اعتراض قاتل بنیتا به حکم قصاص +عکس
وکیل قاتل بنیتا از طرف موکلش به حکم قصاص قضات دادگاه کیفری استان تهران اعتراض کرد تا پرونده در دیوان عالی کشور بررسی شود.
جام جم آنلاین: محمد 27 ساله 29 تیر امسال، بنیتا را همراه خودروی پدرش در مشیریه تهران دزدید و ساعتی بعد آن را در مامازند پاکدشت رها کرد. شش روز بعد، خودرو از سوی پلیس پیدا شد، اما بنیتا بر اثر گرمازدگی جان خود را از دست داده بود. جلسه دادگاه، اواخر شهریور در دو نوبت در شعبه نهم دادگاه کیفری استان تهران برگزار و حکم قصاص، چهار روز بعد از پایان دادگاه صادر شد.
اسماعیل سلیمانی، وکیل متهم از اعتراض به حکم موکلش خبر داد و به جامجم گفت: «قضات دادگاه با استناد به بند (پ) ماده 290 قانون مجازات اسلامی، حکم قصاص صادر کردهاند، درحالی که موکلم نه قصد قتل داشته و نه اقدامش کشنده بوده است بنابراین از نظر من و به استناد بند (الف) ماده 291، عمل ارتکابی از سوی متهم قتل شبهعمد است و نباید حکم قصاص صادر میشد. همچنین اگر یک درصد هم به این نتیجه برسیم، عمل متهم شبهعمد بوده، نباید قصاص در نظر گرفته شود.»
وی درباره دلایل اثبات شبه عمد بودن قتل گفت: «متهم پراید را به قصد سرقت با خود برد اما وقتی با بنیتا مواجه شد، خودرو را در یکی از خیابانهای پرتردد مامازند، زیر سایه درخت، با کولر روشن و به شکل مورب، جلوی یک مجموعه آپارتمانی بزرگ، میدان ترهبار و استخر رها کرد. ضمن اینکه روز رها کردن خودرو، مصادف با پنجشنبه بازار و شلوغی منطقه بود.»
سلیمانی در پاسخ به این پرسش که براساس محتویات پرونده، متهم ماشین را خاموش کرده و همین موضوع باعث شده بود کولر باد سرد نزند، گفت: «همین که متهم فن خودرو را روشن کرده نشان میدهد رفتارش در راستای حفظ و نگهداری از کودک بوده است. او در دادگاه گفت نمیدانست اگر ماشین را خاموش کند، کولر نمیتواند باد سرد بزند. همچنین متهم ماشین را زیر یک پل یا خارج از شهر رها نکرد و تصور میکرد به دلیل تحت تعقیب بودن از سوی پلیس، در صورت پارک کردن خودرو در یک منطقه شلوغ، حتما پیدا میشود.»
وی جو رسانهای ایجاد شده در زمان حادثه و رسیدگی سریع به پرونده را در صدور حکم قصاص موثر دانست و تصریح کرد: «در لایحه اعتراضی از قضات دیوان عالی کشور خواستیم این موضوع را در نظر بگیرند. ضمن اینکه انتقادهایی نسبت به عملکرد پلیس در کشف خودرو داشتیم که به آن نیز اشاره شده است.»
وکیل متهم درباره احتمال رد حکم قصاص در دیوان عالی کشور نیز گفت: «به نظر من با توجه به واقعیات پرونده باید اتهام موکل شبهعمد شود. ما در مورد حبس و مجازات تکمیلی ولو اینکه 50 سال هم باشد، حرفی نداریم چون عمل زشت بود و جامعه جریحهدار شد، اما قصاص نفس متفاوت است.»
دیدگاه تان را بنویسید