آیا بحران سیاسی در ایتالیا خطری برای آلمان و اروپا خواهد بود؟

کد خبر: 822615

یک روزنامه آلمانی در مطلبی به تاثیرات بن بست سیاسی اخیر در ایتالیا بر اروپا و بخصوص آلمان پرداخت.

آیا بحران سیاسی در ایتالیا خطری برای آلمان و اروپا خواهد بود؟

خبرگزاری تسنیم: روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" در مطلبی این پرسش را مطرح کرد که آیا تحولات ایتالیا به خطری برای آلمان تبدیل می شود؟

به نوشته این روزنامه آلمانی، ایتالیا گرفتار بحران شده است و پایان این بحران هم قابل پیش بینی نیست. تشکیل دولت در این کشور با بن بست مواجه شده و بازارهای مالی در معرض خطر آشفتگی قرار دارند. حتی دولت آمریکا هم در این باره نگران است.

این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت: در ایتالیا پایان این بحران سیاسی پیش بینی نمی شود. در حالی که تشکیل دولت انتقالی به رئیس سابق صندوق بین المللی پول، "کارلو کاتارلی" سپرده شده است اما رکود در بازارهای مالی همچنان ادامه دارد. بورس های میلان برای چندمین بار در این شرایط بسته شد. اظهارات اخیر "گونتر اوتینگر"، کمیسر بودجه اتحادیه اروپا هم نگرانی ها برای تشدید اوضاع را بیشتر کرده است.

ایاات متحده آمریکا هم در این اوضاع به ایتالیا توصیه کرده است که خود را از منطقه یورو و اعضای آن دور نکند. یکی از نمایندگان بلند پایه وزارت دارایی آمریکا در واشنگتن روز گذشته در این باره اظهار داشته است که این بهتر است که شما چیزها را در درون منطقه یورو و بدون تغییرات قابل توجهی شفاف سازی کنید و برای این منظور ایتالیایی ها مطمئنا فرصت دارند.

"کاتارلی"، روز سه شنبه در رم با رئیس جمهور ایتالیا دیدار کرد، اما نتوانست یک لیست کابینه جدید را بعد از این دیدار ارائه دهد.

به این ترتیب چشم انداز یک دولت انتقالی طرفدار اروپا در ایتالیا هم در حال حاضر نمی تواند بازارهای مالی را آرام کند.

"ایگنزیو ویسکو"، فرماندار بانک مرکزی ایتالیا این تحولات در بازارها را بد و غیر قابل توجیه ارزیابی کرد و همه را به آرامش فراخواند.

در چنین شرایطی "مارسل فراتسشر"، رئیس انستیتو تحقیقات اقتصادی آلمان درباره تاثیرات یک بحران دولتی در ایتالیا بر اقتصاد آلمان هشدار داده و گفته است که ایتالیا به اندازه ای بزرگ و با اهمیت است که بحران در این کشور می تواند به مسئله ای برای آلمان تبدیل شود. به گفته وی ایتالیا همچنین می تواند آلمان را با خود به قعر یک رکود عمیق بکشاند.

"یان کلود یونکر"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم با توجه به آشفتگی های بازارهای مالی احترام برای ایتالیا را درخواست کرده و اظهار داشته است که سرنوشت ایتالیا در دست بازارهای مالی قرار ندارد. وی بر این عقیده است که ایتالیا راه اروپایی خود را ادامه خواهد داد.

کمیسر بودجه اتحادیه اروپا هم در مصاحبه ای ابراز امیدواری کرده بود که آشفتگی های بازار مالی سیگنالی باشد که در ایتالیا پوپولیست ها نتوانند مسئولیت دولت را بر عهده گیرند. وی البته چندی بعد بابت این اظهارات خود عذرخواهی کرده و تاکید کرد که وی به خواست رای دهندگان در هر کشوری احترام می گذارد.

چند روز پیش "جوزپه کونته"، نامزد دو حزب راستگرای افراطی "لیگ شمال" و حزب پوپولیستی"جنبش پنج ستاره" رهبری دولت در ایتالیا را برعهده گرفت. وی قرار بود وعده‌های پوپولیستی احزاب پیروز در انتخابات را عملی کند.

"جوزپه کونته"، نامزد دو حزب راستگرای افراطی "لیگ شمال" و حزب پوپولیستی"جنبش پنج ستاره" از سوی رئیس‌جمهور ایتالیا مأمور تشکیل کابینه شده بود.

انتصاب "کونته" به دو ماه ابهام در سومین اقتصاد بزرگ منطقه یورو پایان داد.

اما روز دوشنبه رسانه‌های اروپایی گزارش دادند که دفتر ریاست جمهوری ایتالیا اعلام کرد که "جوزپه کونته"، نامزد جنجالی پست نخست وزیری ایتالیا از انتخابات کناره‌گیری کرده است.

به نوشته برخی رسانه های غربی پس از کناره گیری کونته، رئیس جمهور ایتالیا از "کارلو کوتارلی"، کارشناس اقتصاد و رئیس سابق صندوق بین المللی پول درخواست کرد که دولت جدید در ایتالیا را بسازد. حالا کوتارلی باید ایتالیا را از بحران نجات دهد.

کوتارلی از سال 2008 تا 2013 رئیس صندوق بین المللی پول بود. رئیس جمهور ایتالیا امیدوار است که با این انتصاب جدید، بازارهای مالی ناآرام پایدار شده و اعتماد دوباره به ایتالیا بازگردد. البته شرایط سختی به وجود آمده است.

دو حزب راستگرای افراطی "لیگ شمال" و حزب پوپولیستی"جنبش پنج ستاره" در پارلمان اکثریت را دارند و می خواهند علیه نامزدی که رئیس جمهور ایتالیا معرفی کرده است رای دهند. این بدین مفهوم است که ایتالیا به سرعت می تواند به سمت انتخابات مجدد پیش رود. انتخابات مجدد ممکن است در سپتامبر یا اکتبر برگزار شود.

دو حزب پوپولیستی ایتالیا به شدت از تصمیم اخیر رئیس جمهور این کشور که از ورود یک وزیر دارایی مخالف یورو به دولت ائتلافی ایتالیا جلوگیری کرده و این تصمیم را وتو کرد خشمگین هستند. رئیس حزب لیگ شمال ایتالیا این اقدام رئیس جمهور را حمله به دموکراسی ارزیابی کرد.

در دیدار وزرای دارایی جی هفت که از روز پنج شنبه تا شنبه در مانادا برگزار می شود ایتالیا یکی از موضوعات مهم مورد بحث خواهد بود. یکی از نمایندگان دولت آمریکا گفته است که این مسئله مشخص نیست که چه کسی از طرف ایتالا در این نشست شرکت خواهد کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت