المیادین: ایران قواعد جدیدی را به آمریکا و اسرائیل تحمیل کرد

کد خبر: 1285967

«ایران با استفاده از بخش اندکی از قدرت و توانایی‌های خود معادلات بازدارندگی جدیدی را در برابر واشنگتن و تل‌آویو ترسیم کرده و پیامدهای استراتژیکی را ایجاد کرده که بر آینده منطقه و هرگونه رویارویی در آینده تأثیر خواهد گذاشت.»

المیادین: ایران قواعد جدیدی را به آمریکا و اسرائیل تحمیل کرد

«ایران با استفاده از بخش اندکی از قدرت و توانایی‌های خود معادلات بازدارندگی جدیدی را در برابر واشنگتن و تل‌آویو ترسیم کرده و پیامدهای استراتژیکی را ایجاد کرده که بر آینده منطقه و هرگونه رویارویی در آینده تأثیر خواهد گذاشت.»

بعد از پایان وضعیت انتظار بین‌المللی و منطقه‌ای برای پاسخ ایران به حمله به کنسولگری این کشور در دمشق که حدود دو هفته طول کشید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران عملیاتی را انجام داد که نظیر آن در تاریخ قدیم و جدید کم است و با این مسئله منطقه به طور کامل وارد یک بستر جدید شد که عنوان آن تقابل مستقیم ایران و رژیم صهیونیستی است.

المیادین با بیان این مطلب افزوده است: در این رویارویی از همان دقایق اولیه مشخص شد که رژیم صهیونیستی ضعیف‌تر از آن است که بتواند به تنهایی با یک استراتژی کامل و حمله‌ای با قابلیت‌های متنوع از سوی طرف‌های محور مقاومت مقابله کند.

اگر آمریکا، فرانسه، انگلیس و اردن نبودند پیامدهای حمله ایران بسیار بزرگتر بود. امروز آمریکا در خاورمیانه متلاشی شده و رژیم صهیونیستی رسوا شده است. این توصیف مجله اکونومیست و سایت واللا است که توضیح می‌دهند چگونه ایران قبل از عملیات اخیر و بعد از آن توانست از قدرت بازدارندگی علیه واشنگتن و تل‌آویو استفاده کند.

با اینکه ایران در عملیات «وعده صادق» از بخش اندکی از قدرت خود استفاده کرد تحلیلگران و مسئولان صهیونیست در این مسئله اتفاق نظر دارند که ایران از رژیم صهیونیستی نمی‌ترسد بلکه به توانایی‌های خود اعتماد دارد و قواعد بازی را تغییر می‌دهد.

این تحول بعد از بیش از سه دهه اتفاق می‌افتد. تاکنون هیچ کشوری جرأت نکرده به مرزهای رژیم صهیونیستی نزدیک شود چه برسد به اینکه بتواند حمله‌ای را در داخل آن انجام دهد.

طبق گزارش فایننشال تایمز با این حمله ایران خط قرمزی را شکست و به مقامات صهیونیست این مسئله را فهماند که ایران آماده‌تر از چیزی است که آنها فکر می‌کنند و آماده است در صورت لزوم عواقب جنگ را تحمل کند.

چهار سال پیش کمی بعد از ترور شهید سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران توسط واشنگتن، ایران همین کار را با آمریکا کرد و قواعد جدیدی را علیه این کشور تحمیل کرد.

حمله به پایگاه عین الاسد؛ شکستن خطوط قرمز

از زمان حمله ژاپن به بندر پرل هاربر در سال ۱۹۴۱ اتفاق نیفتاده که یک کشور حمله‌ای را به پایگاه‌های نظامی آمریکایی انجام دهد و واشنگتن جنگی را علیه آن آغاز نکند یا سرزمین آن را اشغال نکند اما در یک حادثه تاریخی ایران سال ۲۰۲۰ پایگاه عین الاسد را در واکنش به ترور شهید سلیمانی هدف قرار داد. از آن زمان صحبت‌های غرب درباره کاهش سطح بازدارندگی آمریکا در خاورمیانه افزایش یافته است.

المیادین: ایران قواعد جدیدی را به آمریکا و اسرائیل تحمیل کرد

در آن زمان پایگاه آمریکا با ۱۳ موشک بالستیک در طول ۸۰ دقیقه هدف قرار گرفت که آسیب‌های بزرگی را به تاسیسات نظامی آن وارد کرد. این حمله بزرگترین حمله بالستیک علیه آمریکایی‌ها بود زیرا هیچ نیروی زمینی قبلا در معرض این مقدار موشک بالستیک قرار نگرفته بود. درباره عین الاسد حمله ایران نشان دهنده جرأت زیاد این کشور بود. این نخستین باری بود که یک کشور این پایگاه را که در سال ۱۹۸۰ ساخته شده است، هدف قرار داد. بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سرباز آمریکایی در این پایگاه هستند و از نظر حجم دومین پایگاه بزرگ در عراق محسوب می‌شود.

پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی؛ فصلی جدید برای رقبای قدیمی

در طول ۲ هفته رژیم صهیونیستی با نگرانی زیاد منتظر پاسخ ایران بود تا اینکه ۱۴ آوریل عملیات وعده صادق اتفاق افتاد و گروهی از پهپادها و موشک‌های ایرانی در آسمان فلسطین اشغالی به پرواز درآمده و مقرهای نظامی صهیونیست‌ها را هدف قرار دادند. ایران در این گام بی‌سابقه خود خط قرمزی را برای رژیم صهیونیستی ترسیم کرده و یک معادله جدید را تحمیل کرد که محتوای آن این است که هرگونه حمله رژیم صهیونیستی علیه ایران با یک پاسخ مستقیم مواجه خواهد شد و این مسئله فصل جدیدی را برای این دو رقیب قدیمی باز می‌کند.

این اتفاق در حالی می‌افتد که ایران از بهترین و تمام ظرفیت‌ها و توانایی‌های خود استفاده نکرده است. این یعنی تهران قادر است در صورت حمله دیگری از سوی رژیم صهیونیستی یک پاسخ مضاعف دهد. با اینکه رژیم اشغالگر، غرب و کشورهای عربی که با این رژیم سازش کرده‌اند، برای کاستن از اهمیت و حجم دستاورد ایران تلاش زیادی کرده‌اند، رونین برگمن، خبرنگار نزدیک به موساد گفت: اگر وقایع دیدارهای این هفته ثبت شده و به صورت مستقیم در یوتیوب پخش شود می‌بینیم که چهار میلیون نفر یعنی نیمی از شهرک نشینان اراضی اشغالی به دنبال راه فرار هستند.

پایگاه‌های هدف قرار گرفته در حمله ایران

حمله ایران علیه رژیم صهیونیستی توانست از سامانه‌های دفاعی غربی و اردنی عبور کند که برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایرانی آماده شده بودند. ایران با این حمله توانست به پایگاه نواتیم و مقر اطلاعاتی در جبل الشیخ آسیب‌هایی وارد کند. این پایگاه هوایی که یکی از مهمترین اهداف بود ۱۱۰۰ کیلومتر از خاک ایران فاصله دارد و در مسافت ۱۵ کیلومتری جنوب شرق شهر بئر السبع واقع است و مقر اصلی جنگنده‌های اف ۳۵ است. این پایگاه فرودگاهی سه باند دارد که اخیرا برای استقبال از این نوع جنگنده‌ها بازسازی شده است و با رادار ایکس باند فعالیت می‌کند که قادر به کشف تهدیدات هوایی از مسافت ۵۰۰۰ کیلومتری است.

المیادین: ایران قواعد جدیدی را به آمریکا و اسرائیل تحمیل کرد

همچنین این پایگاه یکی از مقصدهای اصلی اراضی اشغالی است که از طریق پل هوایی آمریکا از هفت اکتبر سلاح به آنجا منتقل می‌شود اما مقر اطلاعاتی در جبل الشیخ در ارتفاع ۲۱۰۰ متری است و یگان ۸۲۰۰ که بزرگترین یگان در ارتش رژیم صهیونیستی است در آنجا فعالیت می‌کند. این پایگاه شامل تجهیزات نیروی هوایی است و از طریق آن عملیات شنود با هدف استخراج اطلاعات صورت می‌گیرد.

پاسخ‌های ایران با پیامدهایی استراتژیک

ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی واکنش‌های فوری به حملاتی که در معرض آن قرار گرفته، نداشته است و «صبر استراتژیک» را دنبال کرده و طرح‌های خود را با دقت ترسیم می‌کند اما یک هفته بعد از ترور شهید سلیمانی موشک‌های ایران به سمت پایگاه عین الاسد شلیک شد و بعد از دو هفته از هدف قرار گرفتن کنسولگری ایران در دمشق پهپادها و موشک‌های ایرانی اراضی اشغالی را هدف قرار دادند.

در هر دو مورد اهمیت پاسخ ایران در پیامدهای استراتژیکی است که شامل تقویت بازدارندگی ایران و ترسیم مجدد توازن منطقه‌ای و بین‌المللی در تعامل با ایران است.

این دو پاسخ ایران قدرت تهران را برای مقابله با یک ابرقدرت جهانی به اسم آمریکا و اسرائیل که تعدادی از قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای از آن حمایت می‌کنند ثابت می‌کند. این پاسخ‌ها که همراه با حملات دقیق و سنجیده از مسافت‌های دور بود، واشنگتن و تل آویو را مجبور می‌کند تا پیش از آنکه بخواهند هرگونه تجاوزی علیه ایران انجام دهند، خوب فکر کنند به ویژه اینکه ایران تأکید کرده که پاسخ این کشور به هرگونه حمله آتی اسرائیل شدیدتر و ویرانگرتر خواهد بود و در هرگونه درگیری آتی خطر تنها علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه یا اسرائیل نخواهد بود بلکه احتمالا زیرساخت حیاتی شرکای واشنگتن که تسهیلاتی را به رژیم اشغالگر در حملاتش ارائه می‌کنند، در معرض خطر و تهدید قرار می‌گیرند./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت