سرویس سیاسی فردا؛ زهرا چیذری: این هم یک نوع جدایی است و اتفاقا مانند زندگی برخی زوجهای جوان چندان دوامی هم نداشته است.
جدایی ورزش از جوانان از همان ابتدای وصلت این دو با یکدیگر نقل محافل مختلف بود و همه میگفتند این زوج با هم جور نیستند و ادغام این دو سازمان با یکدیگر میتواند جوانان را قربانی هیاهوهای ورزش کند. دست آخر حالا پس از 6 سال از این ادغام وزارت ورزش و جوانان در تلاش است تا دوباره سازمان ملی جوانان را احیا کند. این در حالی است که دیگر چندان زمانی به پایان عمر دولت یازدهم باقی نمانده و این جدایی آن هم در نیمه دوم سال و در ماههای پایانی دولت کمی رنگ و بوی سیاسی چاشنی آن میکند. همچنانکه اجرای بدون پشتوانه کارشناسی و بر مبنای آزمون و خطای چنین طرحهایی میتواند بازهم شرایط حوزه جوانان را از این هم بدتر کند.
یک هفته پیش بود که رضا حجتی، مدیركل مشاركتهای اجتماعی وزارت ورزش و جوانان در دوره تخصصی دانشافزایی سازمانهای مردمنهاد كشور تحت عنوان حاشیهنشینی و مشاركت اجتماعی جوانان خبر احیای سازمان ملی جوانان را برای نیمه دوم سال رسانهای کرد. حالا هم وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه طرح جداسازی حوزه جوانان از ورزش در کمیسیون فرهنگی مجلس به تصویب رسیده است، از پیگیری این طرح خبر داد. محمود گودرزی که در مراسم رونمایی از سامانه ثبت سازمانهای مردم نهاد و هماندیشی با نخبگان جوان، سخن میگفت افزود: شاید با تفکیک حوزه جوانان از ورزش، بودجه حوزه جوانان افزایش یابد و ما یکی از وظایف خود را افزایش کمی و کیفی سمنها میدانیم.
طرح ایجاد سازمان ملی جوانان مهمترین طرحی بود که این هفته از سوی هیات رئیسه مجلس اعلام وصول شد؛ این سازمان در اواخر دولت دهم با سازمان تربیتبدنی ادغام و منجر به تشکیل وزارت ورزش و جوانان شد. سازمان ملی جوانان هم چندان کارنامه موفقی نداشت و به جز چند جشنواره چیز قابل توجهی در عملکرد این سازمان مشاهده نمیشد. با وجود این اما ادغام این سازمان با سازمان تربیت بدنی و ایجاد یک وزارتخانه جدید از یک سو مخالف با کوچک سازی دولت بود و از سوی دیگر این دو سازمان وصله ناجوری بودند که ادغامشان نمیتوانست منتهی به افزایش بهره وری هر دو سازمان شود و بنا به تاکید قاطبه کارشناسان این جوانان بودند که قربانی ورزش میشدند. با تمام اینها نمایندگان مجلس به این ادغام رای دادند و وزارت ورزش و جوانان به طور رسمی از سال 89 آغاز به کار کرد اما حالا در آستانه 6 سالگی قرار است جوانان از ورزش جدا شوند.
کارنامه معاونت ساماندهی امور جوانان هم چندان راضی کننده نیست به عبارت دقیق تر معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان بیشتر عملکرد در حوزه های اقتصادی داشته تا اجتماعی و فرهنگی و در نهایت هم طرح ازدواج سبز یا ازدواج با رعایت شاخص های زیست محیطی را پیش برده است. فروش بیمه نامه ازدواج و طرحهایی نظیر بیمه نامه اوقات فراغت و درنهایت سامانه ملی ازدواج که همکاری ان سازمان با اصناف برای فروش وسایل به جوانان است مواردی برجسته ای است که در کارنامه این معاونت دیده میشود. اما انگار آقای وزیر نظر دیگری دراین رابطه دارد.
تلاش نامحسوس معاونت جوانان
گودرزی تلاش جدی وزارت ورزش و جوانان را در راستای ایجاد هماهنگی و جلب همکاری دستگاه ها دانست و افزود: معاونت ساماندهی امور جوانان با برگزاری منظم جلسات ستاد ساماندهی که دستگاه های مختلف در آن عضویت دارند تا حدودی توانسته است سایر دستگاه ها را دغدغه مند حوزه جوانان کند اما هنوز هم متاسفانه این موضوع در اولویت دستگاه ها قرار ندارد. دستگاهها اولویتهای خاصی دارند و ممکن است جوانان در اولویت آنها نباشند. به عنوان نمونه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظیفه اصلی خود را پرداختن به مساله جوانان نمیداند. صدا و سیما، بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی هم همین شرایط را دارند. گودرزی با بیان اینکه همه این دستاوردها در جهت بهبود شرایط اقتصادی جامعه خواهد بود افزود: اگر وضعیت اقتصادی جامعه بهبود یابد یقینا وضعیت جوانان نیز بهبود خواهد یافت. از طرفی دولت برای افزایش مشارکت اجتماعی جوانان نیز به توسعه سازمان های مردم نهاد جوانان پرداخته است که اکنون این سازمان ها به صورت کمی در حال توسعه هستند و مرحله بعد کیفی سازی آنهاست.
مشکل جای دیگر است
بدیهی است اصلی ترین چیزی که این معاونت از آن رنج میبرد فقدان برنامه و شاید نبود عزم لازم برای اجرای برنامه های جدی فرهنگی اجتماعی در حوزه جوانان است. به همین خاطر هم هست که چالشهای عمده حوزه جوانان مانند اشتغال و ازدواج روز به روز پر رنگ تر میشود. بنابراین تا زمانی که عزمی جدی برای پرداختن به امور جوانان وجود نداشته باشد مشکل این حوزه با تشکیل وزارتخانه ، ادغام یا جدایی حل نمیشود.
دیدگاه تان را بنویسید