پیشنهاد آمریکا به عربستان برای خروج از اوپک

کد خبر: 984272

مقامات وزارت انرژی آمریکا به دنبال متقاعد کردن دولت ترامپ هستند تا عربستان را مجبور کند اوپک را ترک کرده و با آمریکا برای متعادل کردن قیمت نفت همکاری کند.

پیشنهاد آمریکا به عربستان برای خروج از اوپک

خبرگزاری تسنیم: به نقل از رویترز، وزیر انرژی آمریکا گفت اتحاد بین آمریکا و عربستان، بزرگترین تولید کننده اوپک، از جمله ایده‌های بسیاری است که توسط سیاست گذاران آمریکا مطرح شده، ولی هنوز به یک پیشنهاد رسمی تبدیل نشده است.

دن برویلت، وزیر انرژی آمریکا گفت: «مطمئن نیستم این ایده به عنوان یک راه حل رسمی و بخشی از روند سیاست عمومی ارائه شود. هنوز هیچ تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است».

نشریه وال استریت ژورنال طی گزارشی نوشت مقامات وزارت انرژی آمریکا به دنبال متقاعد کردن دولت ترامپ هستند تا عربستان را مجبور کند اوپک را ترک کرده و با آمریکا برای متعادل کردن قیمت نفت همکاری کند.

با آغاز یک جنگ قیمت نفت توسط عربستان و روسیه و کاهش تقاضای نفت به خاطر شیوع ویروس کرونا، نفت طی دو هفته گذشته نیمی از ارزش خود را از دست داده است. نفت خام آمریکا در روز دوشنبه حدود ۲۲ دلار در هر بشکه معامله شد که ۲۹ درصد نسبت به هفته قبل کاهش داشت. این شدیدترین کاهش قیمت نفت از زمان جنگ خلیج فارس بین آمریکا و عراق در ۱۹۹۱ بود.

آمریکا به زودی یک نماینده ویژه از طرف وزارت انرژی به عربستان سعودی می‌فرستد و هدف آن پیشرفت مذاکرات بین دو کشور است. عربستان سعودی مدت‌ها بود تلاش گروه اوپک و متحدانش را برای متعادل کردن قیمت نفت از طریق کاهش تولید رهبری می‌کرد.

نفت ارزان عربستان خریدار ندارد عربستان با وجود کاهش شدید قیمت نفت خود نتوانسته است نفت زیادی بفروشد و صادرات نفت این کشور در ماه مارس تغییر چندانی نسبت به صادرات در فوریه نداشته است.

به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، دو منبع صنعتی آگاه به جریان‌های نفتی در عربستان می‌گویند بزرگترین صادر کننده نفت جهان هنوز صادرات نفت خود را افزایش چندانی نداده است و دلیل آن نبود تقاضا علی‌رغم قیمت پایین نفت است آن هم در شرایطی که تولیدکنندگان بزرگ دنیا برای سهم بازار می‌جنگند.

پس از فروپاشی قرار داد کاهش تولید نفت بین اوپک و تولیدکنندگان غیرعضو آن به رهبری روسیه، عربستان قصد دارد از ماه می‌بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت در روز صادر کند.

ولی صادرات عربستان در ماه مارس بسیار کمتر از این نرخ بوده و تغییر چندانی نسبت به صادرات در فوریه نداشته است. این نشان دهنده تقاضای کمتر مصرف کنندگان از جمله چین پس از شیوع ویروس کرونا است.

یکی از این منابع صنعتی اعلام کرد صادرات عربستان در ماه مارس تا حالا ۷.۳ میلیون بشکه در روز بوده است و نه بیشتر. کل عرضه نفت در این ماه بسیار کمتر از ۱۰ میلیون بشکه در روز است.

یکی دیگر از منابعی که از صادرات نفت آگاه است گفت صادرات عربستان در فوریه حدود ۷.۲ میلیون بشکه در روز بود. ولی اطلاعات رفینیتیو ایکون صادرات نفت این کشور را کمتر از این حد و زیر هفت میلیون بشکه در روز در ماه مارس نشان می‌دهد.

طبق اطلاعات شرکت کپلر، متوسط صادرات نفت عربستان در ماه فوریه ۷.۲۶ میلیون بشکه در روز بود. این شرکت که عرضه نفت را ردیابی می‌کند گزارش داد تا ۲۳ مارس، متوسط ۱۰ روزه صادرات نفت عربستان ۶.۸ میلیون بشکه در روز بوده است.

سه سال همکاری بین اوپک، روسیه و سایر تولید کنندگان در ششم ماه مارس با عدم حمایت روسیه از کاهش بیشتر تولید پایان یافت. اوپک هم پاسخ این مخالفت روسیه را با برداشتن تمام محدودیت‌ها بر تولید خود داد.

قیمت نفت خام برنت به خاطر سقوط تقاضا و جنگ بین صادر کنندگان بزرگ دنیا بر سر سهم بازار به کمتر از ۲۵ دلار در هر بشکه رسیده است که پایین‌ترین حد از ۲۰۰۳ است.

عربستان سعودی قیمت رسمی فروش نفت خود را برای ماه آوریل به شدت پایین آورد و قصد دارد فعالیت‌های پالایشگاهی خود را در داخل برای ماه آینده پایین بیاورد تا بتواند صادرات نفت خود را افزایش دهد.

قبل از فروپاشی قرارداد اوپک و متحدانش، ریاض ۹.۷۸ میلیون بشکه در روز در ماه فوریه تولید می‌کرد که بسیار کمتر از ۱۰.۱۴ میلیون بشکه طبق قرارداد کاهش تولید اوپک بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت