جدیدترین خبر درباره پرداخت سود سهام عدالت +چطور بدانیم چقدر سهام عدالت داریم؟ + استعلام سهام عدالت با کد ملی

کد خبر: 1295593

در این مطلب به بررسی زمان و مبلغ حتمی واریز سود سهام عدالت خرداد ۱۴۰۳ پرداخته ایم که در ادامه خواهید خواند.

جدیدترین خبر درباره پرداخت سود سهام عدالت +چطور بدانیم چقدر سهام عدالت داریم؟ + استعلام سهام عدالت با کد ملی

در این مطلب به بررسی زمان و مبلغ حتمی واریز سود سهام عدالت خرداد ۱۴۰۳ پرداخته ایم که در ادامه خواهید خواند.

به گزارش سلام نو، براساس آخرین خبرها از سود سهام عدالت، احتمال واریز سود سهام عدالت در خرداد ماه میسر شده است و دارندگان سهام عدالت از روش زیر می توانند پیگیر سهام عدالت خود باشند.

زمان واریز سود سهام عدالت خرداد ۱۴۰۳؛ در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر واریز زود هنگام سود سهام عدالت منتشر شده است. واریز سود سهام عدالت در خرداد ماه کلید خورده است و به گفته مسئولان زیربط احتمال واریز سود سهام عدالت در خرداد ماه میسر شده است، تا جایی که عشقی، رییس سازمان بورس به تازگی درباره زمان واریز سود سهام عدالت گفته و نوید داده است که امیدواریم در خرداد ماه سود سهام عدالت را واریز کنیم.

واریز سود سهام عدالت در خرداد ۱۴۰۳

انتهای آذر ماه سال گذشته بود که مرحله اول عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ شرکت‌ها به حساب سهامداران واریز شد، مرحله دوم واریز سود سهام عدالت هم ۲۴ اسفندماه بود؛ سودی که بنابر اعلام سازمان بورس در مرحله دوم دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند.

در این بین به دلیل بدقولی برخی شرکت‌ها، واریز این سود در دو مرحله انجام نشد و به مرحله سوم کشیده شد؛ در این رابطه ۲۸ فروردین ماه مجید عشقی رئیس سازمان اعلام کرد که «مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند. این شرکت‌ها اکثراً با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سودها را جمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم. البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.»

با توجه به اینکه هنوز این سود واریز نشده است، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در این ارتباط اعلام کرد که «علیه شرکت‌هایی که سود سهام عدالت ندادند، اقدام حقوقی صورت می‌گیرد.»

خاندوزی توضیح داد: سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در اسفند سال ۱۴۰۲ واریز شد، اما باقیمانده اندک دیگری نیز وجود دارد که سرجمع آن حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است و عمدتاً سه دسته شرکت‌های فولادی، پالایشی و پتروشیمی هنوز به وظایف خود در پرداخت سود عمل نکرده‌اند.

وی گفت: سازمان بورس علیه آن دسته از شرکت‌ها که به تعهدات خود عمل نکردند اقدام حقوقی خواهد کرد. زیرا موضوع سهام عدالت احقاق حق سهامداران خرد است. امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم این مساله به نتیجه برسد.

سامانه سهام عدالت

سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت به نشانی www.sahamedalat.ir در دسترس مردم قرار دارد تا از طریق آن به‌راحتی بتوانند به جزئیات و اطلاعات مربوط به سهام عدالت خود، از جمله مشاهده دارایی سهام عدالت، دسترسی پیدا کنند.

علاوه بر این، افراد در صورت تمایل این امکان را دارند که با استفاده از سامانه سهام عدالت برای آزادسازی سهام عدالت خود اقدام کنند. از سال ۱۳۹۹ این امکان برای دارندگان سهام عدالت فراهم شد که سهام خود را بفروشند. بنابراین، در حال حاضر دارندگان این سهام هم امکان نگه‌داری سهام نزد خود را دارند و هم می‌توانند آن را بفروشند و واگذار کنند.

پیگیری سهام عدالت

جهت دریافت استعلام سهام با کدملی تنها داشتن کد سجام کافی است. برای دسترسی به اطلاعات، کاربران بازار سرمایه باید وارد سایت سمات به آدرس www.csdiran.ir شوند. سپس به درگاه یکپارچه ذینفعان وارد شده و ثبت نام کنند. پس از تکمیل اطلاعات، کاربران با کدملی و رمزعبور می‌توانند وارد پنل کاربری خود شوند.

پیگیری سهام عدالت با کد ملی

در حال حاضر مجموعا حدود ۴۹ میلیون نفر از ایرانیان جزو مشمولین سهام عدالت به شمار می روند که اکثر آن ها از اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه محسوب می شوند. با فراهم شدن امکان آزادسازی سهام عدالت توسط سهامداران ، سامانه ای برای پیگیری و استعلام این سهام توسط سهامداران طراحی و ارائه گردیده و همچنین امکان پیگیری ثبت سفارش فروش و عدم واریز شدن سود سهام عدالت ۱۴۰۳ برای سهامداران می باشد.

در قرن اخیر تلاش و کوشش اکثر جوامع بر آن بوده است که مالکیت دولت های حاکم را بر اموال عمومی ، شرکت ها و کارخانجات کاهش دهند. به نوعی می توان گفت خصوصی سازی در دستور کار اکثر حکومت ها قرار گرفته است و جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین منظور در سال ۱۳۸۴ دولت وقت طرحی را تحت عنوان واگذاری سهام عدالت در دست اجرا قرار داد.

به موجب این طرح سهام شرکت ها و کارخانجات دولتی به صورت یک سبد سهامی به اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه واگذار گردید. در حال حاضر حدود ۴۹ میلیون نفر از ایرانیان دارای این سهام می باشند.

از آنجایی که طرح آزادسازی این سهام های عدالت با موافقت رهبری رو به رو شده و عده زیادی از سهامداران در تکاپوی پیگیری در دست گرفتن مدیریت سهام خود هستند، سامانه ای تحت عنوان سامانه سهام عدالت راه اندازی شده است. در این سامانه سهامداران با استفاده از کد ملی می توانند سهام عدالت خود را پیگیری و استعلام نمایند. در ادامه به توضیحات کاملی در خصوص پیگیری سهام عدالت با کد ملی، پیگیری فروش آن و عدم واریز سود این سهام در سال ۱۴۰۳ پرداخته شده است.

استعلام سهام عدالت با کد ملی

همانطور که پیش تر بیان شد برای پیگیری سهام عدالت سامانه ای تحت عنوان سامانه سهام عدالت راه اندازی شده است. البته برای پیگیری و استعلام سهام عدالت ۱۴۰۳ از طریق این سامانه دسترسی به کد ملی و اطلاعات شناسنامه ای ضروری می باشد. به غیر از کسانی که از داشتن سهام عدالتشان مطمئن هستند آن دسته از اشخاصی که از داشتن این سهام مطمئن نمی باشند می توانند در همان مرحله اول ورود نسبت به این موضوع مطلع شوند. با توجه به راهنمای تصویری ذیل افراد می توانند سهام عدالت ۱۴۰۳ خود را پیگیری و استعلام نمایند.

۱- در ابتدا افراد می بایست عبارت سامانه سهام عدالت و یا نشانی samanese.ir را در یک مرورگر اینترنتی جستجو نمایند.

۲- وارد صفحه ای که در تصویر زیر مشخص شده است شده و در صفحه اصلی از قسمت سامانه الکترونیکی سهام عدالت ، عبارت ورود به سامانه را انتخاب نمایند.

۳- در این صفحه مقررات سامانه برای کاربران نمایش داده می شود، ابتدا لازم است مطالب را مطالعه کرده و سپس گزینه مطالب فوق را مطالعه نموده و می پذیرم را تیک دار نمایند و در آخر گزینه ادامه را انتخاب نمایند.

۴- حال می بایست شماره ملی خود را به صورت کامل در قسمت خالی وارد نموده و بعد از درج کد امنیتی گزینه ادامه را انتخاب نمایند.

۵- در صورتی که افراد دارای سهام عدالت باشند می توانند مراحل بعد را ادامه دهند اما اگر سهام عدالت نداشته باشند تصویر زیر برای آنان نمایش داده خواهد شد.

۶- از این مرحله راستی آزمایی سامانه شروع می شود و در گام اول از کاربران می خواهد نام و نام خانوادگی خود را از بین این سه گزینه انتخاب نموده و بعد از انتخاب گزینه صحیح ، عبارت ادامه را انتخاب نمایند.

۷- در گام دوم راستی آزمایی از سهامداران درخواست می شود که نام پدر خود را از بین سه گزینه ای که نمایش داده شده است انتخاب نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک نمایند.

۸- در گام سوم راستی آزمایی لازم است سال تولد خود را انتخاب نموده و سپس گزینه ادامه را انتخاب نمایند.

۹- در آخرین گام راستی آزمایی می بایست شماره شناسنامه خود را انتخاب نموده، دقت نمایند که اگر هیچکدام از گزینه ها شامل شماره شناسنامه شما نیست باید گزینه خط تیره را انتخاب نمایند.

۱۰- در این مرحله اطلاعات هویتی سهامداران نمایش داده می شود و پس از مطالعه در صورت صحیح بود اطلاعات گزینه تایید و ورود را انتخاب نمایند.

۱۱- حال صفحه شخصی سهامداران نمایش داده می شود و برای مشاهده برگه سهام عدالت باید از بین گزینه های داشبورد اطلاعاتی ، گزینه مشاهده صورت وضعیت دارایی سهام انتخاب شود.

۱۲- در آخر برگه سهام عدالت برای کاربران نمایش داده می شود که در بالای صفحه می توانند ارزش اسمی سهام و پایین تر از آن وضعیت واریز سود ، تعداد ، زمان و مبلغ سودهای واریزی تا حال نمایش داده شده است را ملاحظه نمایند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت