سخنگوی وزارت خارجه: ما همه موضوعات مرتبط با سیاست خارجی را در سبد برجام قرار نخواهیم داد
سخنگوی وزارت خارجه در شورای اداری خراسان جنوبی گفت: ما همه موضوعات مرتبط با سیاست خارجی را در سبد برجام قرار نخواهیم داد.
سخنگوی وزارت خارجه در شورای اداری خراسان جنوبی گفت: ما همه موضوعات مرتبط با سیاست خارجی را در سبد برجام قرار نخواهیم داد.
ناصر کنعانی امروز(۱۰ دی) در شورای اداری استان اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با مسئولان وزارت امور خارجه و سفیران جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اهمیت سیاست خارجی و نقش مهم آن در اداره و بهبود کشور، فرمودند:« با وجود توجه به عوامل اقتصادی و فرهنگی در تحلیل وضع کنونی کشور، غالباً از عامل سیاست خارجی غفلت میشود در حالی که سیاست خارجی خوب و موفق حتماً موجب بهبود وضع کشور میشود و در مقابل، اختلال و اشکال در سیاست خارجی باعث بروز مشکل در وضع عمومی کشور میشود که نمونههای آن نیز کم نبوده است.»
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: رهبر معظم انقلاب با تبیین ضوابط و شاخصهای سیاست خارجی موفق، «عزت» به معنای نفی و پرهیز از دیپلماسی التماسی، «حکمت» به مفهوم تعاملات و فعالیت های خردمندانه و محاسبه شده و «مصلحت» به معنای انعطاف برای دور زدن موانع سخت و ادامه دادن مسیر را سه کلیدواژه اساسی در دیپلماسی کشور خواندند و مسئولان دیپلماسی کشور را به رصد دائم تحولات تدریجی و حوادث تأثیرگذار در نظم بینالملل برای بدست آوردن جایگاه شایسته ایران عزیز در نظم آینده جهان فراخواندند.
وی با بیان اینکه حضرت آیتالله خامنهای، سیاست خارجی خوب و دستگاه دیپلماسی کارآمد را رکنی اساسی برای اداره موفق کشور برشمردند و با بیان ۶ ضابطه الزامی در سیاست خارجی گفتند: توانایی تبیین اقناعکننده در مسائل مختلف، اولین ضابطه یک سیاست خارجی موفق بود.
کنعانی عنوان کرد: «حضور اثرگذار و جهتبخش در پدیدهها، حوادث و جریانهای مختلف سیاسی-اقتصادی جهان»، «رفع و کاهش سیاستها و تصمیمات تهدیدآمیز علیه ایران»، «تضعیف کانونهای خطرآفرین»، «تقویت دولتها و مجموعههای متحد و همراه با ایران و توسعه عمق راهبردی کشور» و «قدرت تشخیص لایههای پنهان در تصمیمات و اقدامات منطقهای و جهانی»، پنج ضابطه دیگری بود که رهبر معظم انقلاب در تشریح یک سیاست خارجی موفق و افتخارآمیز، بیان کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه شعار دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی چند اصل و واژگان کلیدی داشت، تصریح کرد: توسعه روابط متعادل و متوازن با همه مناطق مختلف جغرافیای دنیا، نگاه ویژه به حوزه شرق آسیا یا به عبارتی آسیامحور و همسایه محور، رویکردهای اصلی دیپلماسی دولت سیزدهم است.
وی به سیاست خارجی متوازن جمهوری اسلامی ایران و استفاده از ظرفیتهای موجود در همه حوزههای جغرافیایی و بین المللی اشاره کرد و ادامه داد: مباحثی مثل برجام که طی چند سال انرژی زیادی از دولت و دستگاه دیپلماسی را گرفت، تنها یکی از موضوعات سیاست خارجی دولت سیزدهم است و ما همه موضوعات مرتبط با سیاست خارجی را در سبد برجام قرار نخواهیم داد.
کنعانی با بیان اینکه سیاست خارجی را موکول به پیشرفت و تحقق برجام و بازگشت طرفها و پایبندی آنان به توافقات برجام نخواهیم کرد، گفت: در این دولت تلاش شد از دیپلماسی التماسی خارج شویم و در دنیا بر مبنای عزت ملی و منافع ملی و مصلحت کشور و ملت ایران عمل میکنیم و از موضع قدرت و اقتدار با دنیا صحبت میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در موضوع برجام، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد ما به عنوان عضوی از برجام تنها طرفی بودیم که به همه تعهداتمان عمل کردیم و در مقابل التزام و پایبندی به تعهد، از حقوق ملت ایران دفاع و حمایت خواهیم کرد و این رویکرد در برجام محقق شد.
وی با بیان اینکه ما در عین اینکه نشان دادیم به دیپلماسی و مذاکره از موضع عزت پایبندیم اما در تحقق حقوق ملت ایران در بحث حقوق هستهای کوتاه نیامدیم، گفت: مصوبه قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی نیز به کمک دولت آمد و میزان غنیسازی هستهای هم بیش از گذشته به لحاظ حجم و هم به لحاظ درصد غنیسازی افزایش بیسابقهای پیدا کرده و تا سطح ۶۰ درصد غنیسازی صورت میگیرد و حجم مواد غنی شده اورانیوم بیش از گذشته افزاش یافته است.
کنعانی ادامه داد: چهارچوبهای همکاری حقوقی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران با سازمان بین المللی انرژی اتمی به قوت خود باقی است و به مقررات معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای و توافقات جامع پارلمان هستهای پایبند هستیم اما حقوق شناخته شدهای داریم که به عنوان عضوی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی از حقوق ملت ایران دفاع و پاسداری خواهیم کرد.
وی؛ برای موضوع راهکاری سیاسی فلسطین طرح و ایده داریم که چند سال پیش در سازمان ملل متحد رسما به ثبت رسیده و آن طرح برگزاری رفراندوم در فلسطین است که خودشان سرنوشت خود را مشخص کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه در سیاست همسایگی، دولت سیزدهم توجه ویژهای به ظرفیتهای استانی است، افزود: استان های همجوار مرزی نقش مؤثری در تحقق این سیاست دارند.
کنعانی بیان کرد: در هیچ دورهای معاونان وزیر خارجه به سفر استانی نمیرفتند اما اکنون این روند شکل گرفته و امیدواریم استان خراسان جنوبی به دلیل ظرفیتهای عظیم طبیعی و مرزهای طولانی در تحقق سیاست همسایگی دولت کمک شایانی کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دفاتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استانها هم ظرفیت خوبی هستند که تلاش شده تعداد آن افزایش یابد و اختیارات بیشتری این دفاتر بدهیم./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید