روایت فرمانده قرارگاه خاتم از ساخت کشتی

کد خبر: 938720

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با اشاره به اینکه ونزوئلا سفارش ساخت ۴ نفتکش را داد که یکی از آنها را تحویل دادیم، گفت: اما از سوی بخش داخلی سفارشی برای ساخت نفتکش یا کشتی نداشته ایم.

روایت فرمانده قرارگاه خاتم از ساخت کشتی

خبرگزاری فارس: سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در دومین روز از نمایشگاه بین المللی نفت، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری خود با خبرنگاران، با اشاره به اینکه شرایط ساخت نفتکش توسط این مجموعه امکان پذیر است گفت: از سوی ونزوئلا سفارش ساخت ۴ نفت‌کش را داشتیم که یکی از آنها ساخته و تحویل داده شد و یکی دیگر نیز با پیشرفت ۵۰ درصدی در ساخت داشته است اما از سوی بخش داخلی سفارشی برای ساخت نفتکش یا کشتی نداشته ایم که در حال انجام مذاکره برای طرح این توانمندی هستیم.

وی همچنین درباره زمان تکمیل ساخت ۵ سکوی پارس جنوبی در مجموعه صدرا توضیح داد: قرارگاه، ساخت ۱۰ سکوی پارس جنوبی را در دستور کار داشت که ۵ سکو ساخته و نصب شدند و ۵ سکوی دیگر نیز با پیشرفت ۸۰ تا ۹۰ درصدی در مرحله ساخت دارند که دو سکو مهرماه، یک سکو مردادماه، یک سکو شهریور و یک سکوی دیگر آبان ماه سال ۹۸ برای نصب راه اندازی می‌شوند.

محمد با اشاره به اینکه فشارهای اقتصادی دشمن در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری است، افزود: هدف اصلی این فشارهای اقتصادی معیشت مردم و ایجاد آسیب در حوزه صنعت نفت است که معتقدیم این فشارها هرچند در ابتدا سختی‌هایی دارد اما در نهایت سرانجامی مبارک دارد چرا که موجب کاهش و جدایی وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی می‌شود.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با تأکید بر اینکه معادن کشور در حکم صنعت نفت دوم هستند، ادامه داد: در شرایطی که صنعت نفت با محدودیت روبرو شده است و باید از سایر جایگزین‌ها که شامل حوزه معادن، تولید، گردشگری و غیره می‌شود استفاده کنیم. البته رشد تقاضای صنعتی در جهان به حدی زیاد است که دشمن نمی‌تواند ایجاد انحصار کند. چرا که بازار وسیع و گسترده‌ای برای نفت ایران وجود دارد.

به گفته این مقام مسئول، هرچه حلقه تحریم‌ها علیه اقتصاد ایران تنگ‌تر شود، بی شک نقش پذیری قرارگاه به عنوان بخش داخلی بیشتر می‌شود. این در حالی است که این مجموعه توانسته از بن بست‌های تکنیکی عبور کند و پیچیده‌ترین پروژه‌ها را در دست اجرا داشته باشد.

وی با اشاره به گام دوم انقلاب توضیح داد: یکی از اهداف ما که در سال جاری تمرکز بیشتری بر آن داریم، توسعه بخش پایین دستی صنعت نفت است. چنانچه در حال حاضر بخش پایین دستی صنعت نفت به ۲۰ میلیون تن مواد نیاز دارد که تنها سه میلیون تن آن از داخل تأمین می‌شود. علت اینکه به بخش‌های پایین دستی ورود نشده، نبود لایسنت های نوین در بخش تولیدات میان دستی است که قرارگاه توانسته به آنها دست یابد و توسط مهندسی معکوس صاحب آن لایسنت شود.

محمد در پاسخ به پرسشی که آیا قرارگاه خاتم برای فعالیت بخش خصوصی ایجاد محدودیت کرده است؟ و با استفاده از رانت‌هایی اجازه فعالیت بخش خصوصی را نمی‌دهد؟ گفت: ما به هیچ عنوان قصد نداریم جای بخش خصوصی را پر کنیم و در تلاشیم نقاطی که بخش خصوصی توان حضور و اجرای آن را ندارد، عهده دار شویم و با توجه به جای خالی سرمایه‌های خارجی می‌توانیم در کنار هم علاوه بر تأمین مالی از نقدینگی سرگردان جامعه استفاده کنیم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا تصریح کرد: بخش خصوصی می‌تواند از امکانات تسهیلاتی بانکی، معافیت‌های موجود و غیره استفاده کند در حالی که قرارگاه خاتم از این تسهیلات بی بهره است و حتی بخش‌هایی نظیر مالیات، بیمه و نهادهای مالیاتی را در برنامه پاسخگویی خود دارد در حالی که برای بخش خصوصی چنین نیست.

وی درباره تجربه مشابه حضور نیروهای نظامی در بخش اقتصادی اظهار داشت: از سال ۱۷۷۵ میلادی آمریکا، نیروهای نظامی خود را وارد حوزه اقتصادی کرد و اکنون ۶۰۰ پروژه سدسازی در مالکیت نیروهای نظامی این کشور است. در ایتالیا و برخی از شرکت‌های چینی نیز، شاهد فعالیت شرکت‌های نظامی هستیم. در ایران نیز ماده ۱۴۷ قانون اساسی این اجازه را به قرارگاه داده است که در شرایط صلح می‌تواند به حوزه فعالیت‌های اقتصادی ورود کند.

محمد خاطرنشان کرد: ما بازوی اجرایی دولت هستیم و ایجاد تحریم‌های کنونی بحث جدیدی برای قرارگاه محسوب نمی‌شود و حدود ۱۰ تا ۱۲ سال است که با این مقوله دست و پنجه نرم می‌کنیم. لازم به ذکر است که با تدوین راه‌های تحریمی جدید، قرارگاه سازندگی خاتم نیز راهکارهای جدید طراحی می‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت