دلیل اصلی خاموش کردن تلفن همراه در هواپیما چیست؟

کد خبر: 606002

در یک مفهوم فنی، تلفن‌های همراه به طور بالقوه اختلالاتی را در ابزارهای موجود در هواپیما ایجاد خواهند کرد، اما این اختلالات چندان هم جدی و خطرناک نیستند.

دلیل اصلی خاموش کردن تلفن همراه در هواپیما چیست؟
سرویس سبک زندگی فردا: تلفن‌های همراه می‌توانند موجب اختلالاتی در کابین خلبان شوند. «لطفاً دستگاه‌های الکترونیکی همراه خود، از جمله هر گونه تلفن همراه را روی حالت پرواز تنظیم کنید». در ادامه این مطلب را به نقل از سفرمی بخوانید.
دلیل اصلی خاموش کردن تلفن همراه در هواپیما چیست؟
این عبارت، درخواستی است که هر روزه مسافران هزاران هواپیمای در حال پرواز در سراسر جهان هنگام شروع پرواز آن را می‌شنوند و دستورالعملی است که اکثریت قریب به اتفاق افراد از آن اطاعت می‌کنند، حتی اگر به طور قطعی از علت این کار مطلع نباشند. فرض کلی بر آن است که ما باید تلفن‌های همراه خود را غیر فعال کنیم - برخی از افراد بیش از دیگران با این کار مخالفت می‌کنند - زیرا سیگنال‌های آن با ابزارهای ناوبری و هدایت مسیر در هواپیما تداخل پیدا کرده و حتی ممکن است موجب بروز یک تصادف هوایی گردد. اما آیا این باور به راستی صحت دارد؟ پاتریک اسمیت، خلبان و مولف کتاب محرمانه‌های کابین خلبان (Cockpit Confidential) این‌طور می‌گوید: «به لحاظ فنی، بله صحت دارد. اما این کار بیشتر حالت یک اقدام احتیاط آمیز را داراست». او این‌گونه ادامه می‌دهد که: « همه چیز به نوع ابزار مورد استفاده و چگونگی و زمان استفاده از آن بستگی دارد». آقای اسمیت می‌گوید: برای مثال یک لپ تاپ را در نظر بگیرید، اگرچه یک رایانه قدیمی می‌تواند انرژی زیان‌آوری را از خود ساطع کند، اما خطر بزرگتری که آن‌ها ایجاد می‌کنند پرتابه‌های سرعت بالا در طول یک کاهش سرعت ناگهانی و یا ضربه ناگهانی است. اسمیت می‌گوید: اما در خصوص تلفن‌های همراه که برای یک تاجر و یا … اهمیت بالایی دارد، «آیا ارتباطات تلفن‌های همراه واقعاً می‌تواند تجهیزات کابین خلبانی را مختل کند؟ به طور بالقوه پاسخ این پرسش مثبت است، اما در واقع به احتمال زیاد این مسئله تا این حد هم جدی نیست و شرکت‌های هواپیمایی و اداره هوانوردی فدرال (FAA) در این خصوص صرفاً معتقدند که کار از محکم کاری عیب نمی‌کند». همچنین او در ادامه می‌گوید: «تجهیزات الکترونیکی هواپیما با در نظر داشتن احتمال وقوع اختلالات طراحی و محافظت می‌شوند. این اقدام باید هرگونه اثرات سوء را تقلیل دهد، و تا به امروز هیچ مورد اثبات شده از اثرات سوء امواج تلفن همراه بر نتیجه یک پرواز به ثبت نرسیده است. اما شما هرگز از آن مطلع نبودید». اثرات سوء بالقوه تلفن‌های همراه در بروز اختلالات پرواز صرفاً زمان استفاده از این ابزار بروز نخواهد کرد، بلکه زمانی که تلفن‌های همراه در حالت خفته نیز هستند، این اثرات همواره وجود دارند، به همین خاطر است که حتی اگر در طول سفر با هواپیما قصد استفاده از تلفن‌ همراه خود را نیز ندارید از شما خواسته می‌شود تا آن را به حالت پرواز تنظیم کنید. «تلفن‌های همراه بدون شک به طور بالقوه موجب بروز اختلالاتی در ابزارهای هواپیمای می‌شوند، اما این اثرات سوء ناچیز هستند».
دلیل اصلی خاموش کردن تلفن همراه در هواپیما چیست؟
اما آقای اسمیت معتقد است که علیرغم این که در آغاز هر پرواز این درخواست به صورت شفاف از مسافران مطرح می‌شود، اما با این حال « دست کم نیمی از تلفن‌های همراه، چه سهواً و چه از روی تنبلی، در طول مدت پرواز فعال هستند». او همچنین می گوید اگر فعال بودن تلفن‌های همراه تا این حد یک نگرانی محسوب می‌شد، بدون شک این درخواست به طرز جدی‌تری مطرح و پیگیری می‌شد. با این حال، دست کم دو موقعیت جدی وجود دارد که در آن تلفن‌های همراه به طرز موثری دخالت داشته‌اند: اولی، تصادف نامشخص هواپیمای کراسیِر در سوئیس در سال ۲۰۰۰، زمانی که امواج مزاحم، اختلالاتی را در تنظیمات سیستم خلبان خودکار ایجاد کرد، و دومی سقوط مرگبار در کرایستچرچ، نیوزیلند در سال ۲۰۰۳. اما این دو حادثه، شدیدترین حالت اثرات سوء تلفن‌های همراه است. یک خلبان در وبلاگ خود، اینگونه ادعا می‌کند که اختلالات ناشی از سیگنال‌های تلفن‌های همراه در هدست‌های کابین ثبت می‌شود، به همان صورت است که ممکن است یک سیگنال با بلندگوهای موجود در نزدیکی یک تلفن همراه تداخل پیدا کند: دیت د-دیت د-دیت د-دیت…» این خلبان می‌نویسد: «من به شخصه چنین اختلالات در امواج رادیویی را در هنگام پرواز شنیده‌ام» «این اختلالات به لحاظ امنیتی در محدوده شرایط بحرانی قرار نمی‌گیرد، اما بدون شک آزاردهنده است. البته تا حد زیادی از اختلال امواج تلفن‌های موجود در کابین و امواج رادیویی خلبان کاسته می‌شود. اما با این حال چنانچه برای مثال ۵۰ نفر از مسافران هواپیما تا این حد بی ملاحظه باشند که حتی به خودشان زحمت ندهند که امواج رادیویی تلفن‌های همراه خود را قطع کنند، آن وقت ۵۰ تلفن همراه مرتباً در پی برج‌های رادیویی در حداکثر قدرت خواهند بود. و این امر آلودگی رادیویی بسیار زیادی را ایجاد خواهد کرد.» بنابراین، در یک مفهوم فنی، تلفن‌های همراه به طور بالقوه اختلالاتی را در ابزارهای موجود در هواپیما ایجاد خواهند کرد، اما این اختلالات چندان هم جدی و خطرناک نیستند. اما با این حال، همانطور که آقای اسمیت اشاره می‌کند، برای این امر پیامدهایی اجتماعی نیز وجود دارد. او می‌گوید: «به محض اینکه به لحاظ عقلانی ثابت شود که تلفن‌های همراه امنیت دارند، درصدی از مسافران هواپیما تقاضای استفاده از تلفن‌های خود را مطرح خواهند کرد، و این خود موجب می‌شود تا گروهی از مسافران خشمگین با آن‌ها به مخالفت بپردازند». «کابین هواپیما تنها قسمت هواپیماست که از یک سکوت نسبی برخوردار است. بیاید اجازه دهیم این سکوت و آرامش همچنان باقی بماند». ما همگی تمایل به توافق داریم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت