ماموریت پزشکیان در دوحه

کد خبر: 1317733

قرار است رئیس جمهور با سران و نمایندگان 35 کشور آسیایی در فاصله کوتاهی پس از سفر نیویورک، دور یک میز بنشیند و از مسائل و مشکلات پیش روی آسیا بگوید

ماموریت پزشکیان در دوحه

مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان که از 30 مرداد که دولتش بعد از رای اعتماد مجلس تشکیل شده، دو سفر خارجی به عراق و نیویورک داشته، حالا قرار است روز دوشنبه برای شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو مجمع گفت و گوهای همکاری آسیا برای سفری دو روزه به دوحه پایتخت قطر سفر کند. شنیده های خراسان حاکی است این سفر، یک سفر دوجانبه با قطر نیز خواهد بود و ملاقات هایی با مقامات قطری در نظر گرفته شده است. رئیس جمهور شامگاه پنج شنبه از نیویورک به تهران بازگشت. سفری که با دیدارهای سطح بالا با مقامات کشورها و سازمان های بین المللی همراه بود و حالا قرار است پزشکیان با رهبران و نمایندگان 35 کشور آسیایی نیز در فاصله کوتاهی دور یک میز بنشیند و از مسائل و مشکلات پیش روی آسیا بگوید. این دیدار در شرایطی برگزار می شود که ایران از سال گذشته رئیس دوره ای این نهاد منطقه ای بوده و حالا باید ریاست را به قطر تحویل دهد. همچنین برای استفاده از فرصت حضور وزرای خارجه عضو سازمان ملل در نیویورک، نشست وزیران امورخارجه عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیا به ریاست عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نیویورک برگزار شد.   وی همچنین نشست سران کشورهای عضو مجمع را که قرار است در روزهای نهم و دهم مهرماه ۱۴۰۳ در دوحه قطر برگزار شود، فرصت دیگری دانست تا کشورهای عضو با گفت و گو در عالی ترین سطح، همکاری‌های فی مابین را تقویت کنند.  در ادامه نیز پیش نویس اسناد نشست سران به تصویب حاضرین رسید.

از مجمع گفت و گوی همکاری های آسیا چه می‌دانیم؟

مجمع گفت و گوی همکاری‌های آسیایی (ACD) سازمانی دولتی بین‌المللی پایه‌گذاری شده در ۱۸ ژوئن ۲۰۰۲ است و اهداف اصلی این سازمان شامل توسعه همکاری‌های بین‌المللی در قاره آسیا و ادغام سازمان‌هایی از قبیل: اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شورای همکاری کشورهای عرب خلیج‌فارس، انجمن ملل آسیای جنوب شرقی و اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیاست. ایده اصلی تأسیس یک اتحادیه آسیایی – گفت و گو محور برای همکاری‌های آسیایی - توسط نخست‌وزیر تایلند ارائه شد. اعضای اصلی این سازمان کویت، پاکستان، هند، بحرین، سریلانکا، ترکیه، اندونزی، تایلند، چین و ژاپن هستند که گاهی هم 9 کشور اعظم ACD نامیده می‌شوند و 35 کشور تاکنون عضو آن شده اند. از مهرماه ۱۴۰۲، ایران به مدت یک سال ریاست این مجمع را برعهده گرفته که این تصمیم سال گذشته با حضور سفرا و دیپلمات‌های کشورهای عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیا (ACD)در تهران گرفته شد. اهداف اصلی مجمع گفت و گوی همکاری‌ آسیایی را می‌توان در ترویج همکاری کشورهای آسیایی در همه نقاط قوت و فرصت‌های شناسایی‌شده  خلاصه کرد که بتواند فقر را کاهش دهد و باعث پیشرفت سطح زندگی مردم آسیا شود، با درنظرگرفتن توسعه‌دادن جامعه علم پایه آسیایی که در حال افزایش در داخل خاک آسیاست. همچنین توسعه بازار مالی و اقتصاد و افزایش قدرت چانه‌زنی به‌جای رقابت میان کشورهای عضو و درنتیجه افزایش قدرت رقابت در بازارهای بین‌المللی را از جمله دیگر اهداف این مجمع می‌توان دانست. ارتقای همگرایی بین کشورهای آسیایی به منظور تلاش برای تشکیل اتحادیه آسیا، ارتقای نقش آسیا برای تاثیرگذاری بر معادلات جهانی، گسترش بازار تجاری و مالی در سر تا سر دنیا و تبدیل آسیا به یک شرکت توانمند برای تعامل با دیگر نقاط جهان جزو شعارها و اهداف اصلی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا به حساب می آیند. ایران با توجه به تحریم های ظالمانه آمریکا و غرب به بهانه پرونده های مختلف سیاسی، نگاه ویژه ای به سازمان های منطقه ای و بین المللی غیر وابسته به غرب دارد. عضویت در سازمان ها و گروه هایی مثل اکو، شانگهای، بریکس، اوراسیا و مجمع گفت و گوهای آسیایی از جمله این سیاست اصولی ایران در توجه به شرق و به ویژه آسیاست. سفر رئیس جمهور ایران به نشست سران به عنوان سومین سفر خارجی اش در کمتر از سه ماه نشان از ارزش و اهمیت این نگاه و این نهاد بین المللی دارد که می تواند منعکس کننده مواضع جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین المللی باشد. 

خراسان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین