوزهای تک تک آنها بررسی لازم شده و بعد از بررسی‌های بیشتر و از باب سیاست‌های انساندوستانه گفتیم برخی می‌توانند پیاده شوند و به زندگی روزمره خود بازگردند.»

این نفتکش تیرماه سال جاری توقیف شد. روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای ۲۸ تیرماه اعلام کرد یک فروند نفتکش انگلیسی با نام" "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شده است.

سردار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تشریح چرایی و چگونگی توقیف نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز، اظهار کرد: «نفتکش انگلیسی تحت اسکورت ناوچه جنگی بریتانیایی که با بی‌توجهی به قوانین و مقررات دریایی و در مسیر معکوس در حال ورود به تنگه هرمز و برخورد احتمالی با کشتی های دیگر قرار داشت، با درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.»

وی افزود: «نفتکش انگلیسی بر خلاف قوانین و مقررات دریانوردی دستگاه موقعیت یاب خود را خاموش و به جای حرکت به سمت ورودی خلیج فارس در تنگه هرمز از مسیر خروجی در جنوب در حال ورود بود که پس از بی توجهی به هشدارها و تذکرات یگان دریایی سپاه و حتی مقاومت و نیز دخالت ناوچه جنگی نیروی دریایی سلطنتی انگلستان و به پرواز در آوردن 2 فروند بالگرد و تلاش برای بازداشتن تکاوران دریایی سپاه از اجرای مأموریت خود، با قاطعیت و سرعت عمل نیروهای خودی متوقف و جهت بررسی ها و اقدامات لازم قانونی به لنگرگاه ساحلی هدایت شد.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت