عفیفه: برای کنترل ایدز «پریا» باید تلویزیونی ساخته شود
این روزها «پریا» برای دومینبار مهیای آنتن شبکه سه سیما میشود و تهیهکننده آن اعتقاد دارد برخلاف عدهای که اعلام کردند این سریال به نمایش خانگی میرسد، باید بگویم برای کنترل بیماری ایدز، «پریا۲» باید تلویزیونی ساخته شود.
خبرگزاری تسنیم: این روزها زمزمه ساخت فصل دوم مجموعه تلویزیونی «پریا» به گوش میرسد که یک بار دیگر قرار است آنتن را تحویل بگیرد و آدرسهایی را برای کنترل بهتر بیماری "ایدز" به جامعه بدهد. البته ناگفته نماند که در فاز اول با یکسری مشکلاتی همراه بود، اما اسماعیل عفیفه کماکان اعتقاد دارد که فراگیری این بیماری معضلآفرین برای شخص و جامعه بایستی به طور فراگیر و داستان وار، مخاطب را درگیر خود کند. او به خبرنگار فرهنگی تسنیم، گفت: موضوع "ایدز" به یک مسئلهای تبدیل شده که نه کنترل مناسبی از طریق جامعه صورت میگیرد و نه آموزش فراگیری به مخاطب عرضه میشود. خانوادهها گاهی نمیدانند باید در تقابل با این بیماری چه کاری انجام دهند؛ تلویزیون و رسانه میتوانند بسیار راهگشا باشند، به همین خاطر ما اصرار داریم که ۴۰ قسمت دیگر برای شبکه سه سیما آماده کنیم.
گفتگوی تسنیم با اسماعیل عفیفه تهیهکننده تلویزیون
تهیهکننده سریال «پریا» با تکذیب خبر ساخته شدن فصل دوم این مجموعه در شرکت سروش و پخش آن از شبکه خانگی، تأکید کرد: وزارت بهداشت و شرکت سروش دو سال گذشته تصمیم داشتند با مشارکت یکدیگر به تولید مجموعههایی بپردازند و تنها یک جلسه برای ادامه ساخت این سریال در شرکت سروش برگزار شد. اما چون میدانستم طبیعتا این جلسه و صحبتها به بحث تولید نمیرسد؛ در همان زمان این بحث تمام شد و ادامه نیافت. احتمال میدهم همان زمان خبری در این زمینه منتشر شده که به شدت کهنه، بی پایه و اساس است. به هر حال پخش شدن یک سریال از شبکههای تلویزیونی مخاطب بیشتری نسبت به شبکه خانگی دارد و ادامه این مجموعه نیز از شبکه سه روانه آنتن میشود.
عفیفه البته ابراز امیدواری کرده که با توجه به حساسیتهای موضوع بیماری HIV تا پایان سال کار نگارش دو سوم مجموعه به پایان برسد و آن موقع درباره تیم تولید، بازیگران و کارگردان آن تصمیم گرفته میشود؛ که آن موقع مشخص خواهد شد دوباره حسین سهیلیزاده جلوی دوربین قرار میگیرد و گرفتاریهای بیماران مبتلا به HIV و اطرافیانشان را به نمایش میگذارد. فصل اول این مجموعه سال ۹۵ در ۳۶ قسمت ۴۰ دقیقهای ساخته شد.
«پریا» امیدواریم برای فصل دوم پایش را فراتر بگذارد و واقعاً جسورانه با مخاطب سخن بگوید. چرا که برای جلوگیری و کنترل این سریال، مستند، کتاب ساخته میشود و حتی در شبکه سلامت، برنامه سیمای خانواده و برخی از انگارههای تصویری نکاتی را مطرح میکنند، اما انگار بایستی با صدایی رساتر و بیپروا از پشت پرده مشکلاتی که به مثابه این بیماری برای شخص بیمار و جامعه اتفاق میافتد، بگوییم تا جامعه HIV را جدیتر بگیرد. مطرح شدن چنین دغدغهای در قاب تلویزیون یا حتی سینما اتفاق خیلی خوبی است و یکی از اساس درام است.
چرا که بیماری HIV یک مسئله رها شده در ایران است که آگاهسازی و اطلاعرسانی بسیار کمی دربارهاش صورت گرفته و باید تصمیمهای جدیتر در زمینه آگاهسازی بیشتر صورت بگیرد. طبیعی است که با بالا رفتن آمار مبتلایان به این بیماری سخت، تلویزیون باید خیلی جدیتر در میدان باشد، اما همین حالا هم که این معضل دوباره قرار است با «پریا ۲» به چالش کشیده شود یک گام رو به جلو حرکت کردهایم، اما تلویزیون بایستی خط قرمزهای خود در زمینه مسائل خانوادگی را کمتر کند تا زمینه آگاهسازی بیشتر جامعه خصوصاً جوانان فراهم شود. البته سازندگان فصل دوم «پریا» باید آگاهانهتر و بدون اغراق وارد این میدان شوند تا به باورپذیری برسند؛ مشکلی که فصل اول این سریال داشت و مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت. سوژه و موضوع بسیار مهم و جسورانه بوده، اما نوع پرداخت بایستی هنرمندانهتر و جامعتر اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/
دیدگاه تان را بنویسید