۳۰ میلیارد به خاطر قرارداد ترکمانچای پرید!

کد خبر: 801399

فغان‌پور، وکیل فدراسیون فوتبال در گفت‌وگو با «شهروند»: فناپ فقط یک آیتم تعهد دارد و فدراسیون ١٨ آیتم؛ فسخ یک‌طرفه به ضرر ما خواهد شد

۳۰ میلیارد به خاطر قرارداد ترکمانچای پرید!

سرویس ورزشی فردا: قرارداد بلندمدت و سفت و سخت فدراسیون فوتبال با شرکت فناپ برای اسپانسرینگ تیم‌‌های ملی‌، عملا پروژه درآمد ٣٠‌میلیارد تومانی سازمان اقتصادی برای ‌سال فوتبالی مهم پیش رو را با شکستی بزرگ روبه‌رو کرده است. از آن‌جایی که تیم‌ملی فوتبال در ‌سال جاری در دو آوردگاه مهم چون جام‌جهانی و جام ملت‌های آسیا باید به میدان برود،‌ مسئولان فدراسیون فوتبال از چند ماه قبل برنامه‌ریزی مهمی داشتند تا بتوانند درآمدی قابل توجه را با همکاری با اسپانسرها نصیب فوتبال و پول به‌دست آمده را خرج توسعه فوتبال و آماده‌سازی بهتر تیم‌های ملی کنند، اما مثل این‌که این اتفاق عملی نشده است. در این گزارش ابهامات مربوط به عملی نشدن پروژه مالی مورد نظر را بررسی کرده‌ایم.

اطلاعیه فدراسیون برای درآمدزایی ٣٠‌میلیارد تومانی سایت رسمی فدراسیون فوتبال در تاریخ ١٩ آذرماه ١٣٩٦ خبر از تصمیم این مجموعه در جهت فروش بسته تجاری تیم‌ملی برای اسپانسرینگ در مسیر جام‌جهانی و جام ملت‌های آسیا داد. مسئولان فدراسیون در این اطلاعیه به صورت رسمی اعلام کردند حق اسپانسرینگ تیم‌ملی در دو تورنمنت مورد اشاره را به قیمت ٣٠‌میلیارد تومان واگذار خواهند کرد. براساس این تصمیم بازیکنان و مربیان تیم‌ملی برای اهداف تبلیغاتی حامی مالی جدید تیم‌ملی در اختیار طرف قرارداد فدراسیون فوتبال قرار خواهند گرفت و همکاری دو‌جانبه به همین ترتیب انجام خواهد شد. فدراسیونی‌ها همچنین برنامه‌ریزی مفصلی برای موضوع کپی‌رایت و درآمد‌های اختصاصی دیگر در دستور کار خود قرار داده بودند که تمامی این پروژه‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به دلیل قرارداد فدراسیون با شرکت فناپ با شکست رو‌به‌رو شد و اجرایی نشد.

ماجرای قرارداد یک‌طرفه با فناپ در زمان ریاست علی کفاشیان در فدراسیون فوتبال،‌ انحصار کامل تبلیغاتی تیم‌های ملی فوتبال ایران با قراردادی بلندمدت (تا پایان جام ملت‌های آسیا ٢٠١٩) در اختیار شرکت فناپ قرار گرفت و این شرکت با راه‌اندازی یک سامانه هواداری برای تیم‌ملی (٩٠٩٠) کار خود را برای درآمدزایی آغاز کرد. با وجود این‌که تاکنون اطلاع‌رسانی دقیقی درباره جزییات این قرارداد رسانه‌ای نشده است، اما از همان ابتدا قرار شد شرکت فناپ حداقل برای هر‌ سال نزدیک به ١٤‌میلیارد تومان پرداختی به فدراسیون فوتبال داشته باشد. در آن مقطع البته با توجه به این‌که هیچ شرکت یا اسپانسری تمایلی برای همکاری با فدراسیون فوتبال نداشت،‌ این قرارداد یک اتفاق خوب برای فدراسیون فوتبال بود. منتهی حالا با شرایطی که تیم‌ملی کسب کرده و شدید‌تر شدن مشکلات اقتصادی، مدیران فوتبال کشور به‌خوبی متوجه شده‌اند که انحصار تبلیغاتی مربوط به تیم‌ملی را خیلی ارزان در اختیار شرکت فناپ قرار داده‌اند.

تصمیم برای فسخ یک‌طرفه اجرایی نشد نکته جالب توجه دیگر این‌جاست که از محل درآمد این شرکت از سامانه هواداری مربوط به تیم‌ملی پول قابل‌ توجهی هم به فناپ می‌رسد و تلاش مدیران فدراسیون برای بالا بردن سهم تیم‌های ملی از درآمدهای حاصله هم بی‌نتیجه مانده است. مدیریت اقتصادی فدراسیون فوتبال البته از یک سال قبل رسما تمامی جوانب برای فسخ یک‌طرفه قرارداد خود با شرکت فناپ را مورد بررسی قرار داد و مذاکرات و نامه‌نگاری‌های زیادی هم برای اجرایی شدن این موضوع انجام شد، اما قرارداد منعقدشده در زمان علی کفاشیان به قدری محکم است که عملا هیچ اجازه‌ای به فدراسیون نمی‌دهد که برای کار اقتصادی و درآمدزایی بیشتر، کار تجاری بدون هماهنگی و موافقت شرکت فناپ داشته باشد.

وکیل فدراسیون: قرارداد با فناپ ترکمانچای است، فسخ یک‌طرفه تبعات سنگینی دارد صفی‌الله فغان‌پور، وکیل حقوقی فدراسیون فوتبال درباره علت فسخ نشدن قرارداد مورد اشاره هم توضیحات جالبی به روزنامه شهروند می‌دهد و می‌گوید: «ما مدت‌‌ها روی این قرارداد کاملا ترکمانچای کار کردیم. فسخ یک‌طرفه یکی از راهکارها بود تا بتوانیم با شرکت‌های دیگر قرارداد اسپانسرینگ ببندیم. ولی مفاد قرارداد منعقدشده به‌قدری یک‌طرفه و محکم به سود اسپانسر است که فسخ یک‌طرفه تبعات حقیقی و جرایم مالی سنگینی روی دست فدراسیون فوتبال و تیم‌های ملی باقی خواهد گذاشت و به همین ترتیب نتوانستیم قرارداد را فسخ کنیم. پروژه فدراسیون برای عقد قرارداد با اسپانسرهای دیگر هم به دلیل مخالفتی که فناپ با این قضیه خواهد داشت، عملا شدنی نیست. به این ترتیب همه چیز به فناپ بستگی دارد که با کار و تلاش بیشتر بتواند پول بیشتری از سامانه هواداری دربیاورد و به فدراسیون بدهد. در غیر این‌صورت، آنها در حد همان کف مبلغ که در قرارداد به آن اشاره شده به فوتبال پرداختی خواهند داشت. از قِبل این قراردادهای یک‌جانبه چیزی نصیب ما نمی‌شود و آقایان با این قراردادها کار خود را می‌کنند. در قرارداد با فناپ ما متعهد به ١٨ آیتم شدیم و در عوض فناپ به یک آیتم تعهد دارد! سامانه هواداری ٩٠٩٠ براساس این قرارداد، از حمایت‌های مردمی، فدراسیون فوتبال را به سود می‌رساند و از طرفی بخش هنگفتی از مبالغ را هم برای خودش برمی‌دارد.»

درآمدزایی در آستانه جام‌جهانی و جام ملت‌های آسیا در بلاتکلیفی مدیران فدراسیون فوتبال البته در سال‌های اخیر به‌خوبی نشان داده‌اند که استاد بستن قراردادهای بد با اسپانسرهای مختلف هستند. موضوع قرارداد یک‌طرفه با فناپ و دادن حق انحصار تبلیغات تیم‌های ملی به این شرکت اشتباهی بود که در دوره مدیریت علی کفاشیان رخ داد و حالا دست فدراسیون فوتبال ایران را برای درآمدزایی حداقل ٣٠ میلیاردی در ‌سال جدید بسته است. مدیران ارشد فدراسیون هم البته در ماه‌های اخیر درباره پروژه‌های خود برای درآمدزایی از حضور تیم‌ملی در جام‌جهانی دیگر حرفی نزده‌اند و مشخص نیست درنهایت چه تصمیمی اتخاذ خواهد شد. مدیریت فدراسیون تمایل زیادی به فسخ قرارداد خود با شرکت فناپ دارد اما همان‌طور که اشاره شد اجرای چنین تصمیمی خسارت‌های جدی به فوتبال ایران وارد خواهد کرد. از طرفی آنها نمی‌توانند به این فرصت مناسب برای درآمدزایی بی‌توجه باشند و نمی‌خواهند آن را از دست بدهند. به نظر می‌رسد در هفته‌های آینده خبرهای مهمی پیرامون مسائل اقتصادی فدراسیون در رسانه‌ها و محافل ورزشی مطرح شود.

منبع: روزنامه شهروند

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد