خبر فوری/ واتس‌اپ رفع فیلتر شد؟

کد خبر: 1180924

از ابتدای مهرماه به دلیل حوادث امنیتی پس از فوت مهسا امینی با حکم موقت امنیتی تعداد زیادی از پلتفرم ها و سایت های بین المللی فیلتر شدند اما از ابتدای هفته جاری به مرور بسیاری از این موارد فیلترینگ برچیده شدند.

خبر فوری/ واتس‌اپ رفع فیلتر شد؟

درحالی که روز گذشته هم وزیر ارتباطات از رفع تمام محدودیت های در نظر گرفته شده برای اینترنت غیر از محدودیت های اعمالی برای واتساپ و اینستاگرام سخن گفته بود ، از نیمه شب گذشته تعدادی از کاربران واتساپ روی اینترنت های موبایلی اپراتورهای مختلف و بخصوص همراه اول برای ساعاتی بدون استفاده از فیلترشکن توانستند به واتساپ دسترسی داشته باشند . دوباره انتقال دیتای تکستی انجام می گرفت اما انتقال تصاویر و فیلم به دشواری در جریان بود.

البته پیشتر هم یک بار به دلیل اختلال در فیلترینگ ، چنین دسترسی کوتاهی ایجاد شده بود حالا اما خیلی از کاربرانی که در آن ساعات به واتساپ دسترسی داشتند برای اتصال مجدد با چالش پیش رو شدند و این نشان می دهد احتمالا فیلترینگ با حفره ای مواجه شده است .

از ابتدای مهرماه به دلیل حوادث امنیتی پس از فوت مهسا امینی با حکم موقت امنیتی تعداد زیادی از پلتفرم ها و سایت های بین المللی فیلتر شدند اما از ابتدای هفته جاری به مرور بسیاری از این موارد فیلترینگ برچیده شدند و تقریبا فقط دو پلتفرم واتساپ و اینستاگرام فیلتر مانده بودند./ خبرآنلاین

اینستاگرام و واتس اپ برمی گردند؟

وزارت ارتباطات اعلام کرد: محدودیت‌هایی که بنا به ملاحظات و دستور مراجع ذی‌صلاح، در روزهای گذشته و در بعضی ساعات روز در سطح بین‌المللی ایجاد می‌شد، هم اکنون برداشته شده است.

به گزارش ایرنا، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به گزارش روزنامه خراسان با عنوان «سرگردانی کسب و کارهای اینترنتی» در توضیحاتی اعلام کرد:

«همان طور که عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شنبه گذشته ۱۶ مهرماه در حاشیه مراسم افتتاح مرکز کنترل و عملیات ماهواره های سنجش از دور به آن تاکید کرد، ایجاد محدودیت برای دو پلتفرم خارجی براساس تصمیم وزارت ارتباطات نبوده و ادامه آن نیز منوط به تصمیم مراجع امنیتی و کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است.

وی همچنین در روز چهارشنبه ششم مهرماه در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره محدودیت‌های اعمال شده برای این دو پلتفرم آمریکایی گفت: مرجع تصمیم گیری در  این زمینه وزارت ارتباطات نیست و برخی محدودیت‌ها بنا به شرایط کشور و به تشخیص مراجع ذی صلاح در کشور ایجاد شده است و برداشته شدن این محدودیت‌ها برعهده مرجعی است که محدود شدن آن را ابلاغ کرده است.

حال با توجه به این که وزیر ارتباطات در نوبت‌های مختلف درباره وضعیت محدودیت‌های دو پلتفرم اظهارنظر واحد و صریحی داشته است، اطلاق عبارت «اظهارات متناقض و مبهم» به ایشان گزارش مذکور، کمی عجیب و غیرمنصفانه به نظر می‌رسد.

علی‌ای‌حال؛ خوشبختانه هم اکنون همه خدمات داخلی بر بستر شبکه ملی اطلاعات در حال انجام است و هیچ خدمت و سرویس داخلی مختل نشده است. ضمن اینکه محدودیت‌هایی که بنا به ملاحظات و دستور مراجع ذی‌صلاح، در روزهای گذشته و در بعضی ساعات روز در سطح بین‌المللی ایجاد می‌شد، هم اکنون برداشته شده است و تنها محدودیت موجود برای دو پلتفرم مذکور است که تصمیم‌گیری درباره آنها به دلیل نقض قوانین حاکمیتی و نقشی که در ایجاد آشوب داشتند باید در مراجعی که ذی‌صلاح هستند، صورت گیرد./ ایرنا

خبر مهم درباره رفع فیلتر اینستاگرام و واتس اپ

حجت‌الاسلام سید صادق طباطبایی‌نژاد اظهار کرد: تصمیمی که برای محدودیت‌ها در پیام رسان‌های اینستاگرام و واتساپ به وجود آمده، هیچ ارتباطی به مجلس شورای اسلامی و دولت و یا وزارتخانه خاصی ندارد و تصمیم صریح شورای عالی امنیت ملی است که به دلیل شرایط کشور فعلاً سرعت این دو پلتفرم محدود شود.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد محدودیتی که در پلتفرم‌های اینستاگرام و واتساپ ایجاد شده موقتی باشد و بیشتر برای موضوعات امنیتی به این شکل درآمده، افزود: البته مهاجرت مردم به پیام رسان‌های داخلی کار بزرگ و زمان بری است، ولی به تدریج مردم باید به سمت پیام‌رسان‌های ایرانی حرکت کنند و از آنها بیشتر استفاده شود.

این عضو کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای طرح صیانت از فضای مجازی و ارتباط آن با فیلتر کردن اینستاگرام و واتساپ، گفت: هیچ‌گاه منظور از اجرای طرح صیانت از فضای مجازی فیلتر کردن پیام رسان‌های خارجی نبوده و تأکیدی که مجلس وکمیسیون فرهنگی بر آن داشت این بود که اگر یک پلتفرمی قرار است در کشور فعالیت کند، ابتدا باید به قوانین و مقررات کشور احترام بگذارد و آن را اجرا کند و سپس مسئولان آن پلتفرم در موضوعات مختلف پاسخگو و مسئولیت‌پذیر باشند.

طباطبایی‌نژاد تصریح کرد: وضعیت پیام‌رسان‌های ایرانی بهتر از قبل شده است، ولی با توجه به فضای رقابتی که در کل پیام‌رسان‌های دنیا وجود دارد، پیام‌رسان‌های ایرانی برای اینکه بتوانند مورد استقبال و اعتماد مردم قرار گیرد نیاز به بهتر شدن و ایجاد قابلیت‌های بیشتری نسبت به مشابه خارجی دارد.

خارجی‌ها خواهان آرامش در ایران نیستند

وی با اشاره به تجمعات و اعتراضاتی که در چند هفته گذشته کشور اتفاق افتاده، گفت: کسانی که خارج از کشور زندگی می‌کنند ورشکستگان سیاسی هستند که بیشتر دنبال تسویه‌حساب‌های قدیمی هستند و چیزی برای از دست دادن ندارند و دائماً دنبال بهانه‌ای هستند که به انقلاب اسلامی ضربه بزنند.

نماینده مردم اردستان در مجلس، گفت: دشمنان در فضای رسانه‌ای خود سیاه نمایی می‌کنند و در حال حاضر فضای کشور و مخصوصاً خیابان‌های تهران آرام است و کسب و کارهای مردم روال خود را دارد، در حالی که عده‌ای قصد دارند فضای کشور را ناآرام جلوه دهند.

طباطبایی‌نژاد اضافه کرد: خارجی‌ها نمی‌خواهند احساس آرامش و امنیت در کشور به وجود بیاید و با هیاهوهای رسانه‌ای و شگردهای خود احساس ناآمنی را دائماً به داخل جامعه تزریق می‌کنند. البته بسیاری از موضوعات همچون فضای مجازی و پلتفرم‌هایی که همراه سیاست‌های کشور نیستند باید تعیین تکلیف شود.

وی با بیان اینکه شعار و مطالبه‌ای که در حال حاضر در بعضی از تجمعات کشور مطرح می‌شود به هیچ عنوان دغدغه و نگرانی مردم نیست، گفت: مشکلات اصلی عموم مردم موضوع گرانی، بیکاری و به‌طور کلی وضعیت معیشتی و اقتصادی است که باید به آن رسیدگی شود، ولی آنچه مشاهده و شنیده می‌شود برنامه‌هایی است که خارج نشینان برای براندازی نظامی جمهوری اسلامی و ارزش‌های آن مانند حجاب دارند./ ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت