وضعیت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در چهارمحال و بختیاری
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون هیچ مورد مشکوک به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان دیده نشده اما نظارتها تشدید شده است.
خبرگزاری ایسنا: شهرام احمدی 29 مهرماه در جلسه بررسی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تصریح کرد: تالاب، رودخانه و آبگیرها محلی برای مهاجرت پرندگان وحشی به استان است که در طول سال دو بار مهاجرت این پرندگان را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه تاکنون در تالاب چغاخور 25 هزار قطعه پرنده مهاجر و در تالاب گندمان حدود 200 هزار قطعه پرنده از کشورهایی مانند سیبری، ترکیه و قزاقستان آمده است، افزود: سال گذشته بیش از 200 هزار قطعه پرنده وحشی وارد تالابهای گندمان و چغاخور شدند.
احمدی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ مورد مشکوک به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان دیده نشده اما نظارتها تشدید شده است، تاکید کرد: در صورتی که پروانه شکار پرندگان صادر کنیم تعهد میگیریم در صورت شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پروانه لغو شود.
وی بیان کرد: حفاظت محیط زیست استان همکاری لازم را با ادارهکل دامپزشکی استان داشته و آمادگی کافی برای پیشگیری از این بیماری را نیز دارد.
در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی اظهار کرد: کشور تا قبل از سال 92 وارد کننده مرغ بوده است اما با سیاستهای دولت بینیاز شدیم و میزان صادرات کشور به میزان 46 هزار تن و صادرات مرغ در استان حدود 600 تن شد.
ذبیحالله غریب افزود: در صورتی که استانهایی عاری از بیماری داشته باشیم میتوانیم بازار صادراتی را حفظ کرده و در غیر این صورت بازار صادراتی را از دست خواهیم داد.
غریب تصریح کرد: ارزش تولیدات مرغداریهای استان حدود 300 میلیارد تومان است که اگر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ایجاد شود خسارت سنگینی را برای استان ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در فصل سرد شیوع دارد و سال 95 دو واحد از مرغداریهای استان معدوم شد و خسارت سنگینی را وارد کرد، ادامه داد: به دلیل اینکه مرغداریها تا سن 42 روزگی بیمه هستند اما در استان مرغ میان 40 تا 50 روزگی به کشتارگاه برده میشود، اگر از 43 تا 50 روزگی بیماری برای مرغ ایجاد شود، کسی خسارت آن را تقبل نمیکند.
دبیر پدافندغیرعامل ادارهکل دامپزشکی استان محمد زوارشانی نیز بیان کرد: ویروس آنفلوآنزا دارای سه تیپ A، B و C است که به انسان و پرندگان منتقل میشود.
وی افزود: بارشهای پاییزه موجب شده تا فضای مناسبی برای رشد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان فراهم باشد و ایران به شدت در معرض خطر این بیماری قرار دارد زیرا اگر از کشورهایی مانند سیبری به ایران سرایت کند بمبی است که در اثر انفجار ترکشهایی به سمت ایران آزاد خواهد شد.
زوارشانی تصریح کرد: با وجود تحریمهای ناجوانمردانه علیه ایران بهتر است پیشگیری لازم را داشته باشیم تا از بروز خسارت جلوگیری کنیم.
وی تاکید کرد: در سال 95 تلفات گستردهای در اثر آنفلوآنزای پرندگان ایجاد شد و سه کانون حیات وحش درگیر این بیماری شدند به نحوی که 42 هزار و 534 طیور بومی و 27 هزار قطعه طیور صنعتی تلف شدند و بیش از 896 میلیون تومان غرامت به افراد متضرر پرداخت شد.
زوارشانی افزود: امسال آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مجدد خود را نشان داده و در جاده تیران به سامان در 40 کیلومتری استان مشاهده شده است.
وی اضافه کرد: ادارهکل دامپزشکی استان 157 نیرو دارد و تا جایی که توانسته اقداماتی را انجام داده اما نیرو اندک است و با وجود تجهیزات سختافزاری نمیتوان تمام نقاط را پوشش داد.
زوارشانی اظهار کرد: زمانی که آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده شد تا شعاع یک کیلومتری مکان آلوده، پرندگان معدوم میشوند.
وی خاطرنشان کزد: اکنون 59 کشور در دنیا درگیر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند و این بیماری میتواند مشکلات بهداشتی وسیعی را در جامعه ایجاد کند.
دیدگاه تان را بنویسید