ادعاهای گزینه وزارت خارجه آمریکا علیه ایران
گزینه پیشنهادی دولت منتخب آمریکا برای ریاست وزارت خارجه این کشور در جلسه تأیید صلاحیت خود به تکرار ادعاها علیه ایران پرداخت.
مارکو روبیو، گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای سمت وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه تأیید صلاحیتش در مجلس سنا ادعاهای همیشگی مقامهای واشنگتن علیه ایران را تکرار کرد.
روبیو به مذاکرات هفته جاری میان مقامهای ایران و اتحادیه اروپا درباره موضوع برنامه هستهای ایران واکنش نشان داد.
او گفت: «اوائل هفته جاری، روز دوشنبه آنها با اروپاییها گفتوگوهایی درباره تعامل بر سر موضوع هستهای داشتند. اینکه آیا این مسیری است که آنها میخواهند بروند چیزی است که در آینده متوجه آن خواهیم شد.»
مارکو روبیو در ادامه گفت: «چیزی که تحت هیچ شرایطی نمیتوان اجازه آن را داد ایران مجهز به سلاح هستهای است. مسئله دیگری که نمیتوان اجازه آن را داد این است که این رژیم از منابع و تواناییهای لازم برای شروع دوباره حمایت از تروریسم و ادامه آن برخوردار باشد.»
وی ادعا کرد: «چیز دیگری که تحت هیچ شرایطی نمیتوان اجازه آن را داد ایران با توانایی نظامی برای تهدید و بیثباتسازی همسایههایش و دستدرازی به سرزمینهای آنها است.»
جمهوری اسلامی ایران پیش از این ادعاهای آمریکا، رژیم اسرائیل و برخی از کشورهای غربی درباره تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ادعای روبیو درباره ترور ترامپ
مارکو روبیو در ادامه مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران طی ۵ سال گذشته به دنبال ترور دونالد ترامپ و مقامهای دولت سابق ایالات متحده بوده است.
او تصریح کرد: «بیایید فراموش نکنیم اینها یک گروه و افرادی هستند که طی ۵ سال گذشته به صورت فعال و آشکار برای ترور رئیسجمهور منتخب و چندین مقام دولتهای سابق توطئه چیدهاند.»
گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزارت خارجه آمریکا گفت: «لحظهای به این موضوع فکر کنید. آخرین باری که شنیدید یک دولت خارجی به صورت فعال، آشکار و با صراحت به دنبال ترور وزیر خارجه سابق و رئیسجمهور سابق آمریکا که قرار است به زودی دوباره رئیسجمهور شود، بوده باشد؟»
مارکو روبیو اشارهای به اینکه تهدیدهای منتسب به ایران بعد از تروریسم دولتی آمریکا در ترور یک مقام بلندپایه نظامی ایران در خاک یک کشور ثالث مطرح شدهاند نکرد.
دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ بامداد ۱۳ دیماه سال ۱۳۹۸ سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در نزدیکی فرودگاه بغداد ترور کرد.
این اقدام حتی با محکومیت سازمان ملل روبرو شد. «اَگنِس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه ترورهای غیرقانونی و خودسرانه در دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر این سازمان تیرماه سال ۱۳۹۹ اقدام دولت آمریکا را غیرقانونی توصیف کرد.
کالامارد در آن گزارش ضمن رد کردن ادعاهای مقامات آمریکایی درباره دلیل ترور سردار سلیمانی، نوشته بود واشنگتن نتوانسته مدارک کافی درباره تهاجم قریبالوقوع یا در حال انجام به منافعش را ارائه کند تا حمله به کاروان سردار سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بغداد را توجیه نماید.
وی در ادامه تاکید کرد که ترور سردار سلیمانی به همراه «ابو مهدی المهندس» معاون شهید سازمان الحشدالشعبی در عراق و چند تن دیگر از همراهانشان، نقض منشور سازمان ملل متحد بود و خواستار اعمال قوانین حسابرسی و مقررات سختتر درباره کشتار به وسیله پهپادهای تهاجمی شد.
این کارشناس سازمان ملل در گفتوگو با رویترز توضیح داد: «در حوزه استفاده از پهپادها، جهان در برهه حساسی و احتمالا نقطه بحرانی قرار دارد... شورای امنیت اقدامی [در این باره] انجام نمیدهد، جامعه جهانی نیز عامدانه یا سهواً ساکت مانده است».
روبیو در ادامه ادعاهایش گفت: «چندین نفر بابت این توطئه به ترور دستگیر شدهاند. اینها کسانی هستند که ما با آنها طرفیم. هر کاری که با ایران انجام میدهیم بایستی با آگاهی به این موضوع باشد که این رژیم کیست و البته اینکه مردم ایران چه کسانی هستند؟ چون آنها مثل حاکمانشان نیستند.»/فارس
دیدگاه تان را بنویسید