علائم بیماری ویروسی HMPV | متاپنوموویروس در چه افرادی بیشتر دیده می شود؟
مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: متاپنوموویروس از ۲۵ سال پیش تاکنون به صورت تکگیر در کشورهای دنیا و از جمله ایران وجود داشته است.
مسعود مردانی با اشاره به افزایش بروز عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی همزمان با سرد شدن هوا گفت: امسال به دلیل غیبت کرونا، ویروسهای دستگاه تنفسی با خصوصیت تهاجمی بیشتری نمود پیدا کردند.
وی گفت: در حال حاضر در کشور با افزایش موراد ابتلا به آنفلوآنزا روبهرو هستیم که عمدتا از نوع آنفلوآنزای A و H1N1 است.
مردانی افزود: ابتلا به آنفلوآنزا به ویژه در گروههای پرخطر و افرادی که واکسن آنفلوآنزا تزریق نکردهاند، گاها با شدت بیشتری همراه است. غیر از ویروس آنفلوآنزا، ویروس سرماخوردگی نیز در کشور شایع است که با آبریزش بینی، عطسه، سرفه و گرفتگی بینی ظهور میکند و با قرص های سرماخوردگی یا استامینوفن، استراحت در منزل و مصرف مایعات و مرکبات رو به بهبودی میرود.
رئیس انجمن متخصصین میکروبیولوژی بالینی و بیماریهای عفونی ایران از کووید19 به عنوان سومین ویروس در گردش در کشور یاد کرد و گفت: مواردی از ابتلا به کرونا در کشور مشاهده شده که البته خوشبختانه موارد شدیدی نیستند و کمتر با درگیری گسترده ریه همراه بوده که نیاز به بستری در بیمارستان وجود داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه متاپنوموویروس یا HMPV ویروس جدیدی نیست و سال 2001 شناسایی شده است، افزود: این ویروس از 25 سال پیش تاکنون به صورت تک گیر در کشورهای دنیا و از جمله ایران در سالهای قبل وجود داشته و بیمارانی که مبتلا به این ویروس بودهاند را در سالهای قبل داشته ایم و علائم آن شبیه آنفلوآنزا و سرماخوردگی است اما ویروس شایعی به حساب نمیآید.
مردانی تاکید کرد: در برخی نقاط چین، متاپنوموویروس شایع شده اما ورود متاپنوموویروس به کشور، تکذیب میشود چون در نمونههای بررسی شده توسط آزمایشگاه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، انستیتو پاستور ایران و مراکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاه ها، هیچ موردی از متاپنومویروس در ایران مشاهده نشده است.
وی از متاپنوموویروس به عنوان یک ویروس دستگاه تنفسی فوقانی یاد کرد و گفت: این ویروس عمدتا کودکان و افراد دارای نقص سیستم ایمنی مانند مبتلایان به سرطان که تحت رادیوتراپی و شیمی درمانی قرار میگیرند، بیماران پیوند عضو شده و بیمارانی که کورتون دریافت میکنند، ممکن است علائمی شبیه به آنفلوآنزای شدید داشته باشند و با بدن درد، تب، لرز، تعریق، سرفه و مشکل ریه روبرو شوند.
مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه متاپنوموویروس تفاوت عمده و زیادی با سایر عفونتهای دستگاه تنفسی ندارد، افزود: به هیچ عنوان فریب شایعات را نخورید چون این متاپنوموویروس در حال حاضر در کشور شایع نشده و اگر هم موردی باشد که نیاز به روشنگری باشد حتما از طریق مراجع ذیصلاح به ویژه وزارت بهداشت و رسانه های رسمی، به اطلاع جامعه خواهد رسید.
بیشتر بخوانید
HMPV از قبل وجود داشت/رفتار ویروسها تغییر نکرده است
مردانی با اشاره به افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور، یادآور شد: باید مانند سالهای قبل که دستورالعملها را در ایام همه گیری کرونا رعایت میکردیم، همانها را برای پیشگیری از بیماریها به کار گیریم به ویژه استفاده از ماسک در مجامع و محل های پرتجمع باید حتما مدنظر باشد.
وی تاکید کرد: اگر علائمی از بیماریهای تنفسی و عفونی داشتید، از رفتن به محل کار و مدرسه، خودداری کنید و بعد از یک تا چند روز پس از بیماری با استفاده از ماسک به محل کار یا مدرسه بروید که باعث انتقال بیماری به دیگران نشوید. همچنین اگر با علائم این بیماریها هستید، باید از دست دادن، در آغوش گرفتن، روبوسی کردن جدا پرهیز کنید و اگر همکار شما دارای علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه و سرفه است حتما دو متر از او فاصله بگیرید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: رعایت دستورالعمل های ساده بهداشتی در کنار شستشوی مداوم دستها می تواند از ابتلا به عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی از جمله آنفلوآنزا، سرماخوردگی، کرونا و حتی متاپنوموویروس پیشگیری کند.
وی تاکید کرد: افراد در معرض خطر حتما در صورتی که واکسن آنفلوآنزا در دسترس دارند نسبت به تزریق آن اقدام کنند که تا آبان ماه سال آینده از ابتلا به این بیماری تا حد زیادی مصون بمانند. واکسن های آنفلوآنزای ایرانی در بازار به صورت محدود وجود دارد که می توان آن را تزریق کرد
دیدگاه تان را بنویسید