افشای اسناد جدید دولت عراق علیه سعودی از تلویزیون ایران

کد خبر: 946129

وزیر کشور سابق عراق با تاکید بر نقش مهم عربستان در حمله داعش به عراق و ورود ۵هزار داعشی سعودی به این کشور تصریح کرد آمریکا با اشغال عراق زمینه حضور تروریست‌ها را فراهم کرد و بغداد در خطر سقوط بود، اما ایران اولین کشوری بود که همراه واقعی عراق شد.

افشای اسناد جدید دولت عراق علیه سعودی از تلویزیون ایران

خبرگزاری تسنیم: وزیر کشور سابق عراق با تاکید بر نقش مهم عربستان در حمله داعش به عراق و ورود ۵هزار داعشی سعودی به این کشور تصریح کرد آمریکا با اشغال عراق زمینه حضور تروریست‌ها را فراهم کرد و بغداد در خطر سقوط بود، اما ایران اولین کشوری بود که همراه واقعی عراق شد.

محمد سالم الغبان وزیر کشور سابق عراق و عضو فعلی کمیسیون امنیت ملی این کشور، مهمان مرتضی غرقی در برنامه تلویزیونی بدون مرز بود. او در زمان حمله داعش به عراق، وزیر کشور بود و اطلاعات گفته نشده‌ای از حضور نیرو‌های ائتلاف غربی و حتی حمایت‌های سعودی از تروریست‌ها دارد.

وی اظهار داشت عربستان در حمله داعش به عراق نقشی مستقیم داشت و از تروریست‌ها حمایت تسلیحاتی و مالی می‌کرد. الغبان گفت دولت عراق مدارکی در اختیار دارد که نشان می‌دهد بیش از پنج هزار نیروی داعشی از خاک عربستان وارد عراق شدند.

عضو کمیسیون امنیت ملی عراق با تاکید بر اینکه حضور نیرو‌های آمریکایی در منطقه سبب ناامنی منطقه شده است، افزود دولت و مردم عراق تمایلی به حضور نیرو‌های آمریکایی در عراق ندارند. حضور نیرو‌های خارجی در عراق و منطقه بهانه‌ای برای حضور تروریست‌ها شده است.

الغبان تاکید کرد آمریکا امتحان خودش را پس داده است. آن‌ها در زمان حمله داعش به عراق با وجود داشتن معاهده استراتژیک و همکاری‌های نظامی با عراق، کمکی نکردند و تنها ایران همراه مردم ودولت عراق باقی ماند.

متن کامل گفتگو

چه عاملی باعث برهم خوردن نظم و امنیت منطقه شده است؟

منطقه غرب آسیا یک منطقه حیاتی برای کشور‌های بزرگ محسوب می‌شود و همچنان که می‌دانید اختلافاتی بین کشور‌های بزرگ برای تسلط بر این منطقه وجود دارد. آن‌ها با هم رقابت می‌کنند و هر روز توطئه‌ای را علیه ملت‌های منطقه رقم می‌زنند. موضوع خاورمیانه بزرگ یکی از این طرح‌ها است که با هدف تجزیه کشور‌های این منطقه و تقسیم آن‌ها به کشور‌های کوچک و مستقل طراحی شد تا از این طریق بتوانند بر منطقه بهتر تسلط پیدا کنند.

حوادث ۱۱ سپتامبر بهانه‌ای برای اشغال افغانستان و عراق بود که این اقدام نظامی به صورت مستقیم توسط آمریکا و همپیمانانش انجام شد. حضور آن‌ها زمینه را برای حضور گروه‌های تروریستی در این منطقه فراهم کرد و در پی آن گروه‌های تروریستی همچون القاعده و داعش ظهور کردند. این گروه تروریستی بعد از تسلط بر یک سوم خاک عراق اعلام موجودیت کرد. در سوریه نیز وضعیت به همین منوال بود به طوری که بخش اعظمی از خاک سوریه به اشغال تروریست‌ها در آمد، میلیون‌ها آواره و صد‌ها هزار کشته و زخمی و همچنین نابود کردن زیر ساخت‌های اقتصادی سوریه و عراق در راستای اجرای این طرح بود. می‌خواستند عراق و سوریه را تجزیه کنند، اما به دلیل اراده محکم مردم این دو کشور در نفی سلطه آمریکا و حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران، تلاش آن‌ها برای اشغال عراق و سوریه به نتیجه نرسید. امروز آشکار شده است که همه این توطئه‌ها حاصل برنامه ریزی امریکا و اسرائیل بوده است.

امروز همه دریافته‌اند که ایجاد داعش در راستای اجرای طرح خاورمیانه بزرگ بود. داعش موردحمایت نظامی، سیاسی و ایدئولوژیک برخی از کشور‌های منطقه و کشور‌های غربی بود. هدف، تجزیه منطقه و افزایش تسلط هر چه بیشتر آمریکا و همپیمانانش بر منطقه بود تا منافع رژیم صهیونیستی تامین شود.

اختلافاتی که بین کشور‌های منطقه وجود دارد بیشتر ریشه‌های ایدئولوژیک دارد یا صرفا یک اختلاف سیاسی است؟

برخی از نظام‌های وابسته منطقه تغییراتی را که در عراق رخ داد بر نمی‌تابند، عربستان سعودی در راس این کشور‌ها است. عربستان و دیگر کشور‌ها باعث وخیم‌تر شدن اوضاع در سوریه شدند. این مسئله در مورد آنچه بهار عربی خوانده شد نیز رخ داد؛ مسئله‌ای که نه تنها موجب گشایشی برای مردم کشور‌های عربی نشد بلکه بالعکس موجب وخیم‌تر شدن شرایط مردم عرب در کشور‌های منطقه شد.

اگرچه در جریان جنبش به اصطلاح بهار عربی برخی از کشور‌ها از دیکتاتور‌ها خلاص شدند، اما در واقع خواسته‌ها و مطالبات اصلی مردم برآورده نشد. نتیجه قیام‌ها تنها تغییر گزینشی برخی حکمرانان منطقه بود.

برخی از کشور‌های عربی به دلیل داشتن ایدئولوژی خاص با آنچه در عراق رخ می‌داد موافق نبودند و این مسئله برای آنان قابل هضم نبود که دولت عراق براساس اکثریت مطلق و با آراء مردمی تشکیل شود. این تغییرات سیاسی در عراق به دلیل اینکه با ایدئولوژی و سیاست برخی از کشور‌ها از جمله عربستان مخالف بود موجب شد که این کشور‌ها به مخالفت با عراق در جنبه‌های مختلف بپردازند.

برخی از اختلافاتی که عراق با برخی از کشور‌های عربی در منطقه دارد اختلافات بنیادین و ایدئولوژیک است به خصوص درباره دموکراسی و یا تفکر افراطی وهابیت که بنیان‌های حکومت عربستان سعودی بر آن نهاده شده است. عربستان و تفکراتش عامل و محرک بزرگ گروه‌های تروریستی همچون داعش است. در حمله داعش به عراق بیش از پنج هزار تروریست با ملیت سعودی به عراق آمدند. جمهوری اسلامی ایران از هیچ کوششی برای حمایت از مردم عراق و ایستادن در کنار آن‌ها دریغ نکرد. ایران از مردم، دولت و نیرو‌های مسلح عراق دفاع کرد. اوضاع بعد از سقوط موصل بسیار دشوار بود. ما در شرایطی بودیم که بغداد به طور جدی تهدید می‌شد. ما از هر کمکی استقبال می‌کردیم. ایران اولین کشوری بود که به عراق کمک کرد و به عراق دست یاری داد. البته ادعای زیادی از سایر کشور‌ها داشتیم که می‌خواهند به عراق کمک کنند، ولی صراحتا می‌گویم که در عمل ایران در هر زمینه‌ای اولین کمک کننده به عراق بود. ایران در شرایط بحرانی، بدون هیچ قید وشرطی به عراق کمک کرد. قطعا ملت و دولت عراق این حمایت‌ها را فراموش نخواهد کرد.

شما گفتید حضور نیرو‌های خارجی در منطقه زمینه‌ای برای رشد تروریست‌ها شده است. چطور باید آن‌ها را از منطقه خارج کرد؟

قطعا حضور بیگانگان به خصوص در بخش نظامی و دخالت آنان در مسائل امنیتی، تاثیر منفی داشته است. حضور گروه‌های تروریستی دست نشانده و مورد حمایت برخی از کشور‌های عربی نیز این ناامنی را تشدید کرده است. تروریست‌ها با ملیت‌های مختلفی از استرالیا، مالزی، چین، اروپا و شمال آفریقا ودیگر کشور‌های جهان به منطقه ما آمدند و همان‌ها بودند که با حمایت‌های مالی و تسلیحاتی برخی از کشور‌های عربی منطقه موجودیت داعش در عراق را اعلام کردند.

حضور بیگانگان و قدرت‌های خارجی و ایادی آن‌ها در منطقه عامل اصلی نا امنی و جذب تروریست در منطقه بوده که باید در مقابل آن‌ها ایستاد. مردم عراق با راه‌های مختلف حضور بیگانگان و تسلط اشغالگران بر سرزمینشان را رد کردند؛ در همین راستا دولت و پارلمان عراق حضور بیگانگان در خاک عراق را ممنوع کردند. با قانونی شدن این تصمیم، بخش اعظم نیرو‌های خارجی مجبور شدند از عراق خارج شوند. امروز مردم و دولت عراق بار دیگر اعلام می‌کنند که حضور نیرو‌های خارجی به بهانه مقابله با داعش را نمی‌پذیرند. مردم منطقه نیز باید همانند مردم عراق حضور نیرو‌های نظامی بیگانه در منطقه را با هر عنوانی رد کنند.

امروز چند نیروی آمریکایی در عراق وجود دارد؟ این نیرو‌ها در عراق چه می‌کنند و دنبال چه هدفی هستند؟

با داعش و تشکیل ائتلاف خارجی باعث شد که با موافقت دولت عراق مجددا اجازه حضور نیرو‌های بین‌المللی برای مبارزه با داعش در عراق صادر شود، چون عراق توان کافی هوایی برای مقابله با داعش را نداشت.

در این شرایط استثنایی نیرو‌های برخی از کشور‌ها با اجازه دولت عراق برای ارائه خدماتی مستشاری و آموزشی و یا حمایت هوایی وارد خاک عراق شدند، اما نیرو‌های کشور‌های دیگری هم بدون هیچ توافقی و بدون این که اجازه‌ای از دولت عراق داشته باشند به کشور وارد شدند و اکنون در امور داخلی ما دخالت می‌کنند.

هرگونه توافق و معاهده‌ای باید به تصویب پارلمان عراق برسد. اکنون پارلمان عراق هیچ مصوبه‌ای در خصوص حضور نیرو‌های نظامی سایر کشور‌ها و یا ایجاد پایگاه در خاک عراق تصویب نکرده است.

ما نیازی به حضور نیرو‌های بیگانه در خاک عراق حتی در حوزه آموزشی نداریم. دولت عراق در حوزه آموزش نظامی نیز توافق‌هایی با برخی از کشور‌ها دارد و این امر مختص به آمریکا نیست. هیچ بهانه‌ای برای حضور نیرو‌های خارجی در عراق وجود ندارد.

زمانی که داعش به عراق حمله کرد شما وزیر کشور بودید. آمریکا در آن مقطع کمکی به شما کرد؟

آمریکا با عراق توافق استراتژیک امضا کرده بود، اما در مقابل حملات تروریست‌ها به خاک عراق سکوت کرد و در نتیجه بخش‌هایی از خاک عراق از جمله موصل اشغال شد.

اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا ادعا می‌کرد که این گروه‌ها عشایر عرب عراق و از معارضین دولت هستند. او معتقد بود که آن‌ها تروریست نیستند، اما بعد از گذشت چهار ماه از حضور داعش در خاک عراق و بعد از اینکه به حوالی اربیل و بغداد رسیدند و نظام سیاسی در عراق را به صورت جدی تهدید کردند، اوباما تازه بیدار شد و ائتلاف بین‌المللی شکل گرفت. متاسفانه ائتلاف بین‌المللی هم جز اقدام محدود هوایی فعالیت خاصی انجام نداد. اقدامات و عملیات آن‌ها واقعا برای نابودی کامل و ریشه کن کردن داعش نبود بلکه به عقیده همه کارشناسان حوزه نظامی این ائتلاف اهداف را به طور گزینشی مورد هدف قرار می‌داد. ائتلاف این طور نشان می‌داد که در حال مبارزه با تروریست‌هاست، اما عملا کاری برای سرکوب آن‌ها انجام نمی‌داد. ائتلاف غربی از همان ابتدا قصد این را نداشت که داعش را سرنگون کند، چون داعش ساخته خودشان و اهرم فشاری برای اعمال فشار بیشتر به عراق و منطقه بود.

عراق اسنادی دارد که نشان می‌دهد برخی از کشور‌های منطقه از جمله عربستان سعودی تروریست‌ها را با امکانات مالی و تسلیحاتی حمایت کردند و زمینه ورودشان به عراق را فراهم کردند. قصد داشتند از طریق سوریه به عراق هم برسند. نیرو‌های نظامی عراق بسیاری از نیرو‌های مسلح با ملیت‌های مختلف عربی و غیر عربی را دستگیر کرده است. دولت عراق این مدارک را محفوظ دارد و در فرصت مناسب اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

نقش ایران درکمک به دولت و مردم عراق را چطور ارزیابی می‌کنید؟

جمهوری اسلامی ایران از هیچ کوششی برای حمایت از مردم عراق و ایستادن در کنار آن‌ها دریغ نکرد. ایران از مردم، دولت و نیرو‌های مسلح عراق دفاع کرد. اوضاع بعد از سقوط موصل بسیار دشوار بود. ما در شرایطی بودیم که بغداد به طور جدی تهدید می‌شد. ما از هر کمکی استقبال می‌کردیم. ایران اولین کشوری بود که به عراق کمک کرد و به عراق دست یاری داد. البته ادعای زیادی از سایر کشور‌ها داشتیم که می‌خواهند به عراق کمک کنند، ولی صراحتا می‌گویم که در عمل ایران در هر زمینه‌ای اولین کمک کننده به عراق بود. ایران در شرایط بحرانی، بدون هیچ قید وشرطی به عراق کمک کرد. قطعا ملت و دولت عراق این حمایت‌ها را فراموش نخواهد کرد.

برخی تلاش دارند شبهاتی را در افکار عمومی عراق ایجاد کنند، اما آن‌ها بدانند ایران اولین کشوری بود که از عراق حمایت کرد حتی اقلیم کردستان عراق برای نجات اربیل که در حال سقوط بود اقدام نکرد و کشوری همچون ایران به میدان نبرد آمد و با داعش مقابله کرد. در همان زمان اولین کسی که به حمایت از ما عراقی‌ها برخاست سردار قاسم سلیمانی بود.

در هر توطئه‌ای در منطقه رد پای رژیم صهیونیستی و آمریکا وجود دارد. تحقق اهداف آن‌ها در منطقه را چطور ارزیابی می‌کنید؟

به نظر من بهترین تعبیر در این باره را امام خمینی (ره) به کار بردند که رژیم صهیونیستی را غده سرطانی توصیف کردند. همه حوادث و جنجال‌های منطقه توسط رژیم صهیونیستی ایجاد می‌شود. این رژیم را استعمارگران انگلیسی ایجاد کردند و اکنون نیز توسط آمریکا حمایت می‌شوند. آمریکا و رژیم صهیونیستی منافع مشترکی دارند و از ایجاد درگیری‌ها و تجزیه منطقه سود می‌برند. اسرائیل برای تامین امنیت خود و ایجاد ناامنی در منطقه از آمریکا و همپیمانانش استفاده می‌کند. بدون شک نقش رژیم صهیونیستی در منطقه نقشی خبیثانه و کاملا تخریبی است. همه این حوادث و درگیری‌ها نیز به این دلیل است که رژیم صهیونیستی در منطقه باقی بماند و بر منطقه مسلط شود و مردم و دولت‌های منطقه در برابر این رژیم ضعیف باشند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت