برنده انتخابات آمریکا کیست؟

کد خبر: 1325594

کاهش ۲۴ درصدی رای دهندگان نسبت به سال ۲۰۲۰ نشانه چیست

برنده انتخابات آمریکا کیست؟

 

انتخابات آمریکا در حالی امروز برگزار می‌شود که یکی از دو نامزد اصلی فریاد می‌زند که دیگری «فاشیست» است و آن دیگری هم او را «آشغال‌» خطاب می‌کند. مردم آمریکا بین «زباله» و «فاشیست» یکی را انتخاب خواهند کرد. کامالا هریس نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا می‌گوید: «دونالد ترامپ یک فاشیست افسارگسیخته است که به‌دنبال تشکیل یک ارتش وفادار به خود است.» او می گوید که ترامپ ناپایدار است و برای مقام ریاست‌جمهوری صلاحیت ندارد. هریس اعتقاد دارد که اگر ترامپ پیروز شود، بی‌ثبات و نامتعادل می‌نشیند، نقشه‌های انتقام می‌کشد و فهرستی از دشمنان را برای خود ایجاد می‌کند. هریس که خود به‌تازگی ۶۰ ساله شده، طی هفته‌های اخیر بار‌ها سن و شرایط جسمانی رقیب خود، ترامپ ۷۸ ساله را به چالش کشیده است.

رقیبش هم با دو واژه تقلب و زباله کمپین دموکراتها را به چالش کشیده است. در تجمع انتخاباتی  ترامپ در نیویورک، سخنان جنجالی تونی هینچکلیف، کمدین آمریکایی، درباره پورتوریکو خبرساز شد. سخنان او به‌ویژه در میان جامعه لاتین‌تبارهای آمریکا موجی از انتقاد و اعتراض به راه انداخت.

این کمدین پورتوریکو را «جزیره‌ای شناور از زباله» توصیف کرده بود. بعد از آن نیز جو بایدن  در واکنش به این سخنان این فرد همه طرفداران ترامپ را زباله نامید. ترامپ هم فرصت «زباله» را برای واکنش به رقبای انتخاباتی‌اش از اردوگاه دموکرات‌ها غنیمت شمرده تا بحران پیش آمده پس از سخنرانی کمدین آمریکایی را تبدیل به فرصت کند.

در حالیکه جدال بر سر «زباله» همچنان در دو کمپین انتخاباتی ادامه دارد، آخرین نظرسنجی‌ها درباره انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ از رقابت شانه‌به‌شانه دو نامزد این انتخابات حساس حکایت دارد.  براساس آخرین نظرسنجی شبکه «ان‌بی‌اس‌نیوز»، در فاصله یک روز تا انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، کامالا هریس و دونالد ترامپ به ترتیب نامزد دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در این انتخابات با رقابتی شانه‌به‌شانه پیش می‌روند.

براساس این نظرسنجی هر دو نامزد از حمایت ۴۹ درصد رأی‌دهندگان ثبت‌شده برخوردارند و تنها دو درصد باقیمانده هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته‌اند.

ان‌بی‌سی تأکید کرده که حمایت از هریس بر پایه «افزایش اشتیاق دموکرات‌ها و پیشتازی ۲۰ واحدی نسبت به ترامپ در موضوعاتی از جمله سقط جنین و همچنین برتری هریس در مسأله جلب میزان توجه نامزدها به طبقه متوسط» است.

براساس یافته‌های این شبکه تلویزیونی؛ «ترامپ حمایت دوسوم رأی‌دهندگانی را به دست آورده است که بر این باورند آمریکا در مسیر اشتباه حرکت می‌کند. او همچنین در حوزه اقتصاد و هزینه زندگی برتری دورقمی نسبت به هریس دارد.»

این نظرسنجی ۳۰ تا دوم نوامبر بین یک هزار رأی‌دهنده ثبت‌شده صورت گرفت و عمده نظرات از طریق تماس با تلفن همراه انجام شد. ضریب خطا در این نظرسنجی ۳.۱ واحد درصد اعلام شده است.

مؤسسه نزدیک به رژیم اسرائیل، دوشنبه 14 آبان با انتشار نتیجه یک نظرسنجی گفت پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور که قرار است فردا برگزار شود، به نفع اسرائیل خواهد بود.

بر اساس داده‌های این مؤسسه اسرائیلی؛ 72 درصد شهرک‌نشینان صهیونیست پیروزی ترامپ و 13 درصد نیز پیروزی «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور کنونی آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور را ترجیح داده‌اند.

طبق این نظرسنجی، 15 درصد دیگر نیز اعلام کرده‌اند که نتیجه انتخابات آمریکا برایشان تفاوتی ندارد. مؤسسه مذکور همچنین خبر داد 72 درصد افراد شرکت‌کننده در این نظرسنجی گفته‌اند که به نظرشان پیروزی ترامپ به نفع اسرائیل خواهد بود و این در حالی است که تنها 11 درصد صهیونیست‌ها پیروزی هریس را به نفع رژیم صهیونیستی دانسته‌اند.

نتایج نظرسنجی‌های انجام شده توسط اندیشکده‌ها و رسانه‌های آمریکایی از تنگاتنگ بودن این رقابت حکایت دارد.

در برخی از نظرسنجی‌های انجام شده، دونالد ترامپ، نماینده حزب‌ جمهوری‌خواه پیروز این انتخابات پیش‌بینی شده و در برخی دیگر نیز کامالا هریس، نماینده حزب دموکرات صدرنشین بوده است.

مردم ایالت‌های آمریکا (سه‌شنبه-پنجم نوامبر) پای صندوق‌های رأی می‌روند. تاکنون بیش از ۷۵ میلیون آمریکایی در انتخابات زودهنگام رأی خود را به صندوق انداخته‌اند.

 آخرین تلاش‌های ترامپ  

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق و نامزد حزب جمهوری‌خواه در آخرین تلاش‌های خود برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ روز یکشنبه در یک میتینگ انتخابانی به هوادارانش گفت: «نباید بعد از انتخابات ۲۰۲۰ کاخ سفید را ترک می‌کردم.»

ترامپ با ادعای تقلب، نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۲۰ را رد کرد و هرگز پیروزی جو بایدن را به رسمیت نشناخت. پافشاری وی بر تقلب در انتخابات در نهایت منجر به حمله هواداران او به ساختمان کنگره آمریکا شد.

ترامپ در یک تجمع انتخاباتی در ایالت مهم و چرخشی پنسیلوانیا گفت: «روزی که من آنجا را ترک کردم، امن‌ترین مرز را در تاریخ کشورمان داشتیم. نباید می‌رفتم. یعنی صادقانه بگویم، چون خیلی خوب عمل کردیم.»

وی در سخنرانی خود، دموکرات‌ها را شیطان خواند و از نتایج نظرسنجی که او را پیشتاز نشان نمی‌دهد شدیدا انتقاد کرد و آنها را دروغ خواند.

وی افزود: «با وجود نظرسنجی‌های ساختگی، در انتخابات پیروز خواهم شد.»ترامپ به‌ خصوص به نتیجه نظرسنجی غیرمنتظره در ایالت آیوا اشاره کرد و گفت: «نظرسنجی منتشر شده در ایالت آیووا که نشان‌دهنده عقب افتادن من است، ساختگی بوده و حقیقت را منعکس نمی‌کند.»

هشدار اوباما در مورد بازگشت ترامپ 

رئیس‌جمهور دموکرات پیشین آمریکا در اظهاراتی به رأی‌دهندگان یهودی و مسلمان آمریکایی نسبت به خطرات بازگشت دوباره ترامپ به قدرت هشدار داد.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور دموکرات سابق آمریکا در جریان یک سخنرانی تبلیغاتی در حمایت از کامالا هریس، ضمن انتقاد از سیاست‌های دونالد ترامپ در مورد اقلیت‌های مذهبی این کشور نسبت به خطرات بازگشت احتمالی وی برای این گروه هشدار داد.

 کاهش آمار رأی‌دهندگان  

در روز پایانی رأی‌گیری زودهنگام نزدیک به ۷۶ میلیون رأی‌دهنده آمریکایی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ رأی دادند که حاکی از کاهش ۲۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۰ است.

به نظر می‌رسد یکی از دلایل عدم استقبال مردم آمریکا از انتخابات، نحوه عملکرد کاندیداها باشد. عملکرد دولت ترامپ در گذشته موجب نارضایتی بسیاری از مردم آمریکا شد. از سوی دیگر مردم آمریکا به دلیل عملکرد دولت بایدن، تمایلی به رأی دادن هریس ندارند. همچنین از آنجایی که هریس، خانم و مهاجر است، مردم آمریکا اقبال زیادی به او ندارند.

به نظر می‌رسد امروز برای مردم آمریکا خیلی تفاوتی نمی‌کند که ترامپ رئیس‌جمهور شود یا هریس، چون عملکرد دولت بایدن با دولت ترامپ تفاوتی نداشته است. 

در کل می‌توان گفت که کاندیداهای انتخابات آمریکا در این دوره، برای مردم این کشور جذابیتی ندارند و همین هم موجب کاهش آمار رأی‌دهندگان شده است.

انتخابات آمریکا حتی برای مردم کشورهای دیگر هم جذابیتی ندارد و مردم نسبت آن بی‌تفاوت هستند، در ایران هم وقتی فضای مجازی را رصد می‌کنیم می‌بینیم که کاربران ایرانی هم به این انتخابات واکنش کمتری نشان داده‌اند تا انتخابات چهار سال پیش، چون ایرانی‌ها هم فرقی بین بایدن و ترامپ نمی‌بینند.

 تصویر انتخابات آمریکا در شبکه‌های اجتماعی؛ حمایت ویژه سلطنت‌طلبان از ترامپ

بررسی کمّی داده‌های شبکه‌های اجتماعی فارسی‌زبان در بازه زمانی سه‌ماهه منتهی به انتخابات آمریکا از حضور کم و استقبال سرد کاربران مجازی از این رویداد نسبت به دوره‌های گذشته انتخابات ایالات متحده خبر می‌دهد.

در بستر ایکس فارسی که به نسبت بقیه بسترها، پلتفرمی سیاسی‌تر و پیشروتر محسوب می‌شود و در سال‌های اخیر دوقطبی‌تر نیز شده است، شاهد حمایت چشمگیر کاربران منتسب به سلطنت‌طلبان از نامزدی دونالد ترامپ بوده‌ایم.

تلگرام، ایتا و ایکس فارسی به ترتیب بیشترین میزان محتوای منتشرشده پیرامون انتخابات آمریکا را داشته‌اند. تلگرام فارسی بیشتر محتوای خبری را نشر و بازنشر داده درحالی‌که ایتایی‌ها با وجود چنین گردش اطلاعاتی در کانال‌های خود، تمایل خاصی به ابراز نظر و هواداری از نامزدی خاصی نشان نداده‌اند. ایکس فارسی و توئیت‌های محبوب این بستر نیز همچنان‌که عنوان شد در تصاحب کاربران ضدانقلاب حامی ترامپ بوده است.

صبح نو

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد