طرح کاهش مجازات حبس در کمیسیون قضایی مجلس رد شد

کد خبر: 960322

نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ضمن تشریح بررسی‌های امروز کمیسیون متبوع خود از رد شدن طرح کاهش مجازات حبس در این کمیسیون خبر داد.

طرح کاهش مجازات حبس در کمیسیون قضایی مجلس رد شد

خبرگزاری ایسنا: نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ضمن تشریح بررسی‌های امروز کمیسیون متبوع خود از رد شدن طرح کاهش مجازات حبس در این کمیسیون خبر داد.

یحیی کمالی پور، در خصوص جلسه‌ امروز کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: در جلسه امروز به بررسی طرح کاهش مجازات حبس پرداختیم، طرحی که روز گذشته در مجلس شورای اسلامی دو فوریت آن به تصویب رسید.

وی افزود: اما اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی با این طرح مخالف بودند و این طرح در کمیسیون رد شد. آنها معتقد بودند اجرایی شدن این طرح می‌تواند نظام حقوقی و قضایی کشور را بر هم بزند.

متن کامل طرح «تقلیل مجازات حبس تعزیری» به شرح زیر است:

عنوان طرح: تقلیل مجازات حبس تعزیری

ماده واحده: مجازات حبس بیش از ۶ ماه مقرر در کلیه جرائم تعزیری به نصف تقلیل می یابد. چنانچه دادگاه حداکثر مدت تنصیف شده را کافی نداند می تواند متناسب با شرایط و اوضاع و احوال جرم ارتکابی و خصوصیات مرتکب، علاوه بر مجازات های تکمیلی مقرر در ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی مرتکب را با رعایت شرایط ذیل به یک یا چند مورد از مجازات های جایگزین حبس موضوع ماده ۶۴ قانون مجازات اسلامی محکوم نماید:

۱- اعمال دوره مراقبت:

الف: در جرائم تعزیری درجه ۱ و ۲ تا ۵ سال ب: در جرائم تعزیری درجه ۳ و ۴ تا ۳ سال ج: در جرائم تعزیری درجه ۵ تا ۲ سال د: در جرائم تعزیری درجه ۶ تا ۱ سال

۲- انجام خدمات عمومی رایگان با رضایت محکوم و رعایت ماده ۸۴ قانون مجازات اسلامی

الف: در جرائم تعزیری درجه ۱ و ۲ تا ۳ سال ب: در جرائم تعزیری درجه ۳ و ۴ تا ۲ سال ج: در جرائم تعزیری درجه ۵ و ۶ تا ۱ سال

۳- پرداخت جزای نقدی روزانه:

الف: در جرائم تعزیری درجه ۱ و ۲ یک هشتم تا یک چهارم درآمد روزانه به مدت ۳ سال ب: در جرائم تعزیری درجه ۳ و ۴ یک هشتم تا یک چهارم درآمد روزانه به مدت ۲ سال ج: در جرائم تعزیری درجه ۵ و ۶ یک هشتم تا یک چهارم درآمد روزانه به مدت ۱ سال

۲- پرداخت جزای نقدی

الف: در جرائم تعزیری درجه ۱ و۲ تا یک میلیارد ریال ب: در جرائم تعزیری درجه ۳ و ۴ تا ۷۰۰ میلیون ریال ج: در جرائم تعزیری درجه ۵ تا ۵۰۰ میلیون ریال د: در جرائم تعزیری درجه ۶ تا ۲۰۰ میلیون ریال

تبصره ۱: مجازات های حبس تعزیری که پس از لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب می رسد مشمول مقررات مندرج در این ماده واحده نمی شوند.

تبصره ۲: جرم جاسوسی و مجازات های مقرر در قانون مبارزه با قاچاق مواد مخدر از شمول این قانون خارج است.

تبصره ۳: در صورت تکرار جرم، مقررات مربوط به تشدید مجازات مقرر در ماده ۱۳۷ قانون مجازات اسلامی براساس مجازات حبس مندرج در قانون اعمال می شود و تنصیف مقرر در این ماده در مورد تکرارکنندگان جرم مجری نخواهد بود.

تبصره ۴: محکومانی که در حال تحمل مجازات حبس می باشند مشمول این قانون بوده و دادگاه صادرکننده حکم قطعی، در صورت ضرورت می تواند نسبت به تعیین یک یا چند مورد از مجازات های تکمیلی و یا جایگزین حبس اقدام نماید.

تبصره ۵: نگهداری زندانیان اعم از محکومان و متهمانی که با قرار در بازداشت بسر می برند در سلول های انفرادی و فضاهای غیراستاندارد ممنوع است و دادستان مکلف است در این خصوص نظارت کافی را اعمال نماید و در صورت تخلف مدیران و ماموران ذیربط در زندانها، نسبت به تعقیب کیفری آنها اقدام نماید. مجازات متخلفین، انفصال دائم از خدمات دولتی و حبس تعزیری ۶ ماه تا ۲ سال و یا جزای نقدی ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون ریال می باشد.

شرایط استاندارد زندانها بموجب آیین نامه ای که ظرف یکماه از تاریخ تصویب این قانون، توسط ریاست قوه قضاییه تنظیم و به تصویب هیأت وزیران می رسد تعیین می گردد.

طرح حمایت از تولید فیلم‌های ضدآمریکایی در کمیسیون فرهنگی تصویب شد

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس از تصویب طرح حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما از تولید فیلم های ضد آمریکایی در کمیسیون متبوع خود خبر داد.

سیده فاطمه ذوالقدر در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح بررسی‌های امروز کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه امروز کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان طرح الزام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حمایت از ساخت فیلم‌های ضد آمریکایی به عنوان حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما از ساخت فیلم‌های ضدآمریکایی تغییر و ضمن تصویب کلیات آن ماده واحده این طرح نیز به تصویب رسید.

وی افزود: بخشی از ماده واحده این طرح بیان دارد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما موظف به حمایت مادی و معنوی از تولید فیلم‌های مستند و سینمایی ضد آمریکایی با موضوعات مختلفی همچون اقدامات ضد حقوق بشری و نقش آمریکا در گسترش تروریسم می‌باشند.

فرصت یک‌ماهه مجلس به ثبت‌احوال برای پرداخت مطالبات شرکت بیمه ایران عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نشست کمیته فرهنگی این کمیسیون را تشریح کرد.

محمدرضا امیرحسنخانی عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به نشست امروز این کمیسیون،گفت: در جلسه امروز کمیته فرهنگی کمیسیون شکایت بیمه ایران از سازمان ثبت احوال درباره بیمه تکمیلی ایثارگران شاغل در سازمان ثبت احوال استان لرستان مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود:‌در این شکایت شرکت بیمه‌کننده عنوان کرده بود که سازمان ثبت‌احوال حق بیمه تکمیلی ایثارگران را پرداخت نکرده و به همین خاطر پیگیر این موضوع شده بود.

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان اینکه قرار بر این شد تا کمیسیون نامه‌ای به سازمان ثبت احوال برای پرداخت مطالبات بیمه ایران واصل کند، اظهار داشت: در نهایت مقرر شد تا چنانچه سازمان ثبت‌احوال طی یک ماه آینده مطالبات این شرکت را پرداخت نکند پرونده برای رسیدگی بیشتر به دادگاه ارسال شود.

بررسی وضعیت بارش‌ها و ظرفیت سدها در کمیسیون انرژی

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به بررسی وضعیت بارش‌ها و ظرفیت سدها در این کمیسیون گفت: بارش‌ها در زمستان امسال کمتر از حد نرمال بوده و سدهای کل کشور هم 51 درصد پرشده است.

سکینه الماسی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در تشریح جلسه عصر امروز (دوشنبه 13 آبان ماه) این کمیسیون گفت: در این نشست وزیر، مسئولان و کارشنـاسـان وزارت نیرو، سازمان هواشناسی کشور و سازمان مدیریت بحران کشور حضور داشته و آخرین وضعیت سدهای کشور، آبگیـری سـدها و پیـش‌بینی بـارنـدگی‌هـا در سال جـاری بررسی شد.

وی اظهار داشت: ظرفیت سدهای کشور 50 میلیارد مترمکعب آب است ضمن اینکه سال گذشته کل ورودی سدهای کشور در سال‌های گذشته 3/89 میلیارد مترمکعب بوده است که 6/49 میلیارد مترمکعب آن برای خوزستان بود.

الماسی گفت: درصد پرشدگی سدهای کل کشور 51 درصد است که این درصد مناسب است و میان 193 سد موجود در کشور 115 سد استراتژیک هستند.

وی افزود: مسئولان سازمان هواشناسی کشور پیش‌بینی کردند بارندگی در آذر بالاتر از حد نرمال و در زمستان کمتر از حد نرمال است ضمن اینکه شدت بارش‌ها از هفته دوم آذر تا پایان سال نرمال خواهد بود هر چند امسال ذخیره برفی بسیاری نخواهیم داشت.

سخنگوی کمیسیون انرژی تصریح کرد: طی 50 سال گذشته سال‌های 86-87 کم بارش‌ترین و سال‌های 71 الی 72 پربارش‌ترین سال‌ها بوده‌اند.

درخواست رسیدگی به عدم تأدیه بدهی سازمان تأمین اجتماعی

جمعی از نمایندگان به هیأت رئیسه خواستار رسیدگی به موضوع عدم اجرای قانون در تأدیه بدهی سازمان تأمین اجتماعی توسط دولت شدند. جمعی از نمایندگان مجلس در نامه‌ای خطاب به هیأت رئیسه خواستار رسیدگی به موضوع عدم اجرای قوانین بودجه 98 و برنامه ششم توسعه درباره تأدیه بدهی سازمان تأمین اجتماعی توسط دولت و نیز عدم متناسب‌سازی بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان در قالب ماده 234 آیین‌نامه داخلی مجلس شدند.

متن این نامه به این شرح است:

سلام علیکم

احتراماً به استحضار می‌رساند سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد، اجرای بند «الف» و تبصره مربوط به ماده 12 قانون برنامه ششم و تبصره‌های قانون بودجه 97 و 98 در خصوص تأدیه بدهی حسابرسی شده به سازمان تأمین اجتماعی را ناقص و سازمان تأمین اجتماعی نیز از اجرای بند «ب» ماده فوق‌الذکر نسبت به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی استنکاف نموده، لذا به استناد ماده 234 تقاضای رسیدگی داریم.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی

سیدمحمدجواد ابطحی

علیرضا محجوب

نادر قاضی‌پور

سیدجواد حسینی‌کیا

حسن کامران

احد آزادی‌خواه

محمدرضا صباغیان

محمدمهدی زاهدی

قاسم احمدی لاشکی

یک اسم ناخوانا

به گزارش فارس، براساس ماده 234 آیین‌نامه داخلی مجلس چنانچه حداقل 10 نفر از نمایندگان خواستار رسیدگی به موضوعی شوند این موضوع توسط کمیته‌ای متشکل از تعدادی از نمایندگان بررسی می‌شود و چنانچه مجلس تشخیص دهد که در آن موضوع خاص تخلف صورت گرفته پرونده آن برای رسیدگی به قوه قضاییه ارسال می‌شود.

رد طرح رفع انحصار از زبان انگلیسی در کمیسیون آموزش مجلس

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس از رد طرح رفع انحصار زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور در این کمیسیون خبر داد.

سیدحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در تشریح جزئیات نشست جلسه عصر امروز (دوشنبه 13 آبان) این کمیسیون گفت: دستورکار نخست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بررسی طرح رفع انحصار زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور در دستور کار کمیسیون بود که با اکثریت آرا این طرح رد شد.

وی افزود: طرح الزام دولت به تعیین سرفصل جنایات آمریکا در کتب درسی و دانشگاه‌ها که کلیات آن در صحن علنی امروز مجلس به تصویب رسید برای اعمال پیشنهادات در دستور کار مجلس قرار گرفت که بر این اساس مهلتی سه ماهه به دولت برای تدوین آیین نامه اجرایی اعطا شد.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: علاوه بر وزارتخانه‌های «آموزش و پرورش»، «علوم، تحقیقات و فناروی» و «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» تمامی مراکز آموزشی و مؤسسات علمی هم مکلف به تعیین این سر فصل‌‎ها شوند. همچنین اسناد لانه جاسوسی برای تدوین سرفصل‌های متون درسی در اولویت قرار داشته باشد.

وی افزود: طرح «الزام دولت به حمایت از مراکز علمی ـ تحقیقاتی ضد استکباری» نیز با طرح «الزام دولت به حمایت همه جانبه از افراد و مؤسسات ایرانی که از اقدامات آمریکا متضرر شدند» ادغام شد و این طرح به تصویب رسید.

طرح درج جنایات آمریکا در کتب درسی در کمیسیون آموزش رای آورد

عضو کمیسیون آموزس و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: طرح درج جنایات آمریکا در کتب درسی در کمیسیون آموزش رای آورد.

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک با اشاره به موضوعات مطرح شده در کمیسیون آموزش اظهار کرد: یکی از موضوعات مطرح شده طرح رفع انحصار آموزش زبان انگلیسی بود که تمام نمایندگان حاضر هرچند با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری موافق رفع انحصار بودند، اما بخاطر دروغی که گفته شده بود و فضاسازی‌های صورت گرفته که بحث حذف را القاء کرده بودند، آقایان حاضر به رای نشدند.

وی تصریح کرد: وقتی نماینده عوام باشد و فریب فضاسازی رسانه‌ای را بخورد و از طرفی شجاعت نداشته باشد از منطق خود دفاع کند، نباید غیر از این انتظار داشت، باید گریست که نماینده فرق حذف با رفع انحصار را نفهمد!

سلیمی ادامه داد: برای آنکه ظاهرا با فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر رفع انحصار مخالفت نکرده باشند! فرمودند شورای عالی آموزش پرورش موضوع رفع انحصار را پیگیری کند! واقعا شق القمر کردند وظیفه خود را به جای دیگر حواله دادند.

وی با اشاره به اینکه موضوع تخلف تحصیلی آقای فریدون باز به تاخیر افتاد، گفت: نمی‌دانم ترس از چه دارند که نزدیک دو سال است این گزارش امروز و فردا می‌شود، برخی هم جلسه را ترک کردند تا از نصاب بیفتد از جمله لیست امید، البته اعتراض شدید در این راستا کردم و رئیس مجبور شد اعلام کند فردا یا هفته آینده قرائت شود باز اگر جلسه را از نصاب نیندازند!

وی تاکید کرد: طرح درج جنایات آمریکا در کتب درسی هم رای آورد.

بررسی عملکرد دولت برای بازسازی مناطق سیل‌زده در حوزه کشاورزی

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس از بررسی عملکرد دولت برای بازسازی مناطق سیل‌زده در حوزه کشاورزی خبر داد.

علی ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد جلسه امروز (یکشنبه) کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: عصر امروز سازمان مدیریت بحران، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و مدیر عامل بانک کشاورزی و همچنین سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها به کمیسیون کشاورزی مجلس دعوت شدند تا عملکرد دولت برای بازسازی مناطق سیل‌زده در حوزه کشاورزی را بررسی کنند.

نماینده مردم شازند در مجلس افزود: سابقا کمیسیون جلسه‌ای برای برآورد اعتبارات مورد نیاز برای پرداخت غرامت بود اما جلسه امروز مختص بررسی عملکرد بود.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان در پاسخ به این پرسش که کمیسیون عملکرد دولت را چگونه ارزیابی کرد؟ گفت: عملکرد دولت با توجه به محدودیت‌های اعتبار قابل قبول است. این در حالی است که میزان خسارت بسیار بالا و غرامت پرداختی پایین بوده و تفاوت زیادی دارد. متوسط میزان خسارت هکتاری ۵ میلیون بوده است و این مقدار برای دولت سنگین است.

بارش‌ها در زمستان امسال کمتر از حد نرمال است/۵۱ درصد از ظرفیت‌ سد‌های کشور پُر شده سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از بررسی وضعیت بارندگی‌های سال جاری با حضور وزیر نیرو در این کمیسیون خبر داد و گفت: طبق گزارشات ارائه شده درصد پُرشدگی سدهای کل کشور، ۵۱ درصد است.

سکینه الماسی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در تشریح جزئیات جلسه عصر امروز(دوشنبه، 13 آبان) این کمیسیون اظهار داشت: رضا اردکانیان وزیر نیرو و معاونان وی، مسئولان سازمان هواشناسی کشور و آقای نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور میهمان اعضای کمیسیون بودند که گزارشی از آخرین وضعیت سدهای کشور، آبگیـری سـدها و پیـش‌بینی بـارنـدگی‌هـا در سال جـاری به اعضای کمیسیون ارائه کردند.

وی با بیان اینکه مسئولان سازمان هواشناسی کشور پیش‌بینی کردند بارندگی در آذرماه بالاتر از حد نرمال و در زمستان کمتر از حد نرمال است و شدت بارش‌ها از هفته دوم آذرماه تا پایان سال نرمال خواهد بود، افزود: اما امسال ذخیره برفی بسیاری نخواهیم داشت.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه طبق گزاراشات ارائه شده سال‌های 86-87 کم بارش‌ترین و سال‌های 71 الی 72 پربارش‌ترین سال‌ها بوده‌اند، ادامه داد: ظرفیت سدها به‌طورکلی 50 میلیارد مترمکعب آب است و سال گذشته کل ورودی سدهای کشور در سال‌های گذشته 3/89 میلیارد مترمکعب بوده است که 6/49 میلیارد مترمکعب آن برای خوزستان بود.

الماسی در پایان با تأکید بر اینکه از میان 193 سد موجود در کشور، 115 سد استراتژیک هستند، خاطرنشان کرد: طبق گزارشات ارائه شده درصد پُرشدگی سدهای کل کشور، 51 درصد است که این میزان، مناسب و قابل توجه است.

تصویب کلیات طرح حمایت صداوسیما از فیلم‌های ضدآمریکایی در کمیسیون فرهنگی مجلس سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از تصویب کلیات طرح حمایت صداوسیما از فیلم‌های ضدآمریکایی در این کمیسیون خبر داد.

سیده فاطمه ذوالقدر سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم با اشاره به جزئیات نشست عصر امروز(دوشنبه، 13 آبان) این کمیسیون، گفت: در جلسه امروز کمیسیون فرهنگی مجلس، طرح حمایت صداوسیما و وزارت ارشاد از تولید فیلم‌های ضد آمریکایی مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در ادامه جلسه امروز کمیسیون فرهنگی مجلس، کلیات طرح حمایت وزارت ارشاد و صداوسیما از تولید فیلم‌های ضد آمریکایی با رأی اکثریت اعضای کمیسیون تصویب شد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان با اشاره به جزئیاتی از ماده‌ واحده طرح حمایت وزارت ارشاد و صداوسیما از تولید فیلم‌های ضد آمریکایی، خاطرنشان کرد: طبق ماده واحده این طرح، مقرر شده تا سازمان صداوسیما و وزارت فرهنگ حمایت‌های مادی و معنوی از تولید فیلم‌های سینمایی و مستند ضد آمریکایی با موضوعات اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا، نقش آمریکا در گسترش تروریسم، داعش و دیگر گروه‌های تروریستی و نیز جنگ‌های دولت استکباری آمریکا علیه ملت‌های دیگر برای مخاطب داخلی و بین‌المللی داشته باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها