آغاز ثبتنام جاماندگان برای مسکن دولتی / دلایل «سبز» و «قرمز» شدن فرم ثبتنام چیست؟
رئیس دبیرخانه ستاد مسکن و ازدواج سازمان بهزیستی کشور از بازگشایی سایت نهضت ملی مسکن برای ثبتنام جاماندگان خبر داد.
نصیر حیدری با اشاره به بازگشایی سایت نهضت ملی مسکن برای ثبتنام جاماندگان مسکن از بین جامعه هدف بهزیستی، اظهار کرد: برای مدتی سایت ثبتنام متقاضیان نهضت ملی مسکن بسته شده بود، اما مجددا سامانه در شهرهایی که هنوز دارای ظرفیت ثبتنام است باز شده تا متقاضیان به صورت الکترونیکی ثبتنام و مدارک و مستندات لازم را بارگذاری کنند.
وی با بیان اینکه از مهرماه سامانه برای شهرهایی که دارای ظرفیت برای ثبتنام است، باز شده و به محض تکمیل شدن ظرفیت در هر شهر بسته خواهد شد، خاطرنشان کرد: در شهرهایی که ظرفیت ثبت نام تکمیل شده باشد، امکان ثبتنام وجود ندارد.
رئیس دبیرخانه ستاد مسکن و ازدواج سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: هر متقاضی باید در استان مربوطه خود ثبتنام کند، زیرا هر مددجو در استانی که دارای پرونده مددجویی است امکان دریافت کمک بلاعوض را دارد.
به گفته حیدری، براساس آخرین به روزرسانی تاکنون بالغ بر ۱۰۲ هزار خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی در سامانه نهضت ملی مسکن ثبتنام کردهاند که در گام بعدی وزارت راه و شهرسازی شرایط این خانوادهها را بررسی کرده و خانوادههایی که قبلا از طرحهای قدیمی مسکن مهر یا تسهیلات ارزان قیمت مسکن برخوردار نشده باشند فرم (ج) سبز دریافت میکنند اما کسانی که قبلا از این تسهیلات استفاده یا کمک بلاعوض دریافت کردهاند فرم برای آنها قرمز خواهد شد./ ایسنا
روند نزولی قیمت اوراق مسکن که از حدود دو ماه قبل آغاز شده است، همچنان ادامه دارد و آخرین قیمتها حاکی از این است که قیمت این اوراق به مرز ۹۰ هزار تومان نزدیک شده که بهای این اوراق برای وام زوجین حدود ۸۸ میلیون و برای مجردها ۵۱ میلیون تومان می شود.
بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن نشان میدهد که هر برگ اوراق وام مسکن (تسه) در فروردین سال گذشته ۸۸ هزار و ۳۰۰، در اردیبهشت ۸۹ هزار و ۵۰۰ و در خرداد ۸۹ هزار تومان قیمت دارد.
هر برگ اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن در تیر سال گذشته ۸۸ هزار و ۷۰۰ تومان، در مرداد سال گذشته ۹۰ هزار و ۴۰۰ تومان و در شهریور سال گذشته ۹۰ هزار و ۹۰۰ تومان داد و ستد میشود. این اوراق در ماه مهر سال گذشته ۹۰ هزار و ۵۰۰ تومان، در آبانماه ۹۰ هزار و ۸۰۰ تومان و در آذرماه ۸۹ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت داشتند.
اوراق تسهیلات مسکن در دی و بهمن سال گذشته نیز با قیمتهای ۹۰ هزار و ۲۰۰ و ۹۰ هزار و ۵۰۰ تومان معامله میشود.
این اوراق در فروردین امسال ۹۱ هزار و ۹۵۰ تومان قیمت دارد که این گزارش بر اساس همین قیمت نوشته شده است.
قیمت اوراق برای مجردها و متأهلهای تهرانی
بر این اساس، مجردهای ساکن تهران میتوانند تا ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله میشود؛ لذا برای دریافت ۲۰۰ میلیون تومان وام باید ۴۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه این تعداد اوراق با تسه ۹۱ هزار و ۹۵۰ تومانی، ۳۶ میلیون و ۷۸۰هزار تومان میشود. همچنین با در نظر گرفتن ۸۰ میلیون تومان وام جعاله که برای آن باید ۱۶۰ ورق به مبلغ ۱۴ میلیون و ۷۱۲هزار تومان خریداری کنند، مجموع هزینه خرید اوراق به ۵۱ میلیون و ۴۹۲ هزار تومان میرسد.
زوجهای تهرانی نیز بر همین اساس میتوانند تا سقف ۴۸۰ میلیون تومان شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن برای هر نفر و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله دریافت کنند؛ بنابراین زوجین باید ۸۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه آن ۷۳ میلیون و ۵۶۰ هزار تومان میشود که همراه با هزینه ۱۴ میلیون و ۷۱۲ هزار تومانی وام جعاله که برای آن باید ۱۶۰ ورق تسهیلات مسکن خریداری کنند، در مجموع باید ۸۸ میلیون و ۲۷۲ هزار تومان پرداخت کنند.
قیمت اوراق در سایر استانها
سقف این تسهیلات برای مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجردها به ۱۶۰ و برای زوجین به ۳۲۰ میلیون تومان رسیده است که با توجه به اینکه مجردها باید ۳۲۰ و متاهلهای ساکن این شهرها نیز باید ۶۴۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند، مجردها باید ۲۹ میلیون و ۴۲۴ هزار تومان و متاهلها نیز باید ۵۸ میلیون و ۸۴۸ هزار تومان پرداخت کنند./ایسنا
تنها بودن وزیر راه در اجرای قانون جهش تولید مسکن
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به تنها بودن وزیر راه و شهرسازی در اجرای قانون جهش تولید مسکن گفت: وزارتخانهها در تامین زمین و بانکها در پرداخت تسهیلات ساخت خانه های طرح نهضت ملی مسکن با وزارت راه و شهرسازی همکاری نمیکنند.
اقبال شاکری ، در خصوص وضعیت اجرای قانون جهش تولید مسکن، گفت: آقای رستم قاسمی و مجموعه وزارت راه و شهرسازی تمام تلاش خود را برای اجرای قانون جهش تولید مسکن و ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی به کار گرفتهاند اما متاسفانه شاهد عدم همکاری سایر وزارتخانه ها در حوزه تامین زمین و پرداخت تسهیلات توسط بانکها هستیم.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه بانکها در پرداخت تسهیلات به حوزه مسکن علی رغم مصوبات شورای عالی مسکن، پیگیریهای مجلس شورای اسلامی و وزارت راه، همکاری لازم را نداشته و جز بانک مسکن سایر بانکها تسهیلات ساخت واحدهای مسکونی را پرداخت نکردند همچنین از ۶ هزار هکتار زمین شناسایی شده توسط وزارت راه و شهرسازی که تحت تملک سایر وزارتخانهها است، حدود 2 هزار هکتار زمین در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته و همچنان سایر وزارتخانهها در ارائه زمین تعلل میکنند.
وی با اشاره به ضمانتهای اجرایی قانون جهش تولید مسکن و جریمه بانکهایی که در پرداخت تسهیلات به حوزه مسکن کوتاهی میکنند، اظهار کرد: طبق تبصره 5 ماده 4 قانون جهش تولید مسکن سازمان امورمالیاتی موظف بوده تا مالیاتی برابر 20 درصد تعهد انجام نشده را از بانکها و موسسه های مستنکلف اخذ و به خزانه داری کل کشور وازیر کند و تمام این مبلغ نیز به محل صندوق ملی مسکن واریز خواهد شد. بر همین اساس وزارت راه نیز پیگیری هایی انجام داده و اطلاعات بانکهای مستنکف را احصا و برای اجرای قانون به دستگاه مربوطه ارائه کرده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: وزارت راه به تعداد متقاضیانی که پای قرارداد طرح نهضت ملی مسکن رفته و احراز صلاحیت شدند زمین تامین کرده اما برای ساخت 4 میلیون مسکن سایر بخش ها و وزارت خانهها با وزارت راه همکاری نمیکنند. از این رو بنده معتقدم مجلس، هیات وزیران و شخص رئیس جمهور باید با جدیت به این موضوع ورود کرده و وزارت راه را در اجرای قانون جهش تولید مسکن تنها نگذارند./خانه ملت
دیدگاه تان را بنویسید