چرا ناو اطلاعاتی زاگرس به ارتش الحاق شد؟

کد خبر: 1338836

اولین ناو اطلاعاتی سیگنالی کشور با نام زاگرس صبح امروز (چهارشنبه) به سازمان رزم نیروی دریایی ارتش الحاق شد.

چرا ناو اطلاعاتی زاگرس به ارتش الحاق شد؟

اولین ناو اطلاعاتی سیگنالی کشور با نام زاگرس به سازمان رزم نیروی دریایی ارتش صبح امروز (چهارشنبه) با حضور سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش به سازمان رزم نیروی دریایی ارتش ملحق شد.

* ناو اطلاعاتی زاگرس چه خصوصیاتی دارد

ناو اطلاعاتی زاگرس ۹۵ متر طول و ۱۱ متر عرض دارد و سرعت حرکت آن نیز، ۲۲ گره دریایی است. این شناور مجهز به آشیانه ثابت برای حمل بالگرد است که انواع بالگرد‌ها می‌توانند روی آن، نشست‌وبرخاست کنند.

این ناو اطلاعاتی سیگنالی مجهز به ۵ آنتن ماهواره‌ای است و داده‌های آماری زاگرس با ساختار الگوریتمی بر پایه مدیریت یکپارچه و هوش مصنوعی عمل می‌کند.

برد و قدرت سامانه رانش این ناو با بهینه‌سازی در مصرف سوخت ۳۰ درصد بیشتر از شناورهای مشابه خود است.

همچنین؛ زاگرس قابلیت حمل، کشف، هدایت و رهگیری پهپادها را دارد.

سازه این ناو از تغییر کاربری سازه رزمی موج به دست آمده و به همین دلیل زیر مجموعه کلاس جماران محسوب می‌شود و تنها سازه از میان هفت سازه در کلاس موج است که آشیانه بالگرد دارد.

وجود حسگرهای الکترونیکی از مهم‌ترین شاخصه‌های عملیاتی ناو زاگرس که نقش متمایزی را در شرایط دشوار ایفا می‌کنند.

همچنین؛ دکل یکپارچه پیشرفته با محاسبه دقیق اثرات امواج الکترومغناطیس، توانایی رهگیری عامل و غیرعامل، شناسایی و کشف امواج الکترومغناطیس دشمن، عملیات سایبری، امکان جمع‌آوری اطلاعات گسترده در ابعاد بیشتر و سامانه رانش و کنترل مانیتورینگ نیز جزو ویژگی‌های ناو اطلاعاتی زاگرس است.

قابلیت نشست‌وبرخاست، حمل انواع بالگرد، آشیانه بالگرد و انجام عملیات امداد و نجات دریایی و دریانوردی در شرایط نامساعد دریا از دیگر توانمندی‌های ناو زاگرس به شمار می‌رود.

ناو اطلاعاتی ـ سیگنالی زاگرس با تجهیز به سامانه‌ها و آرایه‌های دریایی در شرایط سخت محیطی و دینامیکی با قابلیت اطمینان و انعطاف بسیار بالا در حوزه پایش باندهای فرکانسی، ارتباطات مخابراتی، موقعیت‌یابی، اپتیک، سونار فعال و غیرفعال، سامانه‌های ماهواره‌ای به همراه آزمایشگاه مجهز آنالیز سیگنال با سامانه‌ها و آرایه‌های بومی، قابلیت دریافت، هدایت و رهگیری پهپاد انجام گرفته است.

این تجهیزات موجب شده تا ناو زاگرس یک شناور منحصربه‌فرد در حوزه جمع‌آوری اطلاعات سیگنالی و پایش طیف الکترومغناطیس در حوزه دریا و ساحل باشد.

* چرا ورود ناو اطلاعاتی زاگرس به نیروی دریایی ارتش اهمیت دارد

نیروی دریایی ارتش تا به امروز فاقد ناو تخصصی حوزه اطلاعاتی و جمع‌آوری سینگالی بود که بتواند در عرصه‌های پشتیبانی از عملیات‌های مهم حضور پیدا کند و در موارد درگیری و جنگ نیز این ناو در پشت خط درگیری استقرار خواهد داشت.

* ناو اطلاعاتی زاگرس چه تغییراتی در ماموریت نیروی دریایی ارتش ایجاد می‌کند

سرلشکر باقری در آیین الحاق ناو اطلاعاتی زاگرس به منطقه سوم دریایی ارتش گفت که توجه نیروهای مسلح به حوادث آینده و آینده‌پژوهی نسبت به اتفاقات از جمله مزیت‌هایی است که همواره باید ارتقا و مورد توجه بیشتر قرار گیرد، طراحی و ساخت ناو اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران زاگرس یکی از این نمونه‌ها است.

بنابر گفته رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، با توجه به اینکه قرار است نیروی دریایی در دریای عمان، اقیانوس هند، منطقه غرب آسیا و همچنین در کل دریاها و اقیانوس‌های جهان به اجرای  مأموریت امنیت دریاها بپردازد نیازمند چنین توانمندی ارزشمند اطلاعاتی بود که جای آن در ناوگان ما خالی بود. 

نکته مهم بعدی مورد اشاره سرلشکر باقری این بود که قطعاً نحوه اجرای مأموریت‌های نیروی دریایی با آغاز دریانوردی این شناور با گذشته تفاوت اساسی خواهد داشت.

* زاگرس؛ چشم بیدار ایران در عمق دریاها و اقیانوس‌ها خواهد بود

دریادار ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز گفت که ناو اطلاعاتی ـ سیگنالی زاگرس چشم بیدار و بینای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در عمق دریا‌ها و اقیانوس‌ها خواهد بود./فارس

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین