ریزش ۳۳ هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل بورس با ریزش ۳۳ هزار واحدی در پایان معاملات امروز به ۲ میلیون و ۹۱۱ هزار واحد رسید.
بازار سرمایه پس از یک هفته سبزپوشی، در اولین روز هفته جاری منفی شد؛ به طوری که شاخص کل با کاهش ۳۳ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۹۱۱ هزار واحد رسید.
به گزارش ایسنا، در بیست و دومین روز دی ماه ۱۴۰۳ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۳۳ هزار و ۶۳۲ واحد کاهش یافت و به رقم دو میلیون و ۹۱۱ هزار و ۴ واحد رسید. این افت پس از یک هفته رشد متوالی اتفاق افتاد.
روز شنبه شاخص هموزن نیز ۲۱۶۹ واحد کاهش داشت و در عدد ۹۱۵ هزار و ۱۸۶ واحد ایستاد.
در اولین روز هفته تعداد سهام مثبت بورس ۱۳۵ عدد و سهام منفی ۱۹۸ عدد بود. به طور کلی بازار ۱.۱۴ درصد کاهش داشت. روز شنبه حدود ۹۴۵ هزار فقره معامله به ارزش بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
فارس، فولاد و وغدیر به ترتیب بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز میتوان به سیسکو، وبملت و فولاد اشاره کرد.
روز ۲۲ دی ۱۴۰۳ شاخص فرابورس ایران نیز ۲۰ واحد کاهش یافت و به ۲۷ هزار و ۱۳۴ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۵۶۰ هزار فقره و ارزش آن ۸۹ هزار میلیارد تومان بود.
ومپنا و انتخاب بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند اما هرمز اثر منفی ایجاد کرد. خبرنا، کربن و کرمان نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.
بازار سهام از روز دوم آبان روند صعودی به خود گرفته و در ادامه رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. تا جایی که در این مدت شاخص کل بورس حدود ۴۰ درصد رشد کرد که بیشترین میزان بازدهی را در مقایسه با بازارهای رقیب مثل ارز، سکه و طلا از آن خود کرد.
یکشنبه ۲۷ آبان بازار سرمایه پس از حدود چهار ماه کانال ۲.۲ میلیون واحد را پس گرفت و یکشنبه چهارم آذر از مرز ۲.۳ میلیون واحد عبور کرد. سهشنبه ششم آذر پس از حدود ۱۹ ماه کانال ۲.۴ میلیون واحد را پس گرفت، ۱۴ آذر برای نخستین بار وارد کانال ۲.۵ میلیون واحد شد و پس از آن رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند؛ به طوری که ۲۴ آذرماه به کانال ۲.۶ میلیون دست یافت، یکم دی کانال ۲.۷ میلیون واحد را فتح کرد، چهارم دی وارد محدوده ۲.۸ میلیون شد و ۱۸ دی ماه از کانال ۲.۹ میلیون واحد عبور کرد.
برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسانگیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آنطور که باید و شاید رشد کند. با این حال بورس در هفتههای اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شده است.
در این رابطه سید فرید موسوی ـ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس - با تاکید بر لزوم حمایت از سیاستهای اقتصادی دولت در رابطه با بازار سرمایه و بهبود وضعیت این بازار، گفت: در ماههای اخیر شاهد توقف تصمیمات خلقالساعه در بازارسرمایه بودهایم که نتیجه آن برقراری آرامش در بازار سرمایه است./ ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید