محمدحسن آصفری در گفتوگو با «فردا»:
ایران به رأی مردم سوریه احترام میگذارد/ جولانی سیاست روشنی ارائه نکرده است
یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: ایران علاقه به دخالت در امور داخلی هیچ کشوری ندارد، از جمله سوریه.
گروه سیاست سایت فردا: محمد الجولانی یا همان احمد الشرع میگوید که سه سال دیگر قانون اساسی سوریه آماده میشود و چهارسال هم طول میکشد تا انتخابات برگزار شود. از سوی دیگر او در ارتباط با کشورهای همسایه سوریه هم موضع روشنی ندارد و مشخص نیست که میخواهد چه نوع سیاست منطقهای را در پیش بگیرد.
محمدحسن آصفری، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «مهمتر از دولت سوریه مردم سوریه هستند. مردم ایران و سوریه ارتباط دیرینهای با یکدیگر دارند و در بستر تاریخی هم مردم ایرانی به سوریه علاقه دارند و هم سوریها به ایران. ایران از هر دولتی که توسط مردم سوریه انتخاب شود، حمایت میکند و آماده همکاری با چنان دولتی خواهد بود. مردم ایران هم اشتراکات فرهنگی زیادی با یکدیگر دارند و هم دشمنان مشترکی دارند؛ به ویژه رژیم صهیونیستی. ارتباط ایران و سوریه حتما به نفع مردم سوریه خواهد بود زیرا میتواند مبادلات اقتصادی را به همراه آورد.
او ادامه داد: «ایران در همه این سالها میخواست سوریه به دست غیرسوریها نیفتد و برای این منظور با داعش مقابله کرد؛ همان زمانی که برخی کشورهای عربی و غیرعربی منطقه از شرایط سوریه سوءاستفاده میکردند و منابع این کشور را به یغما میبردند. در آن شرایط ایران پای مردم سوریه ایستاد و به درخواست دولت قانونی این کشور با داعش و تکفیریها مقابله کرد تا سوریه تجزیه نشود».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «امروز جریانهایی دنبال تجزیه سوریه هستند و به سوریه به چشم گوشت قربانی نگاه میکنند. ایران علاقه به دخالت در امور داخلی هیچ کشوری ندارد، از جمله سوریه. آنچه برای ایران مهم است، حفظ تمامیت ارضی سوریه است».
آصفری در پایان گفت: «آنچه برای همه مهم است، برگزاری انتخاباتی آزاد در سوریه است تا دولتی قانونی و متکی به رأی مردم در این کشور مستقر شود. در آن انتخابات حتی اگر احمد الشرع یا همان جولانی انتخابات شود، جمهوری اسلامی به رأی مردم سوریه احترام میگذارد. جولانی هنوز سیاستهای خودش را به روشنی مشخص نکرده است. او اگر بخواهد اسرائیل را به عنوان تهدیدی علیه کشورهای اسلامی قلمداد نکند نمیتواند در سوریه موفق باشد. رژیم صهیونیستی هنوز سیاست نیل تا فرات را در سر دارد و خوشخیالی است اگر کسی تصور کند که این رژیم قصد اشغال بخشهایی از سوریه را ندارد. جولانی باید سیاستش را نسبت به اسرائیل روشن کند و بداند که نمیشود حاکم یک کشور مسلمان اسرائیل را به عنوان تهدیدی مهم علیه جهان اسلام نداند».
دیدگاه تان را بنویسید