در دیدار ظریف و پترسون چه گذشت؟
وزیر خارجه کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل بحران سوریه از طریق سیاسی، از هرگونه تعامل مثبت دمشق و سازمان ملل حمایت می کند.
خبرگزاری مهر: گیر او پترسون نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور سوریه امروز با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در تهران دیدار و در خصوص آخرین تحولات سوریه و زمینه های همکاری در این زمینه گفتگو کرد.
در این دیدار دو طرف با مرور بر تحولات سیاسی سوریه و تلاش های سازمان ملل و کشورهای ضامن روند آستانه، در خصوص تشکیل و شروع به کار کمیته قانون اساسی سوریه بحث و تبادل نظر بعمل آوردند.
ظریف در این دیدار با اشاره به تلاش های کشورمان در مبارزه با تروریسم و افراط گرائی و همچنین در چارچوب روند سیاسی از جمله تشکیل کمیته قانون اساسی در همکاری با ضامنان روند آستانه و نمایندگان دبیرکل، فشارهای دولت آمریکا که مانع تشکیل و شروع به کار کمیته قانون اساسی شده بود را یادآوری کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تاکید بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل بحران سوریه از طریق سیاسی، از هرگونه تعامل مثبت دمشق و سازمان ملل حمایت کرده و اظهار داشت: تهران همواره مشوق تماس های طرفین بوده است.
پترسون نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور سوریه نیز در این دیدار آخرین تلاشهای بعمل آمده از سوی وی در مشورت های صورت گرفته با برخی کشورها را تشریح کرد.
گفتوگوی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با ظریف درباره کشمیر
وزیر امور خارجه پاکستان در تماس تلفنی با همتای ایرانی خود، ظریف را در جریان آخرین تحولات منطقه جامو و کشمیر قرار داد.
وزارت خارجه پاکستان با انتشار بیانیهای اعلام کرد: وزیر امور خارجه (شاه محمود قریشی) با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران تماس گرفت تا وی را در جریان اوضاع "منطقه تسخیر شده جامو و کشمیر" قرار دهد.
در ادامه این بیانیه آمده است: وزیر امور خارجه پاکستان اقدامات یکجانبه و نامشروع هند در خصوص تغییر وضعیت جامو و کشمیر را به اطلاع ظریف رسانده است.
شاه محمود قریشی همچنین از مردم و رهبری ایران "برای حمایتهایشان از مردم سرکوبشده جامو و کشمیر" تشکر و قدردانی کرده است.
ظریف نیز در این گفتوگو از وزیر امور خارجه پاکستان بابت در اختیار گذاشتن این اطلاعات تشکر کرده و نسبت به اوضاع حقوق بشر و وضعیت بشردوستانه جامو و کشمیر ابراز نگرانی کرده است. ظریف در پایان بر حمایت از مردم کمشیر تاکید کرده است.
وزرای خارجه دو کشور توافق کردند تا در خصوص اوضاع این منطقه به تعامل با یکدیگر ادامه دهند.
به گزارش ایسنا، اخیرا روابط پاکستان و هند در پی لغو وضعیت ویژه خودمختاری کشمیر از سوی دولت هند دچار تنش شده است. عمران خان، نخست وزیر پاکستان نسبت به وقوع "کشتاری جدید" در این منطقه به جامعه جهانی هشدار داده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه (30 مرداد) در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت، در بخش پایانی سخنان خود به موضوع کشمیر اشاره کردند و با ابراز ناراحتی از وضع مسلمانان این منطقه گفتند: ما با دولت هند روابط خوبی داریم اما انتظار و توقع از دولت هند این است که سیاستی منصفانه در قبال مردم نجیب کشمیر در پیش بگیرد و به مردم مسلمان این منطقه زور گفته نشود.
رهبر انقلاب اسلامی وضعیت کنونی منطقه کشمیر و اختلافات هند و پاکستان در این زمینه را نتیجه اقدامات انگلیس خبیث به هنگام خروج از شبه قاره هند دانستند و گفتند: انگلیسیها برای استمرار درگیری در کشمیر، تعمداً این زخم را در این منطقه برجای گذاشتند.
برنامه دیدارهای ظریف در سفر به بنگلادش وزیر خارجه کشورمان در جریان سفر به بنگلادش در مجمع کشورهای حاشیه اقیانوس هند سخنرانی خواهد کرد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان عصر امروز پیش از سفر به بنگلادش و ترک تهران به مقصد داکا در جمع خبرنگاران و در تشریح اهداف سفر خود خاطرنشان کرد: در جریان سفر به بنگلادش علاوه بر دیدار با مقامات این کشور در مجمع کشورهای حاشیه اقیانوس هند حضور و سخنرانی خواهد کرد.
وی افزود: در حاشیه این اجلاس با چند تن از دیگر وزرای خارجه شرکت کننده به صورت جداگانه رای زنی خواهد کرد.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان اظهار کرد: پس از پایان سفر به بنگلادش راهی جاکارتا پایتخت اندونزی خواهد شد و با مقامات این کشور دیدار و رایزنی خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید