تحلیل متفاوت وال‌استریت‌ از روحیه سربازان اسرائیلی

کد خبر: 1306347

رسانه آمریکایی می‌نویسد، در حالی که جنگ غزه به یازدهمین ماه نزدیک می‌شود و تبادل آتش‌ با گروه‌هایی مثل حزب‌الله لبنان تشدید می‌شود، بسیاری از نظامیان صهیونیست به نقطه فروپاشی رسیده‌اند؛ آنها خسته هستند و روحیه خود را باخته‌اند و این یکی از دلایل تردید مقام‌های صهیونیست در ورود به جنگ تمام‌عیار علیه حزب‌الله لبنان است.

تحلیل متفاوت وال‌استریت‌ از روحیه سربازان اسرائیلی

رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اعتراف کرد، این رژیم خودش را برای یک جنگ طولانی در نوار غزه آماده نکرده بود و با تداوم جنگ، هر چه بیشتر در زمینه حفظ آمادگی نیروهای نظامی و پشتیبانی از آنها به مشکل برمی‌خورد.

«یاکوف آمیدرور» رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی می‌گوید: «اسرائیل خودش را برای یک جنگ طولانی آماده نکرده بود. ما در فکر یک حمله بزرگ با نیروی هوایی و سپس یک عملیات سریع با نیروهای زمینی بودیم. این جنگ هر چه بیشتر طول بکشد، مشکلات ما برای حفظ آمادگی نیروهای جنگی و پشتیبانی از آنها بیشتر می‌شود.»

این اظهارات رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در حالی از سوی روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» بازتاب داده شده که طبق گزارش این نشریه، جنگ غزه باعث فروپاشی زندگی بسیاری از سربازان ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی شده و این خود عامل دیگری برای تحلیل رفتن ارتشی است که دارد گزینه‌هایش برای جنگ با حزب‌الله لبنان را می‌سنجد.

در این گزارش با اشاره به صحبت‌های یک سرباز ذخیره صهیونیست به نام «آدی هازان» نوشته شده که او یک روز بعد از عملیات هفتم اکتبر طوفان الاقصی از سوی ارتش رژیم صهیونیستی برای انجام عملیات نظامی علیه غزه به خدمت گرفته شد و تصور می‌کرد که طول مدت خدمت او تنها یک یا ۲ ماه خواهد بود اما حدود ۱۰ ماه گذشته و حضور در ارتش باعث شد شرکتش ورشکسته شود و خانواده‌اش غرق در بدهی و نیازمند کمک‌های خیریه شوند و همچنان نیز پایانی برای مصائب خود نمی‌بیند.

به نوشته وال استریت ژورنال، ارتش رژیم صهیونیتی اتکای زیادی به نیروهای ذخیره برای انجام عملیات‌های نظامی در زمان‌های بحران دارد.

در ادامه این گزارش تصریح شده است: «حالا در حالی که جنگ غزه در حال وارد شدن به ماه یازدهم خود بوده و تبادل آتش‌های ارتش اسرائیل با گروه‌هایی مثل حزب‌الله تشدید می‌شود، بسیاری از نظامیان اسرائیلی به نقطه فروپاشی رسیده یا نزدیک به آن هستند. آنها خسته بوده و روحیه خود را از دست داده‌اند، برای حفظ توازن بین امور خانواده خود و خدمت در ارتش به مشکل برخورده‌اند و مشکلات اقتصادی ناشی از غیبتشان در خانواده‌هایشان رو به افزایش است.»

به باور «کری کلر لین» و «داو لیبر» تحلیلگران وال استریت ژورنال فشارهایی ناشی از کمبود نیرو در ارتش رژیم صهیونیستی یکی از دلایل تردید مقام‌های این رژیم در ورود به جنگ تمام‌عیار با حزب‌الله لبنان است چون در آن صورت نیاز خواهند داشت تا همین گروه از نیروهای ذخیره خسته خود را وارد جنگ با قدرتی نظامی بسیار قوی‌تر از جنبش حماس کنند.

وال استریت ژورنال می‌نویسد: «جنگ دارد آسیب‌پذیری‌های طولانی مدت‌تر اسرائیل، همچنان که با احتمال نبرد با گروه‌های مسلح سرسخت در مرزهای خود برای سال‌های آینده مواجه می‌شود، آشکار می‌کند.»

تحلیلگران وال استریت ژورنال ارزیابی می‌کنند شاید در گذشته ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۹۶۷ با ارتش‌های چهار کشور عربی توانست با اتکا به برتری‌های فن‌آوری و نیروهای ذخیره شش روزه به پیروزی برسد و شش سال بعد از آن هم توانست در کمتر از سه هفته حملات مصر و سوریه را دفع کند، اما این بار در وضعیت متفاوتی گرفتار و در اطرافش با گروه‌های نظامی قدرتمندی احاطه شده که شاید مجبور به سال‌ها جنگ با آنها شود، آن هم در شرایطی که احتمال شکست خوردنش بالاست.

وال استریت ژورنال با اشاره به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در ترور فواد شکر، یک فرمانده پرسابقه حزب‌الله لبنان و همین طور به شهادت رساندن «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در محل اسکان او در تهران که سبب تشدید تنش‌ها شده می‌نویسد، حتی اگر اسرائیل به یک توافق آتش‌بس با حماس برسد با پتانسیل یک جنگ تمام‌عیار با حزب‌الله مواجه است.

وال استریت ژورنال به این مساله اشاره می‌کند که ارتش رژیم صهیونیستی یک ارتش حرفه‌ای متکی به نیروهای داوطلب حقوق‌بگیر نیست و بنابراین نیاز به این دارد که همه یهودیان سرزمین‌های اشغالی در آن خدمت سربازی انجام دهند. در حالی که بسیاری از این یهویان و برخی از اقلیت‌های عرب ساکن سرزمین‌های اشغالی به دلایل مختلف از حضور در ارتش رژیم صهیونیستی معافیت می‌گیرند، این ارتش متکی به نیروهای ذخیره‌ای است که تعدادشان نسبت به سربازان تمام وقت ۲ برابر بیشتر است.

ارتش صهیونیستی در اوج جنگ غزه، حدود دو سوم نیروهایش را از بین ذخیره‌ها برداشته است. این در حالی است که ارتش صهیونیستی اذعان کرده بیش از ۳۰۰ سربازش از زمان شروع عملیات نظامی علیه فلسطینی‌ها، در غزه کشته و بالغ بر ۴۰۰۰ نفر از آنها زخمی شده‌اند./ایسنا

رسانه‌های عبری اطلاعات جدیدی از شکست ۷ اکتبر منتشر کردند

رسانه‌های عبری اطلاعات جدیدی را از شکست رژیم صهیونیستی در هفت اکتبر منتشر کردند.

کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: حدود ۲ هفته قبل از هفت اکتبر نیروهایی از غزه به دیوار مرزی رسیده و قفل‌های همه ورودی‌ها را منفجر کردند. تعداد قفل‌هایی که منفجر شد حدود ۳۰ قفل بود.

حماس در هفت اکتبر طی عملیات طوفان الاقصی، از اقدامات تجاوزکارانه نیروها و شهرک نشینان صهیونیست در حق ملت فلسطین، دارایی‌ها و مقدسات آنها به ویژه مسجدالاقصی انتقام گرفت.

طی این حمله حدود ۲۳۹ صهیونیست توسط مقاومت فلسطین به اسارت در آمدند.

برخی مقامات رژیم صهیونیستی پیشتر به مسئولیت خود در شکست هفت اکتبر اذعان کردند و برخی از آن‌ها مثل «آهارون هالیوا» رئیس شعبه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی و «یورام حامو» مسؤول سیاست امنیتی و برنامه‌ریزی امور راهبردی در شورای امنیت داخلی به دلیل شکست هفت اکتبر از سمت خود استعفا دادند.

علاوه بر شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر، در حال حاضر صهیونیست‌ها معتقدند بنیامین نتانیاهو در تحقق اهداف جنگ غزه شکست خورده و باعث طولانی کردن آن برای حفظ بقای سیاسی خود و هدر دادن فرصت‌ها برای معامله تبادل اسرا با جنبش حماس شده است.

پیشتر کمیته تحقیقات ارتش رژیم صهیونیستی نتایج تحقیقات خود را درباره حمله هفت اکتبر جنبش حماس به شهرک‌های صهیونیست نشین غلاف غزه منتشر کرد که در آن بر شکست ارتش رژیم صهیونیستی در حمایت از شهرک بئیری در مجاورت نوار غزه تاکید شد.

در تحقیقات ارتش رژیم صهیونیستی آمده بود: آنچه هفت اکتبر در شهرک بئیری رخ داد شکستی سخت و کوتاهی و اهمال کاری شرم آوری بود.

دنیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفته بود: ارتش آماده نبود و در حمایت از شهرک بئیری شکست خورد.

وی هفت اکتبر را یکی از سخت‌ترین روزهای «اسرائیل» دانسته و گفت که اشتباهات متعددی در این روز رخ داد که باید به آن اذعان کرد.

طبق نتایج این تحقیقات ارتش رژیم صهیونیستی به هیچ وجه برای این حادثه آماده نبود و شکست سختی خورد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت