استقبال رسانه‌های اصلاح‌طلب از قطعی‌های برق برای مذاکره با امریکا!

کد خبر: 1327252

«رضا اردکانیان» وزیر نیروی دولت حسن روحانی همان زمان در بیان توجیهی غیرکارشناسی اعلام کرد: ساخت نیروگاه برای جوابگویی به ۲۰۰ساعت مصرف، توجیه اقتصادی ندارد و اینکه فقط نیروگاه بسازیم تا جوابگوی ۲۰۰ساعت مصرف برق باشیم، توجیه اقتصادی و اجتماعی ندارد و مسیر پایداری نیست!

استقبال رسانه‌های اصلاح‌طلب از قطعی‌های برق برای مذاکره با امریکا!

به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان این روز‌ها مسئله خاموشی‌های برق را بهترین دستاویز برای موج‌سواری رسانه‌ای قرار داده‌اند تا از این طریق بهانه‌ای برای باز شدن باب مذاکره با ایالات‌متحده را جیغ بزنند. 

به گزارش راه‌دانا، ناترازی برق در کشور از سال ۱۳۹۳ شروع شد که دولت وقت به ریاست حسن روحانی از بخش‌خصوصی برای ساخت نیروگاه حمایت نکرد. همین امر موجب شد میزان تولید برق یا همان نصب نیروگاه‌ها در کشور از میزان مصرف در سال‌های قبل جا بماند. ظرفیت تولید برق سالانه باید معادل ۵ درصد افزایش می‌یافت، یعنی باید بیش از ۴ هزارو۵۰۰‌مگاوات ظرفیت جدید برای پایداری شبکه برق ایجاد می‌شد، اما آمار‌ها بیانگر این است که در ۱۰سال قبل سرمایه‌گذاری در صنعت برق متوقف شد. 

«رضا اردکانیان» وزیر نیروی دولت حسن روحانی همان زمان در بیان توجیهی غیرکارشناسی اعلام کرد: ساخت نیروگاه برای جوابگویی به ۲۰۰ساعت مصرف، توجیه اقتصادی ندارد و اینکه فقط نیروگاه بسازیم تا جوابگوی ۲۰۰ساعت مصرف برق باشیم، توجیه اقتصادی و اجتماعی ندارد و مسیر پایداری نیست!

همین امر موجب شد دولت وقت نسبت به وظیفه قانونی خود مطابق برنامه پنج ساله توسعه، ساخت نیروگاه در کشور را متوقف کند و ناترازی اکنون کشور را رقم بزند؛ بحرانی که علاوه بر مردم، گریبان بنگاه‌های تولیدی و کارخانجات را گرفته و مسیری سخت را برای تولید و صنعت کشور ایجاد کرده است. سیاست دولت روحانی عدم‌افزایش تولید برق از محل سوخت‌های فسیلی بود که موجب شد روند رو به رشد خالص صادرات برق کشور در دولت تدبیر و امید رو به نزول بگذارد و خالص صادرات ما از ۷ هزارو۸۷۹‌مگاوات در سال ۱۳۹۲ به ۲ هزارو۷۲۳‌مگاوات در سال ۱۳۹۹ برسد. 

 جبران ناترازی‌های برق در دولت شهید رئیسی

این سیر باطل، اما در دولت سیزدهم و همزمان با دوران ریاست جمهوری شهید سیدابراهیم رئیسی روند معکوسی پیدا کرد. دولت مردمی توانست با ساخت ۶‌هزار‌مگاوات نیروگاه در سال اول فعالیت خود، رکورد تاریخی افزایش ظرفیت تولید برق را بزند و به هزارو ۶۵‌مگاوات برساند. 

به استناد آمار موجود، رکورد بیشترین ظرفیت ایجاد نیروگاه‌های کشور در طول یک سال تا پیش از سال۱۴۰۰، با اضافه‌شدن ۴ هزارو۹۳۵‌مگاوات به شبکه برق در سال۱۳۸۹ زده شد. این در حالی است که کمترین ظرفیت در طول ۱۰سال اخیر نیز با اضافه‌شدن ۹۴۳‌مگاوات در سال۱۳۹۴ ثبت شده است. با توجه به رکورد ۴ هزارو۹۳۵‌مگاواتی تولید برق در سال۱۳۸۹، افزایش ۶‌هزار‌مگاواتی تولید برق در یک سال نخست دولت سیزدهم، باعث شد رکورد ساخت نیروگاه در یک سال نیز شکسته شود. اگرچه در دولت سیزدهم نیز در کشور ناترازی‌های برق وجود داشت، اما اقدامات سریع و ضربتی دولت وقت در ساخت نیروگاه توانست تا اندازه قابل توجهی این ناترازی‌ها را جبران کند. 

 مذاکره با امریکا از مسیر خاموشی‌ها می‌گذرد!

حالا، اما در نخستین زمستان از دولت مسعود پزشکیان، سخنگوی دولت چهاردهم برای نخستین بار خبر از توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه کشور به دستور رئیس‌جمهور داد. 

فاطمه مهاجرانی در صفحه شخصی خود نوشت: «شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند، از همین رو به دستور رئیس‌جمهور مازوت‌سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژه‌ای دارند، متوقف می‌شود. می‌توان برای مدت محدودی «خاموشی منظم» را جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان کرد.»

رونامه هم‌میهن، اما از این رویکرد دولت وام گرفت و به عنوان یکی ارگان‌های خبری جریان غرب‌گرا در گزارشی نوشت: اکنون دولت پزشکیان به درستی پذیرفته که مشکل وجود دارد و جدی هم است، بنابراین دستور به حذف مصرف سوخت مازوت داده و طبیعی است که نتیجه آن نیز قطع برق خواهد بود، بنابراین تذکر دادن به ترامپ درست است و درعین‌حال، خودمان هم باید ملاحظه منافع ایران و مردم را بکنیم. 

هم‌میهن در ادامه گزارش خود در حرکتی زیرپوستی گرای مذاکره با امریکا را برای حل ناترازی برق می‌دهد و می‌نویسد: آقای ظریف به عنوان معاون راهبردی دولت خطاب به ترامپ و نقد سیاست او در برابر ایران گفته که محصول خروج او از برجام رسیدن ایران به غنی‌سازی ۶۰درصد بود. شاید از این نظر سیاست ترامپ برحسب آنچه مدعی دنبالش است، شکست‌خورده محسوب می‌شود، ولی در نقطه مقابل، تحریم‌های او کلیت روند اقتصاد و جامعه ایران را تغییر داد. طبیعی است که در این معادله ما باید به زیان‌هایی که خودمان متحمل می‌شویم، بیشتر توجه کنیم، البته این به معنای پذیرش اراده طرف مقابل نیست که زیان آن نامحدود است، ولی بازی سیاست صفر و یک نیست و همیشه راهی برای رسیدن به میانه وجود دارد. روزنامه اعتماد نیز با نگاهی مثبت به استقبال خاموشی‌ها رفته و برای کم‌کردن خاموشی‌ها در گزارشی نوشت: باید چند درجه هوای خانه را کاهش دهیم و گاز و برق کمتری مصرف کنیم. دمای خانه‌ها و ادارات را باید کنترل و انرژی کمتری در اتاق کار مصرف کنیم. کمی هم مشکل به دلیل ارزانی شدید و یارانه‌ای است که پرداخت می‌شود. به هر حال از شنبه مازوت‌سوزی متوقف می‌شود. این تصمیم عادلانه است، چراکه سلامتی مردم در این مناطق حفظ می‌شود. قرار نیست تعدادی بمیرند تا ما برق داشته باشیم!

استقبال این رسانه اصلاح‌طلب از قطعی برق در حالی صورت گرفته است که در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی، با وجود آنکه ناترازی برق تا حد قابل توجهی جبران شد، اما اصلاح‌طلبان هرگز حاضر نشدند این مسئله را به عنوان دستاورد دولت سیزدهم قلمداد کنند و بر لزوم مدیریت مصرف برق در تریبون‌های رسمی خود تأکید داشته باشند. به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان این روز‌ها مسئله خاموشی‌های برق را بهترین دستاویز برای موج‌سواری رسانه‌ای قرار داده‌اند تا از این طریق بهانه‌ای برای باز شدن باب مذاکره با ایالات‌متحده را جیغ بزنند.

منبع: روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها