از اين همه بی‌اخلاقی در حيرتم/ معرفی اصلح در انحصار برخی نيست/ برای هر استان برنامه مخصوص دارم

کد خبر: 260630

اینها که این حرف را می زنند نگاه کنند که در دولت مورد تایید خودشان وابستگی به نفت را بالابردند یا پایین آوردند. در حقیقت آب به آسیاب تکنوکراسي ریختند ولی شعار ضد تکنوکراسي می دهند... بنده حتماً متعلق به اردوگاه اصول‌گرايي هستم ولي اصول‌گرايي را به عنوان بحث‌هاي حزبي و سياسي دنبال نمي‌كنم.

از اين همه بی‌اخلاقی در حيرتم/ معرفی اصلح در انحصار برخی نيست/ برای هر استان برنامه مخصوص دارم
سرويس سياسي«فردا»: محمدباقر قاليباف گفت: انقلاب ما، انقلاب اسلامي صرف است و يك انقلاب سياسي نيست. مردم براي دينشان و براي باورهاي ديني‌شان انقلاب كردند. براي اينكه احساس كردند خداوند تبارك و تعالي زماني كه روحش را بر انسان دميد و بر او احسنت گفت، دو چيز را به او اعطا كرد. آزادگي و انسانيت. و براساس باورهاي ديني، اگر انسان‌ها در هدايت قدسي قرار نگيرند ضمانتي براي انسانيت و آزادگي‌اش نيست.
وي كه به دعوت انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه‌ شيراز در نشست پرسش و پاسخ دانشجويي اين دانشگاه حضور پيدا كرده بود، با بیان این مطب که «مردم ما انقلاب كردند كه در آن به سمت رشد و تعالي حركت كنند؛ و به سمت هدايت قدسي رهنمون شوند. مردم ما براي ماديات و رفاهيات انقلاب نكردند.» گفت: انقلاب اسلامي به رهبري امام توانست با مباني ديني در مسند قدرت قرار بگيرد ولي بايد بدانيم امروز كه در مسند قدرت قرار گرفته‌ايم، رشد نظري‌اش كه بر مباني ديني و هدايت قدسي است بايد توأمان بشود با ركن اجرايي، تا اين شعار كه اگر انسان در سايه اسلام قرار گرفت، زندگي دنيوي و اخروي‌اش تضمین می شود محقق شود. شهردار تهران تصريح كرد: امروز ما دچار فراز و نشيب‌هاي بخش ركن اجرايي و تحقق آرمان‌هاي انقلاب هستيم و كارنامه‌مان نيز اين را نشان مي‌دهد. لذا معتقدم كارآمدي نظام اسلامي به اندازه مباني نظري كه بر اساس آن انقلاب کردیم، مهم است و الا تداوم انقلاب با چالش روبه‌روست. شهردار تهران خاطرنشان كرد: براي اين كارآمدي و تحقق عيني باورها نيازمند اين هستيم كه براي اداره جامعه به علم، پژوهش و دانش اهميت بدهيم. امروز وقتي نگاه مي‌كنيم دانشگاه و نخبگان ما از متن به حاشيه كشيده شده‌اند، و اين چالش بزرگي است. ما بايد دانشگاه را فرصت بدانيم اما در رفتار اينگونه نشان مي‌دهيم كه دانشگاه تهديدي براي ماست تا فرصت. اشكال ما فاصله بين دانش و آنچه امروز به عينيت مي‌رسد است. به اين معنا كه اركان اجرايي ما چه مقدار به سمت دانشگاه حركت مي‌كند، و از طرف دیگر پژوهش‌ها و تحقيقات دانشگاه‌هاي ما چه مقدار به سمت چالش‌هاي ما حركت مي‌كنند.
قاليباف با اشاره به اينكه كشور ما در حوزه های مختلف مهندسي و فني در مرزهاي دانش قرار دارد، تأكيد كرد: با همه اين شرايط و با وجود اين موقعيت و جايگاه علمی وقتي مي‌خواهيم كشور را اداره كنيم برمي‌گرديم به روش‌هاي دهه شصت ميلادي. وقتي دانش را داشته باشيم اما در حوزه اجرا و مديريت، اقتصاد، صنعت، فني و عمراني به اين سمت حركت نكنيم چه فايده و چه آثاري دارد. وي با اشاره به حركت جامعه به سمت مدرك‌گرايي خاطرنشان كرد: در دانشگاه‌ها ما به سمت مدرك‌گرايي رفته‌ايم، آن هم نه براساس نياز. چه تعداد از دانشجويان ما رشته‌اي را مي‌خوانند كه علاقه‌اي به آن ندارند، خروجي‌اش كجاي نياز كشور را پاسخ خواهد داد، معلوم نيست. هنوز به اوج فارغ‌التحصيل شدن دانشجويان با مدارك سطوح بالا نرسيده‌ايم. آيا اين همه سرمايه و فرصت و وقت اساتید و دانشجويان را براي رسيدن به پيشرفت هدفمند ساماندهي كرده‌ايم؟ خير. و اين از چالش‌هاي جدي ماست. قالیباف تصریح کرد: ما در دفاع از انقلاب و اسلام‌مان نيازمند اين هستيم كه حوزه مديريت اجرايي و بخش دانشگاه را به هم نزديك كنيم. نمونه‌هايش هم در دانشگاه‌هايي كه مديرانشان قبلاً در امور اجرايي كشور بودند، كاملاً مشخص است. چه در كيفيت، چه در امكانات دانشگاهي و چه در روح تلاش دانشجويان آن دانشگاه. وي در پايان تأكيد كرد ما به عنوان مديران در هر كجاي نظام هستيم بايد استقلال دانشگاه را به رسميت بشناسيم، زيرا در اين بخش‌ دچار ضعف‌هايي هستيم كه اگر رفع نشود در خيلي از كارها دچار چالش خواهيم بود. در ادامه اين مراسم پرسش‌هايي نيز از سوي دانشجويان حاضر مطرح شد. قاليباف در پاسخ به سؤال دانشجويي در خصوص هزينه‌هاي ستاد خود گفت: بنده در سال 84 نامزدي بودم كه هيچ مسئوليتي نداشتم، و اگر انسان بي‌اعتقادي بودم نيز دسترسي به بيت‌المال نداشتم، اگر منظور شما اين است كه دفتري به نام ستاد در اين شهر هست، بله درست مي‌فرماييد ولي بنده به هيچ عنوان از ظرفيت‌هاي فردي خود هم براي انتخابات استفاده نكرده و نمي‌كنم. در ادامه دانشجويي با طرح اين سؤال كه آيا براي قبول مسئوليت اداره كشور، صرف مدير اجرايي بودن كافي است؟ و شما چه برنامه‌اي براي كشور داريد گفت: حتماً غرض شما اين نيست كه اگر كسي رئيس دولت میشود، بايد نسبت به همه حوزه‌ها تخصص داشته باشد. طبيعتاً در حوزه اجرايي و مجريه در نگاه اوليه بحث مديريت و مدير اجرايي بودن مهم‌ترين بخش است. البته آن مدير بايد نسبت به موضوعات علمي، سياست خارجي و در حوزه مسائل حقوق ملت و بخش‌هاي مختلف حداقل‌هايي را بداند. دانستن يك بخش است، ولي توان به كار بستن آن اهميتش كمتر نيست.
وی ادامه داد: رشته تحصيلي بنده در حوزه كارشناسي و دكترا رشته‌اي است كه معتقدم كاملاً با نظام سياسي، اداري و كشورداري مرتبط است. به علاوه در حوزه مديريت افتخارم اين است كه به عنوان يك رزمنده در جبهه حضور پيدا كردم و جزو كساني هستم كه از پايين به بالا و بدون هيچ رانتي به لطف خدا و فرصتي كه انقلاب در اختيارمان گذاشت، مسير كنوني را طي كردم. احساسم اين است كه هيچ انسان متعهدي اگر كاري بلد نيست، نبايد در آن كار فعاليت كند. در خصوص برنامه نيز بيش از شش سال است كه معمولا روزهاي پنجشنبه با جمع 250 نفر از متخصصان و نخبگان در 24 سرفصل برنامه‌اي را تنظيم كرده‌ايم كه منطبق با برنامه 1404 و برنامه 5 ساله است. توجه داشته باشید، مشكل اصلي كشور ما تمركزگرايي است و در كتابي با عنوان «توزيع فضايي قدرت» با تأكيد بر محله‌محوري و تفكيك كار ملي و محلي برنامه‌اي را منطبق با نيازهاي هر استان تنظيم كرده‌ايم. دكتر قاليباف در خصوص استفاده از نيروهاي استاني بومی در مديريت هر استان گفت: وقتي نگاه من تفكيك كار ملي و محلي است طبيعتاً به مسئوليت هم همين نگاه را دارم. اعتقاد به نظام ولايي و کارآمدی دو اصل برای نبروهای اجرایی است، حال اگر كسي بومي باشد و اين دو را نيز داشته باشد طبيعتاً از آنها به درستي استفاده خواهد شد. دكتر قاليباف در پاسخ به اين سؤال كه آیا شما تكنوكرات هستيد و تفسيرتان از تكنوكرات چيست با انتقاد از بي‌اخلاقي‌ها گفت: من نمی دانم چگونه بچه رزمنده ای که به جبهه می رود، و روزهای اول اسلحه کلاشینکف و ژ3 هم نداشیم و در جنگلهای فولی آباد با تفنگ ام1 به شناسایی می رفتیم و دشمن تا بن و دندان مسلح بود، مایی که با ام 1 می رفتیم به جنگ دشمن، کجا با ادبیات تکنوکراسي سازگاری دارد، اینبداخلاقی ها را انسان متعجب می شود، کاش انقلابی که اساسش اخلاق بود رعایت می کردیم، خوب است دوستان بدانند در پایان سال گذشته کنفرانس بین المللی در حوزه حمل و نقل و نقش فناوری اطلاعات برگزار شد که در آن بیش از 40 نفر از دانشگاههای معتبر دنیا به همراه اساتید خودمان شرکت کرده بودند و بنده حدود 25 دقیقه صحبت کردم چون بخش فناوری بود آنجا بحث کردم که نقش فن آوری یعنی تکنوکراسي به معنای فن سالاری،اینجا حتما فن سالاریمورد قبول ماست و فن سالاری امکان ندارد مگر بر بستر عقلانیت و همانجا به این موضوع اشاره کردم که ما اینجا به عنوان یک کشور اسلامی به عقلانیت که می رسیم مسیرمان دوگانه می شود. ما عقلانیت ابزاری را قبول نداریم ما عقلانیتی که متصل به وحی الهی است مد نظر ماست لذا فن سالاری و تکنوکراسي را به عنوان يك وسیله قبول داریم ولی هرگز هدف نیست.
حال بداخلاقی اینجاست که می گویند بنده یک تکنوکراتم، در حالى كه حضرت آقا كه در مورد18 سال پیش در مشهد صحبت می کردند فرمودند در حوزه نفت این کار را انجام می دادند با یک رفتار تکنوکراتي، به نظر بنده خواستند بگویند این کار بدون مجاهدت و مديريت جهادي انجام نمی شود، بعد این را به آن وصل می کنند در حاليكه خودشان را به ان راه مي زنند و این را نمی گویند که حضرت آقا خواسته شان در ان بحث اين بوده که ما وابستگی خود را به نفت کاهش بدیم اینها که این حرف را می زنند نگاه کنند که در دولت مورد تایید خودشان وابستگی به نفت را بالابردند یا پایین اوردند .در حقیقت آب به آسیاب تکنوکراسي ریختند ولی شعار ضد تکنوکراسي می دهند. شهردار تهران در ادامه در خصوص سياست‌هاي خارجي خود گفت اگر نامزدي بگويد كه من سياست خارجي را تغيير مي‌دهم، ارتباطي را حل و يا قطع مي‌كنم تصورمي‌كنم صحيح نمي‌گويد. اولين شرط نامزدها رعايت قانون است. آيا رئيس دولت مي‌تواند سياست خارجه را تعيين و تكليف كند؟ سياست خارجه متعلق به حاكميت است. در واقع تصميم نهايي با رهبري است. اركان ديگر تأثيرگذار هستند، اما تصميم‌گير نيستند. رئيس دولت كاري كه مي‌تواند انجام دهد اين است كه دستگاه ديپلماسي را خوب اداره كند و وزارت خارجه را خوب پيش ببرد. سياست خارجي در برخي كشورها نيم قرن ثابت است چطور يك شخص مي‌خواهد چهار ساله مشكل را حل كند. خواهش مي‌كنم كه نخبگان اين موضوع را مورد بحث قرار دهند. بنده برنامه ديپلماسي خود رادر گفت و گو با خبرگزاري تسنيم مطرح كردم. وی ادامه داد: در سیاست کلی باید بدانیم تا زماني كه آمريكا در مقابل دين ما ايستاده، ما حتما در مقابل همه دنياي او مي‌ايستيم، اين سياست انقلاب ماست این عزت و دین ماست. و این اشتباه است که به جامعه تزریق کنیم که اگر با آمریگا ارتباط برقرار کنیم مشکلاتمان حل می شود ما نه بی دلیل باید با کسی دعوا کنیم و نه اگر به کسی ارتباط برقرار کنیم مشکلاتمان حل می شود اینها هر دو نگاه افراط و تفریطی است. ما در حوزه ديپلماسي بايد مقاومت توأم با رقابت داشته باشيم. در مذاكراتي كه در عراق صورت گرفت، ما با آمريكا رقابت كرديم و نتيجه آن برقراري حكومت شيعي در عراق شد. اما در افغانستان اين اتفاق نيفتاد. ما در حوزه سياست خارجي سر و صدا نداريم، آنجا كه بايد صحبت كنيم صحبت مي‌كنيم و آنجا كه بايد مقاومت كنيم، مقاومت مي‌كنيم.
وي خاطرنشان كرد: درست است كه چالش ما در حوزه معيشت است، اما راه حل اين مشكل به خاطر علم اقتصاد و علوم اقتصادي نيست، چيزي كه ما را به اين نقطه رسانده مديريت است. زيرا نفت 10 دلار شود یا 120 دلاري هيچ تأثيري در زندگي ما ندارد. من معتقدم در هر شرايط اقتصادي كه هستيم مي‌توانيم با مديريت صحیح به وضع باثبات و با سامان طي 2 سال برسيم. وي در خصوص اهميت به دانشگاه‌ها و بخش آموزش عالي گفت: در همه بخش‌ها با اطمينان عرض مي‌كنم كه دو وزارتخانه آموزش و پرورش و آموزش عالي را به هيچ عنوان تحت مشکلات و مسائل پولي و مالي قرار ندهم. اين دو وزارتخانه جايي است كه همه سرمايه كشور اينجاست، ما از مباني ، كار فرهنگي را درست انجام نمي‌دهيم، بعد مي‌خواهيم در دانشگاه ديوار بكشيم و فكر مي‌كنيم كل فرهنگ با وزارت ارشاد ارتباط دارد. وي در ادامه در توضيح سؤال ديگري از سوي مخاطبين گفت بنده از 16 سالگي در عالم سياست بودم. ولي بعد از 84 كه به طور جدي به عرصه سياست وارد شدم فهميدم به جاي سياست در كشور ما سياست‌زدگي حاكم است، من همه زندگي‌ام براساس صداقتم است. من در طول زندگي هيچ گونه فعاليت اقتصادي مباح هم انجام نداده‌ام.
دكتر قاليباف در خصوص حفظ فضاي بانشاط سياسي و حفظ اسلاميت نظام و نقش دانشجويان در تحقق حماسه سياسي خاطرنشان كرد: حتماً آسيبي كه در حوزه اعتماد در جامعه ايجاد شده بسيار سخت‌تر از ترميم گراني است. بنده معتقدم كه بايد طبق قانون اساسي كار كنيم و در چارچوب آن پيش برويم. در همين قانون ملت حقوقي دارند و رئيس دولت بايد اين حقوق را ضمانت كند شهردار تهران در خصوص عملكردش در مقابل فتنه گفت: در رابطه با بحث فتنه، صحبتهای من روشن و شفاف است اما یا بعضی ها نشنیدند و یا نخواستند بشنوند، اينها كه به دیگران انگ ساكتين فتنه مي‌زنند، چون خودشان قبل از اینکه از انقلاب و مباني نظام دفاع بکنند اول به دنبال این هستند که از منافع سیاسی خود دفاع کنند. دوستان همه می دانند بنده دومین نفر بودم که در صدا و سیما بعد از آقای حداد عادل صحبت کردم و مواضع داشتم حالا اگر آقایان مواضع بنده را نمی پسندند من چه کنم. من باید حرفی را بزنم که فردای قیامت بتوانم جوابش را بدهم. وی افزود: حداقل در بيش از 10 سخنراني مواضع خود را واضح و روشن بيان كردم. ولي هيچ وقت در مواضعم به كسي توهين نكرده و تهمت نزده‌ام و اين اصل را از انقلاب ياد گرفته‌ام كه نمي توان از نردبان تهمت و دروغ و پرده دری به بام سعادت رسيد و نمي‌توان اينگونه از انقلاب دفاع كرد. بنده منتقد جدي آقايان موسوي و كروبي بوده‌ام، بنده به عنوان بچه انقلاب از شنبه بعد انتخابات تا بعد از نماز جمعه حضرت آقا همراه بايكي از دوستان كه نميخواهم الان نامي از او ببرم دو نوبت به ديدار اين دو رفته و با آنها صحبت كردم. بنده معتقدم هر كسي پس از سخنان رهبري در نماز جمعه ادعاي تقلب كرد و فتنه گرى كرد مجرم است و بايد پاسخگو باشد.یک سخنرانی داشتم در تیرماه 88 وبه اين موضوع اشاره كردم و شفاف سخن گفتم كه انقلاب را در خطر فتنه و انحراف مي‌ بينيم. دو جریان تند مشغولند تا اساس انقلاب را خدشه دار کنند حالا بعد چند سال مشخص شده که اینها چه رفتارهایی در این بخش داشتند به هر حال ما بحرانهای زیادی همچون موضوع بنی صدر و موضوعات 82 كه جامعه دچار مشكلاتي بوده را هم دیده ایم، اولا کسانی که امروز مدعی هستند هیچ ردپایی از آنها را در مقابله با این جریانات نمی بینیم. عجیب است که در این ميان انقلاب برایشان مهم می شود و به میدان می آیند و حتی آرامش جامعه رانيز به هم می زنند. جامعه نیازمند شفاف سازی و آرام سازی است نه آنکه ما هیجان را تزریق کنیم.
وي در ادامه در خصوص گرايش سياسي خود گفت :بنده حتماً متعلق به اردوگاه اصول‌گرايي هستم ولي اصول‌گرايي را به عنوان بحث‌هاي حزبي و سياسي دنبال نمي‌كنم. و معتقد بر اساس اصول‌گرايي براساس نگاه حضرت امام و اهدافي مي‌دانم كه مقام معظم رهبري طي دو دهه آن را پيگيري كرده‌اند. شهردارتهران در خصوص روابط ايران و اسرائيل و باورش در كاهش مناقشاتگفت بنده رژيم صهيونيستي را يك رژيم غاصب و يك غده سرطاني مي‌دانم و هر دولتي كه مردم فلسطين از هر قشر و گروه ومذهبي كه متعلق به ان سرزمين هستند انتخاب كنند، آن را به رسميت مي‌شناسيم شهردار تهران در خصوص تيم كاري خود و معرفي آن گفت: معرفي كابينه قبل از انتخابات صحيح و درست نيست. افرادي كه به نظام اسلامي و قانون اساس پايبند هستند و كارآمد نيز هستند، بدون هيچ نگاه سياسي مي‌توانند در اين كابينه حضور داشته باشند. شهردار تهران در خصوص بحث هولوكاست نيز گفت: بنده در مصاحبه‌اي كه با خبرگزاري تسنيم داشتم گفتم نفي شعاري هولوكاست به منافع انقلاب و فلسطين ضربه زد چرا كه شعار زدگي منطق درستي براي حمايت از فلسطين نيست. معيار ما بيانات رهبري است. دكتر قاليباف در خصوص سوال ديگري كه يكي از دانشجويان در رابطه با برنامه پخش شده از سوي صداي امريكا علیه وی و سنجش ولايت‌مداري قاليباف گفت: يا ما اين شبكه را يا قبول داريم يا خير. اگر ما قضاوتي هم مي‌كنيم به عملكرد افراد است نه نيات افراد. مشكلات ما نيت‌خواني افراد است. دكتر قاليباف در انتها در پاسخ به سؤال دانشجويي در خصوص انتخاب يك نفر از ائتلاف پیشرفت گفت: به نظر شما چه حقي گروه‌ها و افراد دارند كه يك نفر را انتخاب كنند و بگويند اصلح است. مجموعه ائتلاف سه نفره(ائتلاف پیشرفت) مبنايش اين است كه براساس مشروعيت، مقبوليت و كارآمدي عمل كند. ما تصميم گرفته ايم كه اين موضوعات بين این سه نفر مطرح شود و فكر مي كنيم منطقي تر به نظر مي رسد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت