تأثیر رزق بر سعادت و شقاوت جامعه

کد خبر: 901356

خداوند در قرآن وارستگان از مؤمنان را کسانی معرفی می‌کند که هر غذایى را نمى‌خورند، به دنبال هر کسب حرامی نمی‌روند، نوع غذا و مقدار برایشان مطرح نیست بلکه پاک و حلال بودن مهم است.

تأثیر رزق بر سعادت و شقاوت جامعه

خبرگزاری تسنیم: اهمیت کسب و کار حلال و دوری از کسب حرام از مهم‎ترین آموزه‌های ادیان آسمانی است؛ چرا که در تفکر الهی، سعادت و شقاوت جامعه بستگی به مسیر کسب درآمد آن جامعه دارد؛ اگر این مسیر از طریق حلال باشد، آن سرزمین به رستگاری می‌رسد در غیر این صورت آثار و تبعات آن گریبان‌گیر مردم خواهد بود. بر اساس آیاتی از قرآن جوامعی بودند که به دلیل عدم تقید به نوع درآمدشان مورد عذاب الهی قرار گرفتند «فَأَخَذَهُمْ عَذابُ یَوْمِ الظُّلَّة»؛ «عذاب روز سایبان (سایبانی از ابر صاعقه‌خیز) آن‌ها (قوم شعیب) را فرا گرفت.» لذا اهمیت توجه به نوع در آمد تا حدی است که می‌توان گفت: آنچه که باعث استحکام و یا سستی پایه‌های فرهنگ یک کشور می‌شود، توجه به مدل‌های اقتصادی آن جامعه است.

از این جهت هر یک از ما افراد جامعه باید نسبت به رزق خود حساسیت کافی را داشته باشیم و بدانیم باید از طریق صحیح و حلال به رشد اقتصادی و تمکین مالی دست یابیم. خداوند در آیه ۶۹ سوره اعراف راه وفور برکت و نعمت‌ها را در میزان تقید مردم و مسئولان به ایمان و تقوا در تمام ارکان جامعه از جمله مدل‌های اقتصادی معرفی می‌کند و می‌فرماید: «وَ لَوْ أَنَّ أَهلَ القُری آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ اْلأَرْضِ؛ اگر اهل شهر‌ها مؤمن و فراتر از ایمان، با تقوا می‌شدند، در‌های خیرات آسمان و زمین را به رویشان باز می‌کردیم».

همچنین خداوند در قرآن وارستگان از مؤمنان را کسانی معرفی می‌کند که هر غذایى را نمى‌خورند، به دنبال هر کسب حرامی نمی‌روند، نوع غذا و مقدار برایشان مطرح نیست بلکه پاک و حلال بودن مهم است. در ماجرای اصحاب کهف در قرآن می‌خوانیم وقتی از خواب چندین ساله بیدار می‌شوند احساس گرسنگی می‌کنند و از بین خود یک نفر را به سوی بازار می‌فرستند تا غذا تهیه کند. یکی از بین آن‌ها گفت: ببین کدام یک از آن‌ها غذای پاکیزه‌تر دارد و از او غذا تهیه کن؛ فَلْیَنْظُرْ أَیُّهَا أَزْکَى طَعَامًا فَلْیَأْتِکُمْ بِرِزْقٍ مِنْهُ».

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت