زمان وصل اینترنت استان‌ها از زبان ربیعی

کد خبر: 962150

سخنگوی دولت با بیان اینکه نگرانی مردم از قطعی اینترنت را درک می‌کنیم، گفت: چنانچه اطمینان حاصل شود که آرامش در استان‌ها برقرار است، اینترنت وصل می‌شود.

زمان وصل اینترنت استان‌ها از زبان ربیعی
خبرگزاری مهر: علی ربیعی در حاشیه مراسم دوره بین المللی آموزشی اشتغال روستایی و کاهش فقر که امروز سه شنبه ۲۸ آبان با حضور ۱۵ کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران درباره قطعی اینترنت و زمان وصل شدن آن گفت: تلاش کردیم مسائل مربوط به مشاغل اینترنتی و بانک‌ها را حل کنیم. وی افزود: البته برخی از کار‌های دانشجویی و مشاغل دیگر که به نوعی با اینترنت در ارتباط هستند، هنوز مشکلاتی دارند و هنوز حل نشده است و این موضوع برای ما قابل درک است. ربیعی تصریح کرد:، اما همه ما می‌پذیریم که در این شرایط برخی از این فضا سوء استفاده می‌کنند. قطعی اینترنت تصمیم شورای عالی امنیت ملی کشور است و چنانچه اطمینان حاصل شود که آرامش در استان‌ها برقرار است و سوء استفاده‌ای صورت نمی‌گیرد، اینترنت وصل خواهد شد. سخنگوی دولت تأکید کرد: نگرانی مردم را درک می‌کنیم، اما نگرانی بزرگتر حفظ آرامش در کشور است.

تصمیم دولت درباره بنزین را خوب به مردم توضیح ندادیم

سخنگوی دولت با اشاره به تصمیم اخیر دولت در اصلاح قیمت بنزین گفت: درست است که ما در این خصوص نتوانستیم به مردم خوب توضیح دهیم، اما ذات این تصمیم در جهت عادلانه کردن توزیع یارانه‌ها است.

به گزارش مهر، علی ربیعی در مراسم «دوره بین‌المللی آموزشی مدیریت پروژه‌های اشتغال روستایی و کاهش فقر» که صبح امروز با حضور ۱۵ کشور در تهران برگزار شد، با اشاره به تصمیم دولت در خصوص عادلانه‌تر کردن توزیع یارانه‌ها و همچنین اصلاح قیمت بنزین اظهار داشت: در سه روز اخیر به نظرم عادلانه‌تر تصمیم گرفتیم و یارانه‌ها را هدفمندتر کردیم.

وی افزود: امروز بیش از ۵۰ درصد ایرانیان خودرو ندارند و در صورت ادامه شرایط قبل، پول بنزین و یارانه‌ها را یا باید به کشور‌های همسایه و منطقه در قالب قاچاق بنزین پرداخت می‌کردیم یا افرادی که ۳۳ برابر دهک‌های پایین جامعه از یارانه‌ها برخوردار بودند، از این شرایط بهره‌مند می‌شدند.

سخنگوی دولت ادامه داد: درست است که ما در خصوص قیمت بنزین به مردم نتوانستیم خوب توضیح دهیم، اما ذات این تصمیم در جهت عادلانه کردن توزیع یارانه‌ها بود.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور تصریح کرد: در اصلاح قیمت سوخت، گازوئیل را گران نکردیم چرا که در این صورت می‌توانست به اشتغال و حمل و نقل روستا‌ها خدشه وارد شود. امیدواریم بتوانیم با تصمیماتی که گرفته می‌شود، به لب روستاییان و کارگران خنده بنشانیم و مشکلات مردم را با اجرای درست تصمیمات در میان‌مدت و بلندمدت بکاهیم.

نیاز به توسعه دانش محلی

رئیس هیئت مدیره صندوق کارآفرینی امید در ادامه این مراسم با تأکید بر اهمیت اشتغال روستایی گفت: مایلم از برگزاری این رویداد ابراز خرسندی کنم برای آنکه مسئله اشتغال روستایی و اشتغال در روستا‌ها را از چند جهت پراهمیت می‌دانم.

وی ادامه داد: متأسفانه نسخه‌هایی که برای کشور‌های در حال توسعه و جهان سوم جهت رشد پیچیده شده، به هیچ عنوان مناسب نبوده است. در کشور ما نیز حدود پنج برنامه توسعه‌ای پیش از انقلاب تدوین شد، اما سفره‌های مردم بهبود زیادی پیدا نکرد؛ این نشان می‌دهد ما امروز نیاز به توسعه دانش محلی داریم؛ دانشی که ریشه آن در روستا‌ها و محله‌ها است که بخش مهمی از این دانش نیز بین کشور‌ها باید تبادل نظر شود.

ربیعی با تأکید بر اینکه من اشتغال روستایی را از چند جهت مهم می‌دانم، افزود: اهمیت اشتغال روستایی فقط به دلیل ماهیت اشتغال‌زایی آن نیست. درست است که ما باید بیکاری در روستا‌ها را کم کنیم و اشتغالزایی یک بُعد تلاش ما است، اما مسئله‌ای که ذیل آن باید مورد توجه قرار گیرد، مسئله فقر و مسائل انسانی و اخلاقی در روستا‌ها است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: هر کشوری که بخواهد عادلانه زندگی کند، بخش اعظمی از سیاست‌های آن کشور باید مبتنی بر فقرزدایی باشد.

وی به مهاجرت از روستا‌ها به حاشیه شهر‌ها اشاره کرد و افزود: امروز پدیده حاشیه‌نشینی شهر‌های بزرگ، یک مسئله ساده تحت عنوان «مهاجرت» نیست، بلکه این حاشیه‌نشینی ناشی از آسیب‌های اجتماعی صورت می‌گیرد و اگر در روستا‌ها به اشتغال پاسخ ندهیم، موضوع حاشیه‌نشینی نگران‌کننده می‌شود؛ بنابراین اگر در روستا‌ها سرمایه‌گذاری کنیم، قطعاً به توازن اجتماعی نیز کمک کرده‌ایم.

۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات اشتغال روستایی پرداخت شده است

ربیعی با اشاره به منابع ۱.۵ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری بر اساس مصوبه سال ۹۶ مجلس شورای اسلامی نیز گفت: به دنبال این مصوبه تاکنون معادل ریالی ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات اشتغال در مناطق روستایی و عشایری تصویب شده ضمن اینکه حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی برای اشتغال افراد پوشش نهاد‌های حمایتی در مناطق روستایی پرداخت شده است.

با پول‌پاشی و وام، اشتغال ایجاد نمی‌شود

وی ادامه داد: تجربه به ما نشان داده که پول‌پاشی و پرداخت تسهیلات، اشتغال ایجاد نمی‌کند. ما پیش از هر چیز باید مدل‌های محلی، مزیت‌های منطقه‌ای و دانش در محله‌ها و روستا‌ها را استخراج کنیم که این کار در ایران انجام شده البته هنوز این مسیر کامل نشده است.

تمایل نظام بانکی به وام‌های ۴۰۰۰ میلیاردی به جای تأمین مالی خُرد

رئیس هیئت مدیره صندوق کارآفرینی امید درباره اهمیت نظام تأمین مالی خُرد گفت: متأسفانه بانک‌های کلاسیک ما تمایلی به رشد فراگیر ندارند و اصولاً عادت کرده‌اند پول‌ها و وام‌های ۴۰۰۰ و ۳۰۰۰ میلیاردی بدهند.

ربیعی افزود: اگر ما نظام تأمین مالی خرد را می‌آموختیم و با ۱۰۰ و ۱۵۰ میلیون تومان می‌توانستیم اشتغالزایی کنیم، امروز حاشیه‌نشینی کمتری داشتیم.

وی اظهار داشت: موضوع نظام تأمین مالی خرد باید در شورای پول و اعتبار به عنوان یک رویکرد در دستور کار قرار گیرد.

سخنگوی دولت به موضوع توسعه بازار نیز اشاره کرد و گفت: ما باید بازار‌های منطقه را بتوانیم به یکدیگر متصل کنیم که این زنجیره تا حدود زیادی در ایران انجام شده است.

ربیعی در بخش دیگری از اظهارات خود، به اهمیت زنان در اشتغال و نرخ مشارکت کشور اشاره کرد و افزود: بیشترین پذیرفته‌شدگان در کنکور، زنان هستند. ۶۶ درصد اشتغال کشور در سال گذشته مربوط به بانوان بوده البته نباید اجازه دهیم این سهم زیاد از اشتغال، با ایجاد شغل‌های غیررسمی و بی‌کیفیت افزایش یابد.

وی با بیان اینکه سهم زنان از نظام تسهیلات خرد ۴۰ درصد است، گفت: بانوان بهترین و خوش‌حساب‌ترین وام‌گیرندگان در شبکه بانکی کشور محسوب می‌شوند. نرخ مشارکت اقتصادی زنان ما در کل کشور از ۱۲ به ۱۸ درصد رسیده و در مناطق روستایی نیز این سهم از ۱۸ درصد به ۲۳ درصد افزایش یافته که این رشد، ناشی از تمرکز بر یک برنامه هدفمند در حوزه اشتغال روستایی بوده است.

جمعیت سالمند ایران در آینده نه‌چندان دور به ۳۰ میلیون نفر می‌رسد

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور در ادامه به ضرورت توسعه پوشش بیمه‌ای روستاییان و عشایر اشاره کرد و افزود: جمعیت سالمند ایران در آینده نه‌چندان دور به ۳۰ میلیون نفر می‌رسد و اگر نتوانیم نظام بیمه‌ای مناسب را برای حمایت از روستاییان و عشایر طراحی کنیم، با یک جامعه فقیر مواجه می‌شویم.

ربیعی خاطرنشان کرد: البته کار خوبی که در این زمینه صورت گرفته، پوشش بیمه‌ای سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از روستاییان و عشایر است، اما باید در این زمینه کار‌های بیشتری انجام شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها