یک پیشنهاد به ستاد امر به معروف برای اصلاح در ایده / چرا کلینیک ترک بی حجابی به نفع ترویج حجاب نیست؟

کد خبر: 1327498

طرح موضوع کلینیک ترک بی حجابی حتی اگر با نیت خیر انجام شده باشد -که آن را فرض می گیریم- اما تبدیل به ضد خود ایده شده است و از همین جهت امکان اینکه حرکتی در جهت حل مساله بی حجابی باشد بسیار پایین است.

یک پیشنهاد به ستاد امر به معروف برای اصلاح در ایده / چرا کلینیک ترک بی حجابی به نفع ترویج حجاب نیست؟

سرویس سیاسی فردا:  طرح موضوع کلینیک ترک بی حجابی حتی اگر با نیت خیر انجام شده باشد -که آن را فرض می گیریم- اما تبدیل به ضد خود ایده شده است و از همین جهت امکان اینکه حرکتی در جهت حل مساله بی حجابی باشد بسیار پایین است. 

در مواجهه با بی حجابی اساسا با چند رویکرد در سطح نیروهای سیاسی و اجتماعی مواجهیم. گروهی هستند که به دنبال عادی سازی بی حجابی هستند و پیشنهاد می کنند که باید از مساله حجاب عبور کرد. این گروه علاوه بر اینکه واقعیت جامعه ایران را نادیده می گیرند و بخش های بزرگی از جامعه را کوچک می شمارند در عمل حکم به عبور از یک قانون می دهند و منفعلانه بی طرفی نظام و حاکمیت را در موضوع بی حجابی تئوریزه می کنند. از نظر این گروه هیچ کاری انجام ندادن بزرگ ترین کار است. در نقطه مقابل این گروه اما جریان هایی هستند که از مدل گشت ارشاد و برخوردهای خیابانی حمایت می کنند و متوجه نیستند که با این راهکار در نهایت حجاب را تبدیل به موضوعی امنیتی خواهند کرد که می تواند زمینه بروز چالش هایی برای کشور شود. این گروه از تاریخ به اندازه کافی عبرت نگرفته و برای جمهوری اسلامی نسخه های چالش آفرین تجویز می کنند. 

در مقابل این دو گروه اما گروهی دیگر هم با بی طرفی مخالف است هم با چالش آفرینی و در میانه این دو گرایش از "بازدارندگی" سخن می گوید که نماد رویکردش در لایحه حجاب و عفاف متجلی است. این رویکر نسبت به بی حجابی، بی تفاوت نیست اما گشت ارشاد را راهکار آن نمی داند و به ترکیبی از رفتارهای تبلیغی و بازدارنده معتقد است. 

در چنین شرایطی طرح کلینیک ترک بی حجابی نوعی از نگاه تقلیل یافته گرایشی است که تنها راهکار را گشت ارشاد می دانست. این گرایش اکنون معتقد است که راهکار حجاب، فرهنگی و اجتماعی است و نباید با آن مواجهه صرفا خیابانی داشت. اما با وجود این تجدیدنظر، نوع ورود نهاد امر به معروف به موضوع دارای برخی اشکالات کلان است. چرا که اولا نام این نهاد به واسطه سابقه اش مخصوصا در دوران آقای گلپایگانی به اذهان جهت می دهد. از سوی دیگر مواضع سخنگوی جدید هم در امتداد همین جهت دهی است. 

در کنار این موضوع، نوع ورود این نهاد به مساله بی حجابی موجب گارد ذهنی جامعه می شود. چرا که طرف مقابل خود را شبه بیمار می داند و این دارای تفاوت های فراوانی با مبنای سنت تبلیغ و ارشاد است. سنت تبلیغی اسلام هرگز به طرف مقابل خود چنین نگاهی ندارد . تردیدی نیست که راهی که این نهاد تعریف کرده راه صحیح و درست دعوت نیست و در نهایت به ضد خودش تبدیل می شود و امکان کارآمدی آن به پایین ترین حد می رسد. اینکه ستاد امر به معروف شروع به برگزاری دوره درباره حجاب نماید، محصولات فرهنگی تولید کند و درباره حجاب با جوانان گفت و گو کند حتما مسیر درست تر و دارای بازدهی بهتری است تا اینکه مستقیما از کلینیک ترک بی حجابی سخن گفته شود. از این جهت این ستاد می تواند خیرخواهی خود و تلاش برای کارآمد شدن تلاش ها را با اصلاحاتی در عنوان طرح خود تصحیح نماید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد