ساخت نیروگاه هسته‌ای با همکاری چین

کد خبر: 411132

سخنگوی سازمان انرژی اتمی از ساخت نیروگاه جدید هسته‌ای با همکاری چین خبر داد.

فارس: بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی امروز (سه‌شنبه) در نشست «تحلیلی بر بیانیه لوزان» در پژوهشکده نظریه پردازی سیاسی و روابط بین‌الملل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از ساخت نیروگاه جدید هسته‌ای با همکاری چین خبر داد.

وی همچنین عنوان کرد که سایت فردو با همه تأسیسات زیرساختی خود حفظ می‌شود.

کمالوندی در بخشی از سخنانش افزود: سال‌ها درباره بحث تغییر و بازنگری در ساختار شورای امنیت سازمان ملل و رساندن حق وتو به دو رای و همچنین بحث‌های مربوط به خلع سلاح مباحثی وجود داشت و دارد، ولی هیچ گاه اقدام عملی در این خصوص انجام نشده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: باید روش کار و مذاکره با دولت‌ها و قدرت‌های بزرگ را بدانیم تا حالت خصمانه را به حالت رقابت توام با به حداقل رساندن نگرانی تبدیل کنیم.

وی گفت: باید خصومت را با قدرت‌های بزرگ به حداقل ممکن کاهش دهیم.

کمالوندی افزود: در موضوع هسته‌ای دو راه برای ما وجود دارد که حالت تقابلی و اقدامات جداگانه از سوی دو طرف و تشدید تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی و تهدید نظامی یکی از این راه‌ها است که البته این امر می‌تواند باعث ایجاد انگیزه و تلاش و اتکا به توانایی‌های خودمان شود، اما در عین حال به لحاظ اقتصادی مشکلاتی را برای کشورمان ایجاد می‌کند.

معاون سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: رشد اقتصادی کشورمان به دلیل فشارهای غرب و تحریم‌ها با اختلال روبرو شده و در برخی حوزه‌های تکنولوژیکی نیز باعث کندی و توقف برخی امور شده است.

وی خاطرنشان کرد: حالت بعدی مواجهه با قدرت‌های بزرگ، رویارویی با این قدرت‌ها ضمن حفظ منافع و دستاوردها و کاهش نگرانی‌های طرف مقابل است.

کمالوندی گفت: آمریکا نیازمند مدیریت جهانی است تا منافع خود را از این راه تامین کند، البته آنها به خوبی می‌دانند که ما در حال وارد کردن ضربه‌ای به طرف مقابل نیز هستیم.

وی افزود: آمریکایی‌ها می‌دانند که منافع ایران با آنها به خصوص در عراق و در مبارزه با گروهک تکفیری داعش دچار تقابل است، ولی آنها احساس کردند که باید به ایران احترام بگذارند و به گفت و شنود با مسئولان ایرانی بپردازند.

کمالوندی با تاکید بر اینکه تناقضات بسیاری به دلیل تضاد بین آزادی و نظام کاپیتالیستی در غرب وجود دارد، اظهار داشت: تناقضات و تضادها در غرب حتما به نفع کشورمان خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: تیم قبلی مذاکراتی ایران به دنبال مذاکره در ابعاد فنی و حقوقی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کسب گواهی صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای برای راضی کردن قدرت‌های بزرگ بود که این تلقی آنها امری اشتباه و غیر استراتژیک و تلف کردن وقتمان بود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: مذاکره با آمریکا ایده اصلی آقای صالحی بود و وی با گرفتن اذن این امر از مقام معظم رهبری فقط در موضوع هسته‌ای، با این اعتقاد که دعوای اصلی ایران با ایالات متحده است، مذاکراتی را صورت دادیم که اولین مذاکره در کشور عمان بین آقایان خاجی و ویلیام برنز برگزار شد.

کمالوندی اظهار داشت: طرف غربی به این جمع‌بندی رسیده است که صنعت هسته‌ای ایران مانند لیبی وارداتی نیست و بر این موضوع اذعان دارد.

وی خاطرنشان کرد: مقاومت یک و نیم ساله اخیر مردم کشورمان در مذاکرات با طرف غربی باعث بروز آثاری شده که هم‌اکنون بخشی از آن را مشاهده می‌کنیم، ضمن اینکه اصرار ایران بر حقوق خود باعث کسب دستاوردهای خوبی شده است.

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: در حوزه فنی نگاه سازمان انرژی اتمی این بوده که این صنعت بتواند شادابی خود را بدون پژمردگی حفظ کند و هر زمان خواست خود را احیا سازد.

وی افزود: ایران جزو 10 کشور برتر دنیا است که غنی‌سازی صنعتی را انجام می‌دهد.

کمالوندی اظهار داشت: با اینکه کره جنوبی برای امارات توربین‌های 1400 مگاواتی می‌سازد، ولی کره جنوبی اجازه غنی‌سازی را ندارد، در حالی که جمهوری اسلامی ایران این توانمندی را دارد.

وی خاطرنشان کرد: برخی افراد به دنبال شناسایی حق هسته‌ای برای کشورمان از سوی غرب بودند، در حالی که حقوق مسلم نیاز به شناسایی طرف مقابل ندارد و این اشتباهی بود که تیم قبلی مذاکره‌ کننده ایرانی در مذاکرات انجام می‌داد که البته گاهی هم تبدیل به شرط شروع مذاکرات شده بود، در حالی که این حق جزو مسلمات است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: تثبیت حقوق هسته‌ای ایران، جزو استراتژی تیم مذاکره‌ کننده فعلی ایران است نه به رسمیت شناختن این حقوق.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش افزود: ما می‌توانیم توافق نهایی را با طرف غربی امضا نکنیم، ولی با این کار پرستیژ و جایگاه خودمان را در دنیا زیر سوال می‌بریم، در حالی که همگان می‌دانند که توافق نهایی نص صریح حقوق بین‌الملل نیست و می‌توان آن را قبول نکرد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه نگرانی طرف غربی از زمانی شروع شد که تولید UF6 در 20 فروردین سال 1385 و سپس غنی‌سازی 20 درصد انجام شد، گفت: باید به عنوان یک بازیگر مهم منطقه‌ای و بین‌المللی با طرف غربی مذاکره کرد تا نگرانی آنها را به حداقل رساند و دستاوردهایی را برای کشور کسب کرد.

وی در خصوص تاسیسات هسته‌ای فردو تصریح کرد: فردو با همه تاسیسات زیرساختی خود حفظ خواهد شد البته از قبل هم قرار نبوده است در آنجا پایگاه غنی‌سازی ایجاد شود، به همین دلیل بیش از هزار سانتریفیوژ در فردو باقی خواهد ماند.

کمالوندی با بیان اینکه طبق بیانیه لوزان 5 هزار سانتریفیوژ در نطنز خواهیم داشت، تصریح کرد: هم‌اکنون 9 هزار و 400 سو را در اختیار داریم، ولی تا ۱۹۰ هزار سوی مدنظر مقام معظم رهبری فاصله زیادی داریم، در حالی که هم‌اکنون توانایی تامین 16 روز سوخت نیروگاه بوشهر را داریم.

وی افزود: 20 هزار سانتریفیوژ را هم‌اکنون در اختیار داریم که به دلیل دستور دکتر سعید جلیلی گاز به این ماشین‌ها تزریق نشده که عمده دلیل اصلی آن عدم ایجاد نگرانی در طرف مقابل بوده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در عین حال یادآور شد: داشتن 20 هزار سانتریفیوژ بهتر از داشتن 6 هزار سانتریفیوژ است.

وی افزود: مواد و تجهیزات هسته‌ای به گونه‌ای است که در بازارهای بین‌المللی نمی‌توان آنها را خریداری کرد، ضمن اینکه طرف مقابل نیز به دنبال خرابکاری‌های هسته‌ای در ایران است، اما به دلیل همین اقدامات خصمانه آزمایشگاه‌های مجهز در سازمان انرژی اتمی تأسیس شده و تجارب خوبی را فراگرفته‌ایم، ولی با همین وضعیت فعلی هم می‌توانیم صنعت هسته‌ای کشورمان را بگردانیم.

معاون سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین دلیل شادابی صنعت هسته‌ای کشورمان تحقیق و توسعه است، اظهار داشت: طرف غربی حوزه تحقیق و توسعه هسته‌ای در کشورمان را مورد هدف قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد: تحقیق و توسعه در صنعت هسته‌ای با حضور آقای صالحی در مذاکرات به خوبی پیگیری شد، البته ما برخی از محدودیت‌های کوتاه مدت را نیز در این راه پذیرفته‌ایم.

کمالوندی گفت: طرف غربی به دنبال این بود که ایران فقط سانتریفیوژهای IR1 را داشته باشد و نسل جدیدی از سانتریفیوژها را راه‌اندازی نکند.

وی افزود: طبق برنامه پیش‌بینی شده ما برخی محدودیت‌های مختصر در زمینه تحقیق و توسعه را پذیرفته‌ایم البته این محدودیت‌ها پس از برنامه 10 ساله لغو خواهد شد.

*به یک میلیون سو فکر می‌کنیم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: برنامه جمهوری اسلامی ایران تولید صنعتی حداقل 190 هزار سو سوخت هسته‌ای است، ضمن اینکه ما به یک میلیون سو یعنی سوخت 5 نیروگاه بوشهر نیز فکر می‌کنیم و به همین دلیل است که توافقی برای احداث دو نیروگاه برق هسته‌ای با روس‌ها امضا کرده‌ایم، ضمن اینکه چینی‌ها هم به زودی وارد این عرصه خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: رسیدن به فاز 5 هزار مگاوات برق هسته‌ای در دوره 25 ساله آینده آرزوی‌ خیلی از کشورهای صنعتی است که البته ما برنامه‌ریزی‌های خاصی را برای رسیدن به این نقطه انجام داده‌ایم.

کمالوندی گفت: نیروگاه‌های کوچک برق هسته‌ای به دلیل اینکه خیلی سریع‌تر بومی‌ می‌شوند و اقتصادی‌تر هم هستند در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار دارد.

وی درباره فردو نیز تصریح کرد: فردو برای ضمانت نطنز بوده که اهمیت استراتژیکی برای کشورمان دارد، ضمن اینکه مجتمع غنی‌سازی فردو کلا سه هزار و 400 سانتریفیوژ دارد که این امر یعنی 3 هزار و 400 سو که در شرایط فعلی این مقدار یعنی فقط یک و نیم درصد از 190 هزار سو که رقم قابل توجهی نمی‌باشد.

وی گفت: در مجتمع غنی‌سازی نطنز 9 هزار و 400 دستگاه سانتریفیوژ داشتیم که این میزان طبق بیانیه لوزان به 5 هزار دستگاه رسیده است.

وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه مشکلی در بازرسی از صنعت هسته‌ای خود ندارد و طبق گزارشات، بیشترین بازرسی‌ها در دنیا پس از ژاپن متعلق به ایران است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون در حال اجرای پادمان است، در حالی که طرف غربی از ما تصویب پروتکل الحاقی را خواستار شده است.

کمالوندی خاطرنشان کرد: ما به دسترسی‌های مدیریت شده برای بازدید از تأسیسات‌مان اجازه می‌دهیم.

وی تاکید کرد: با اینکه طرف غربی قدر است و شیطنت‌های زیادی دارد، ولی ملت ایران نباید مذاکره‌کنندگان ایرانی را دست کم بگیرند و بدانند که جوانان این مرز و بوم با کمک خداوند اقدامات خود را در راستای کسب منافع ملی انجام خواهند داد، ضمن اینکه حمایت‌های مقام معظم رهبری نیز از تیم مذاکره‌ کننده ایرانی وجود دارد.

کمالوندی درباره اجرای پروتکل الحاقی نیز تاکید کرد: پروتکل الحاقی در اختیار دولت نیست و به شرطی که مجلس آن را تصویب کند اجرایی خواهد شد، البته بخش‌های کمی از آن به صورت داوطلبانه اجرا می‌شود.

وی افزود: غرب با داستان‌سرایی، زرنگی و ایجاد خدعه در گزارشات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دنبال فضاسازی علیه برنامه هسته‌ای کشورمان است.

معاون سازمان انرژی اتمی درباره فکت شیت آمریکایی‌ها بعد از بیانیه لوزان نیز گفت: در فکت‌شیت آمریکایی‌ها فقط مواضع و منافع آینده آنها آورده شده و با دلایل خاصی آن را منتشر کردند.

وی درباره لغو تحریم‌ها نیز تاکید کرد: تحریم‌ها طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید یک جا و یک باره برداشته شود، ولی این کار خیلی سخت، اما شدنی است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: دولتی می‌تواند پروتکل الحاقی را اجرایی کند که مجلس آن را تصویب کرده باشد، البته در دنیا سابقه‌ای نیز در این موضوع وجود دارد که کشورها در مورد اجرای تعهدات بین‌المللی اقداماتی را انجام می‌دهند که در مجلس آنها این موضوع تصویب نشده است، ضمن اینکه در این زمینه حقی برای دولت و حقی هم برای مجلس وجود دارد.

وی تاکید کرد: ظریف مبرا از خطا نیست، ولی تلاش‌ها برای مردم و کشور از سوی او و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان صورت می‌گیرد، ضمن اینکه انتقادات باید با شادابی در بین تمام جناح‌ها و به دور از موضع‌گیری خصمانه انجام شود.

کمالوندی در پایان اظهار داشت: این حق مردم است که از رویدادهای سیاسی در کشور مطلع باشند و باید در امورات سیاسی کشورشان دخالت کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت