دختر عنکبوتی ایران را بشناسید +عکس
فرناز اسماعیل زاده سرعتی ترین دختر ایران در مبارزه با دیواره های سنگی است و به همین خاطر است که او را به نام «دختر عنکبوتی ایران» می شناسند.
ویدئوهایی که مانند بمب ترکید
همه چیز از کلیپی شروع شد که از این دختر جوان در فضای مجازی منتشر شد. همه آنهایی که این کلیپ را دیده اند می گویند که از سرعت این دختر سنگنورد شگفت زده شده اند و دوتا شاخ روی سرشان سبز شده است. این کلیپ مانند بمب در فضای مجازی ترکید. سرعت او در بالا رفتن از دیوار مخصوص سنگنوردی توجه همه را در این کلیپ ها به خود جلب کرد و بینندگان در کامنت های شان به او لقب «دختر عنکبوتی ایران» را دادند.
دختر عنکبوتی ایران را بشناسید
او درباره این ویدئو می گوید: «این کلیپ ها مربوط می شد به مسابقات قهرمانی جهان در 2014 که در کشور اسپانیا برگزار می شد. از آنجا که من مدت ها در تلاش بودم اسپانسری برای شرکت در مسابقات برون مرزی پیدا کنم، این ویدئوها را در صفحه شخصی ام منتشر کردم. ویدئوها از صفحه شخصی ام توسط کاربران فضای مجازی پخش شد اما اطلاعاتی درباره این ویدئوها داده نشد. خیلی ها فکر می کردند این کلیپ ها به تازگی ضبط شده در صورتی که من هم اکنون خیلی قوی تر و آماده تر از فرنازی هستم که در آن کلیپ ها دیده می شود.»
دختر جوان در ادامه می گوید: «فشار تمرینی، هزینه بالای تجهیزات و نبود حامی مالی برای شرکت در کاپ های جهانی شاید از مشکلات بزرگ این رشته باشد. در حالی که برای برندگان بازی های آسیایی اینچئون، جوایز خیلی خوبی در نظر گرفته شده بود اما من همزمان در مسابقات آسیایی سنگنوردی در اندونزی مدال نقره گرفتم اما این مدال در حاشیه بازی های اینچئون محو شد.»
ملی پوشی از 14 سال قبل
فرناز 14 سال است که عضو تیم سنگنوردی ایران است و برای اولین بار در سال 1385 به مسابقات جام جهانی چین اعزام شده و تبحرش در سنگنوردی باعث شده در همان سال به مسابقات آسیایی «ماکائو» نیز اعزام شود.
شرکت در مسابقات سنگنوردی کشورهایی چون چین، کره جنوبی، آذربایجان، ایتالیا، اسپانیا و اندونزی نیز در کارنامه ورزشی او دیده می شود. خانم اسماعیل زاده همچنین مدرک مربیگری درجه سه صعودهای ورزشی دارد و سال هاست که علاوه بر شرکت در مسابقات، با طراحی مسیر و داوری در رشته سنگنوردی فعالیت می کند.
دختر سنگنورد ایرانی در خرداد ماه 1393 در تهران توانست رقابتی دیدنی با حریفان آسیایی خود داشته باشد و با کسب مقام نخست مدال طلای بخش سرعت را از آن خود کند. این مدال ارزشمند تنها مدال طلای بانوان ایران در این دوره از مسابقات قهرمانی آسیا بود.
دختر عنکبوتی همچنین در سال 2014 مدال نقره آسیا در رشته سرعت بانوان در کشور اندونزی را از آن خود کرد و در حال حاضر با حد نصاب 9 ثانیه و 31 صدم ثانیه بر روی دیواره استاندارد 15 متری، رکورددار سرعت در تاریخ سنگنوردی دختران ایران است. در اردیبهشت ماه سال 1394 دختر عنکبوتی ایران با شرکت در مسابقات ایالتی کانادا و کسب مقام دوم با زمان 9 ثانیه و دو صدم ثانیه رکورد سرعت دختران ایران را بهبود بخشید.
کارشناسان مختلف ورزشی جهان به این دختر ایرانی لقب «بوگاتی» داده اند و اعتقاد دارند او مانند این خودروی بی نظیر، شتاب بالایی دارد و می تواند در یک چشم به هم زدن گازش را بگیرد و به خط پایان برسد و رقبایش را مات و مبهوت عکس العمل های خود کند. صدها هزار نفر کلیپ ها و فیلم های مسابقاتش در فضای مجازی را دنبال می کنند و صفحه اجتماعی او بیش از 10 هزار بیننده دارد.
دختربچه شیطان
دختر عنکبوتی ایرانی 28 ساله است اما از 12 سالگی رشته سنگنوردی را آغاز کرده است. او پیش از این که یک سنگنورد شود انواع و اقسام ورزش ها را دنبال کرده است: «در کودکی دختر خیلی شیطانی بودم و به خاطر همین شیطنت هایم وارد ورزش شدم. خیلی زود اعضای خانواده ام متوجه شدند ورزش را به خاطر رقابت دوست دارم.
شش یا هفت سالم بود که در مسابقه دوچرخه سواری در شهرمان شرکت کردم. آن مسابقه ها برای پسرهای نونهال ترتیب داده شده بود. یک بار مسئولان برگزاری به اصرار اعضای خانواده ام اجازه دادند که من هم در آن مسابقات شرکت کنم. جالب اینجا بود که در مسابقات مقام اول را کسب کردم. وقتی جایزه نفر اول مسابقات را به من می دادند، خیلی ها اعتراض می کردند که فرناز یک دختر است و نباید اجازه حضورش در این مسابقات داده می شد. آن زمان فقط دوست داشتم با کسی یا افرادی وارد رقابت شوم و خودم را بسنجم، واقعا به برنده شدن فکر نمی کردم.
از ارتفاع می ترسیدم
عشق به ورزش و رقابت های ورزشی، او را وارد رشته سنگنوردی کرد: «اعضای خانواده ام اهل صعود بودند و کوهنوردی می کردند و در همانجا بود که من هم با رشته سنگنوردی آشنا شدم.
بی باک بودن، مهم ترین خصیصه یک سنگنورد است اما دختر عنکبوتی می گوید که در کودکی از ارتفاع می ترسیده است اما به مرور زمان، آن ترس کم رنگ و کم رنگ تر شده و جایش را به شجاعت داده است: «اصلا قرار نبود به صورت جدی سنگنوردی را دنبال کنم. بیشتر به عنوان یک ورزش به آن نگاه می کردم. البته در آن زمان در طبیعت تمرین نمی کردم و در سالن تمرین می کردم اما حس رقابتی که در وجودم داشتم باعث شد کم کم رشته سرعت را در سنگنوردی دنبال کنم.
سرعت یعنی همه چیز
او همیشه فکر می کرد اگر قرار است کاری را دنبال کند بهتر است که در آن کار بهترین شود. همین اعتقاد هم باعث شد او خیلی زود عضو تیم سنگنوردی استان زنجان شود: «همیشه دوست داشتم بهترین باشم. کم کم بزرگ تر شدم و در رشته ورزشی ام تجربه بیشتری به دست آوردم و علاقه ام به رقابت و سرعت باعث شد که یکی از سخت ترین رشته های سنگنوردی را انتخاب کنم. «سنگنوردی سرعت»، در این رشته ورزشکار باید هم چابک باشد و هم قلبی قوی داشته باشد. قدرت عضلات هم در موفقیت در این رشته نقش مهمی دارد.»
عضو تیم ملی شدم
هر سال که می گذشت سنگنوردی برای او جدی تر می شد تا این که در سال 81 موفق شد عضو تیم ملی سنگنوردی ایران شود: «هم ورزش می کردم و هم درس می خواندم. در دانشگاه رشته گیاه شناسی را انتخاب کردم چون علاقه زیادی به محیط زیست داشتم. همه اعضای خانواده و دوستانم می دانند که تمرین در طبیعت من را بیشتر سرحال می آورد تا تمرین در سالن های سربسته.»
او در این سال ها توانست دستمزد قسمتی از تلاش و پشتکارش را بگیرد: «چندین سال پی در پی قهرمانی ایران در رشته سرعت را به دست آوردم. من اولین زن سنگنورد بودم که موفق شدم مدال طلای آسیا، نقره آسیا و دوم برتر آسیا را به دست بیاورم. چند مدال بین المللی کسب کردم و دو سال متوالی مدال طلا و نقره سنگنوردی سرعتی را در کشور کانادا به گردن آویختم. همچنین توانستم در مسابقات «بریتیش کلمبیا» در سال 94 رکوردشکنی کنم.»
من و داروی بی حسی
دختر عنکبوتی ایران خاطره های تلخی هم در دفتر خاطراتش دارد. او یادی می کند از آسیب هایش و می گوید مگر می شود ورزشکار حرفه ای بود و آسیب ندید. او خاطره ای از اولین آسیب دیدگی اش برای مان تعریف می کند: «اولین آسیب جدی من پیچ خوردگی شدید مچ پا در چند سال پیش بود. این آسیب دیدگی چندین بار تکرار شد.»
او ادامه می دهد: «جدی ترین آسیب دیدگی ام بر می گردد به دو سال پیش در جریان تمرینات آمادگی برای مسابقات جهانی. آن زمان از ناحیه کتف و زانو آسیب دیدم. از طرف دیگر آسیب مجدد به یکی از زانوهایم وارد شد. این آسیب به علت فشار زیاد و مکرر ایجاد شده بود به گونه ای که مجبور شدم در سال 95 برای شرکت در مسابقات انتخابی، داروی بی حسی به زانویم تزریق کنم.
هیجان انگیزترین مسابقه
اسماعیل زاده می گوید قوی ترین رقیبش در جهان «یولیا کاپلینا» از کشور روسیه است که چندین سال رکورددار جهان بوده است. این ورزشکار از سرعتی ترین سنگنوردان جهان است که تجربه و قدرتش در سنگنوردی زبانزد خاص و عام است: «به جز پولیا که رقیب بزرگ من در جهان است، «تیتا سوپیتا» نیز رقیب دیگری است که در آسیا با او سر رکورددار شدن می جنگم.»
به نظر فرناز اسماعیل زاده مسابقات آسیایی 2013 که در شهر تهران برگزار شده، هیجان انگیزترین مسابقه ای بوده که او در آن حضور داشته است: «حضور خانواده و تماشاچیانی که یک صدا تشویقم می کردند، برایم هیجان انگیزترین لحظه ها را در این مسابقه ساخت. هر چند من در مسابقات زیادی شرکت کرده ام اما این مسابقه برایم حال و هوای دیگری داشت. می دانید هیچ جا خاک خودمان نمی شود. من عاشق ایران هستم. در آن مسابقه توانستم مدال طلای آسیا را به دست بیاورم و تقدیمش کنم به همه مردم ایران.»
سفر به کانادا
فرناز اسماعیل زاده مدتی است که به کشور کانادا سفر کرده و همین سفر باعث شده که شایعه رفتنش از ایران قوت بگیرد: «مدتی قبل برای شرکت در مسابقات جهانی 2015 به کشور کانادا سفر کردم. من مجبور بودم برای تمرین حرفه ای به جایی سفر کنم که در آن فضای تمرینی بهتر و استانداردتری داشته باشم و به محض این که به رکوردی که می خواهم دست پیدا کنم به کشورم بر می گردم. من همیشه برای ایران خواهم جنگید.»
برنامه بعدی دختر عنکبوتی شرکت در مسابقات کاپ جهانی کشورهایی چون سوئیس، فرانسه و ایتالیاست: «خودم را برای بازی های جهانی لهستان و مسابقات آسیایی به میزبانی ایران آماده کرده ام و به هموطنانم قول می دهم کولاک کنم.»
شیرین ترین لحظات او زمانی شکل می گیرد که نتیجه زحماتش را می بیند. برای فرناز بهترین صفحه خاطرات بر می گردد به دورانی که لبخند را روی صورت پدر و مادرش ببیند.
حجاب و سنگنوردی
فرناز اسماعیل زاده طی سال ها فعالیت در خارج از کشور خیلی ها وقتی او را با حجاب کامل می بینند، با تعجب از او درباره حجابش می پرسند: «در ابتدا خیلی ها با دیدن من و حجابم تعجب می کردند. پوشش من با همه فرق داشت و همین باعث می شد آنها بپرسند چطور با این لباس ها صعود می کنم؟ بارها حتی استادهای مان هم در این باره از من پرسیدند، من هم به همه آنها گفتم حجاب چیزی است که من به آن عادت دارم و سنگینی روی دوشم ندارد و نداشته است. البته این روزها حجابم برای شان عادی شده و دست از این سوال ها برداشته اند و من هم درباره فعالیت های اجتماعی و ورزشی مناسب زنان هموطنم برای شان می گویم.
او می گوید یکی از طرفداران انیمیشن «اسپایدرمن» است و وقتی می بیند که با این شخصیت انیمیشنی به یاد مردم می آید، لبخندی از سر رضایت می زند: «خوشحالم که لقب «دختر عنکبوتی ایران» را گرفتم. جالب است که مردم من را با این عنوان صدا می زنند.
دیدگاه تان را بنویسید