جبران عقب‌ماندگی در ورزش

کد خبر: 590236

رأی بالای مجلس دهم به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، نشان از نگاه راهبردی نمایندگان به این حوزه تأثیرگذار دارد. وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در روز رأی اعتماد و در بیان محورهای برنامه بلندمدت خود، المپیک ژاپن را هدف‌گذاری کرده بود.

روزنامه شرق؛ سعید فائقی: رأی بالای مجلس دهم به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، نشان از نگاه راهبردی نمایندگان به این حوزه تأثیرگذار دارد. وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در روز رأی اعتماد و در بیان محورهای برنامه بلندمدت خود، المپیک ژاپن را هدف‌گذاری کرده بود.
با توجه به فرصت حضور مجلس همراه و با وجود این عزم و حمایت بالای نمایندگان، فضای بسیار مناسب و منطقی برای ورزش و جوانان فراهم شده است و باید از این فرصت ممتاز نهایت بهره برداری به عمل‌ آید. در دولت اصلاحات، سند راهبردی توسعه ورزش به تصویب رسید و برنامه چهارم و ماده ١١٧ برنامه چهارم در راستای سند راهبردی تدوین شد، اما متأسفانه در هشت سال بعد از آن، به‌جز بند ب ماده ١١٧ بقیه اجزا به فراموشی سپرده شد و سند راهبردی هم که بایستی به مجلس محترم ارائه می‌شد به حالت تعلیق درآمد.
در سند مزبور سازمان تربیت‌بدنی آن روز و وزرات ورزش و جوانان امروز مکلف شده بود تا سال ١٤٠٤ سرانه فضای ورزش را به استاندارد دنیا رسانده و با ادامه قانون جدید ورزش به همراه قانون ورزش حرفه‌ای، قانون ساماندهی باشگاه‌ها، قانون نظام ورزش و هرآنچه محیط حقوقی و قانونی ورزش را کامل می‌کند ارائه دهد. واگذاری مدیریت ورزش حرفه‌ای به بخش خصوصی، واگذاری ٥٠ درصد ورزش قهرمانی به بخش خصوصی تا پایان برنامه چهارم و تدوین طرح جامع و سند راهبردی ورزش آموزش‌وپرورش، دانشگاه‌ها و ورزش سایر اعضای شورای‌عالی تربیت‌بدنی ایجاب می‌کرد برنامه هدفمند و تلفیقی دستگاه‌های عضو شورای‌عالی تربیت‌بدنی طوری تدوین شود که ضمن ایجاد بازار سرمایه ورزش در سال ١٤٠٤ اهداف چشم‌انداز در حوزه ورزش عملی شود. با وجود تأکید مقام معظم رهبری براهتمام به توسعه ورزش اصولی و سیاست‌های ابلاغی و تدوین برنامه پنجم، متأسفانه در این برنامه نه ‌تنها سند راهبردی ورزش بلکه اهداف و سیاست‌های برنامه چشم‌انداز ١٤٠٤ هم به فراموشی سپرده شد. حال که برنامه ششم توسعه در مجلس محترم در دست بررسی است و مجلس هم نشان داد که امر ورزش و ‌جوانان را استراتژیک تلقی می‌کند، وزارت ورزش در ٩ ماه باقی‌مانده از دولت یازدهم می‌تواند سند راهبردی تدوین‌شده و تصویب‌شده در دولت اصلاحات را که بسیار کامل و جامع است، بررسی و به مجلس ارائه كند و همچنین برنامه ششم در راستای سند مزبور و رسیدن به اهداف سند راهبردی اصلاح شود. برنامه ششم، برنامه ماقبل آخر رسیدن به اهداف سند چشم‌انداز ١٤٠٤ است و به‌این‌دلیل بااهمیت است و با توجه به چشم‌انداز ١٤٠٤ در پایان برنامه هفتم در المپیک، بایستی جمهوری اسلامی ایران در زمره ١٠ کشور اول دنیا قرار بگیرد و در آسیا و بازی‌های آسیایی بین سه کشور اول باشد.

در برنامه‌های چهارم و پنجم ورزش به اهداف برنامه نیل پیدا نکرده و عقب‌ماندگی‌های برنامه چهارم و پنجم مانع از آن است که بتوان در المپیک ٢٠٢٤ به اهداف سند چشم‌انداز ١٤٠٤ دست پیدا کرد اما با برنامه‌ریزی دقیق و واگذاری امور اجرائی ورزش حرفه‌ای و ٥٠ درصد ورزش قهرمانی به مردم و ارائه لایحه قانونی ساماندهی باشگاه‌ها به مجلس و ایجاد بورس ورزشی و ارائه سهام باشگاه‌ها به بورس و ایجاد بازار سرمایه و بانک ورزش در این چند ماه می‌توان گام‌های اساسی برای رسیدن به چشم‌انداز ١٤٠٤ برداشت.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت