وزیر آموزش و پرورش: دنیا به این نتیجه رسیده که مدارس حضوری باشد
وزیر آموزش و پرورش گفت: تلاش داریم فرهنگیان را در اولویت واکسیناسیون قرار دهیم، اگر بخواهیم دانش آموزان سال تحصیلی آینده در مدارس حضور یابند، این موضوع مهم بوده و باید محقق شود.
خبرگزاری تسنیم: محسن حاجی میرزایی در نشست صمیمی با اعضای هیأت رئیسه مجلس دانش آموزی که به صورت ویدئو کنفرانس و در بستر شبکه شاد، برگزار شد، اظهار کرد: سخنان خوب اعضای هیأت رئیسه مجلس دانش آموزی، نشان از بلوغ فکری جامعه دانش آموزی است و این موضوع باعث افتخار آموزش و پرورش است.
وی افزود: یکی از نهاد سازیهای خوب در جامعه، شکلگیری مجلس دانش آموزی است از آن جا که دانش آموزان بخش وسیعی از جامعه را تشکیل میدهند، وجود این نهاد بسیار سنجیده میتواند زمینه رشد دانش آموزان را فراهم کند.
حاجی میرزایی بر اهمیت بازخورد برنامههای نظام تعلیم و تربیت در میان دانش آموزان و دریافت دیدگاههای آنها تأکید و تصریح کرد: «مجلس دانش آموزی» یک نهاد تشریفاتی نیست بلکه نهادی ضروری است، بنابراین باید تلاش کنیم این مجلس تأثیر گذاری لازم را در تصمیمات، داشته باشد.
وی با اشاره به اهداف تربیتی مورد نظر «سند تحول بنیادین»، عنوان کرد: هدف کلی نظام تعلیم وتربیت پرورش نسلی خوش فکر، خلاق، مستقل، آگاه، توانمند، سنجیده، متفکّر و دارای قدرت حل مسأله است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به گزارش ارائه شده از فعالیتهای مجلس دانش آموزی افزود: خبر فعالیت کمیسیونهای مجلس دانش آموزی در این شرایط کرونایی خبر بسیار خوبی است که نشانه فعال بودن مجلس دانش آموزی است.
وی خطاب به اعضای مجلس دانش آموزی، اظهار کرد: وقتی ما در مقام حل یک مسئله هستیم و نیاز به انعکاس نظرات خود در خصوص آن مسئله را داریم توقع میرود مجلس دانش آموزی جوانب آن مسئله را بسنجد و با افراد مختلف، گفت وگو کند و در نهایت ایده سنجیدهای را به ما ارائه دهد.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: قطعاً تحول واقعی در مجلس دانش آموزی زمانی است که مواجههاش با مسائل یک مواجهه واقعی باشد، بنابراین مجلس دانش آموزی باید برای حل مسائل، توان صورت بندی مسئله را داشته باشد و به خوبی بتواند ابعاد مختلف مسئله را تشریح و به آموزش و پرورش کمک کند.
وی ادامه داد: شیوع بیماری کرونا، قواعد کاری ما را دچار مشکل کرد و مسیرهایی را که برای دهههای مختلف تجربه کرده بودیم کنار زد و ما تلاش کردیم مأموریتهای جدیدی انجام دهیم؛ هرچند ساختار تشکیلاتی گذشته، تحقق اهداف را میسر می کرد اما با تغییرات ناشی از کرونا، ما باید پیوند شبکه گسترده نظام تعلیم و ترببت را برقرار میکردیم، بنابراین شبکه شاد را راه اندازی کردیم تا پیوند بین شبکه تعلیم و تربیت را برقرار کند.
حاجی میرزایی بر فراهم شدن زمینه پیوند نمایندگان مجلس دانش آموزی در شبکه شاد با هدف پالایش ایدهها و انتقال از صف به ستاد، تأکید و تصریح کرد: در شرایط کنونی همواره تلاش میکنیم تا هیچ دانشآموزی از آموزشها محروم نشود. ما با تجربهای نو درگیر هستیم که تاکنون سابقه نداشته است.
امتحانات باید آموختهها را به خوبی بسنجد
وی گفت: در شرایط کرونایی و آموزشهای مجازی، برگزاری آزمونهای پایانی باید به گونهای باشد که آموختههای دانش آموزان را به خوبی بسنجد، بنابراین تلاش میکنیم بهترین و دقیق ترین روش ها را در این خصوص به کار بگیریم.
وزیر آموزش و پرورش بر پردازش ایدهها از سوی مجلس دانش آموزی، قبل از ارائه، تأکید و اظهار کرد: مجلس دانش آموزی نباید به انتظار بنشیند تا دورهاش پایان یابد تا یک خروجی ارائه دهد، بلکه هر نشستی میتواند برای آن ها یک خروجی خوب داشته باشد، بنابراین برای سنجش کارایی مجلس دانش آموزی، باید بررسی کرد ایدههای دانش آموزان تا چه میزان بر تصمیمات آموزش و پرورش مؤثر بوده است.
وی در ادامه افزود: این که تعدادی از دانش آموزان دسترسی به آموزشهای مجازی ندارند، با مدیر مدرسه و معلم است، آنها باید بسنجند چه تعداد از دانش آموزان از طریق شبکه شاد، چه تعداد از طریق تلویزیون و چه تعداد از طریق بستههای آموزشی، درسهای خود را دنبال میکنند.
اهداف تعلیم و تربیت مستقل از کنکور
وزیر آموزش و پرورش اهداف تعلیم و تربیت را مستقل از کنکور دانست و اظهار کرد: اهداف نظام تعلیم تربیت، پرورش افرادی مستقل، توانمند و دفاع کننده از ارزشها و باورهاست، نه این که فردی را تربیت کند تا در کنکور موفق شود بنابراین نباید اهداف تعلیم و تربیت به کنکور وصل شود.
حاجی میرزایی، مهم ترین چرخشی که در سند تحول باید اتفاق بیفتد را چرخش از آموزش محوری به مهارت محوری بر شمرد و عنوان کرد: تلاش داریم فرهنگیان را در اولویت واکسیناسیون قرار دهیم زیرا اگر بخواهیم دانش آموزان در سال تحصیلی آینده در مدارس حضور یابند، این موضوع مهم بوده و باید محقق شود.
وی بازگشایی مدارس برای تحقق اهداف تعلیم و تربیت را لازم دانست و افزود: مهم ترین عامل مصونیّت در برابر آسیبهای اجتماعی، بعد از خانواده، «نهاد تعلیم و تربیت» است؛ زیرا افراد در دوره حساسی از زندگی خود در مدرسه حضور دارند بنابراین نظر به اهمیت موضوع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، «طرح غربالگری» را در مدارس اجرایی کردیم.
وزیر آموزش و پرورش بر رسانهای شدن بیشتر فعالیتهای مجلس دانش آموزی تأکید و اظهار کرد: نیازمند خلاقیت مجلس دانش آموزی هستیم باید تدبیری شود تا ایدههای دانش آموزان، به صورت منسجم به دست ما برسد.
وی گفت: مجلس دانش آموزی باید بدون محدودیت به میادینی که در آنها می تواند به تعلیم و تربیت کمک کند وارد شود، اما نباید به میدانی وارد شود که نتواند از آن خارج شود.این که در یک جامعه چگونه میتوان اهداف را محقق و دیدگاهها را منتقل کرد مستلزم وقت گذاشتن و در میدان قرار گرفتن است.
دیدگاه تان را بنویسید