انتقاد شدید غریب‌آبادی از حضور جاوید رحمان در کنار سرکرده گروهک تروریستی منافقین

کد خبر: 1311247

دبیر ستاد حقوق بشر در نامه‌ای به رئیس شورای حقوق بشر و کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل از حضور جاوید رحمان گزارشگر پیشین به اصطلاح وضعیت حقوق بشر در ایران در کنار سرکرده یک گروه مسلح تروریستی که مرتکب جنایت علیه بشریت شده است، به شدت انتقاد کرد

انتقاد شدید غریب‌آبادی از حضور جاوید رحمان در کنار سرکرده گروهک تروریستی منافقین

دبیر ستاد حقوق بشر در نامه‌ای به رئیس شورای حقوق بشر و کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل از حضور جاوید رحمان گزارشگر پیشین به اصطلاح وضعیت حقوق بشر در ایران در کنار سرکرده یک گروه مسلح تروریستی که مرتکب جنایت علیه بشریت شده است، به شدت انتقاد کرد.

 معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب آبادی در نامه‌ای به «عمر زنیبر»، رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و «ولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ضمن انتقاد از حضور و سخنرانی جاوید رحمان گزارشگر پیشین به اصطلاح وضعیت حقوق بشر در ایران، در نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس و آثار و پیامدهای بسیار منفی و مخرب آن بر اعتبار و جایگاه سازوکارها و کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل متحد در نزد افکار عمومی ایران و جهان، نوشت: بنابر اعلام این گروهک تروریستی که دستش به خون ۱۷ هزار شهروند بی‌گناه ایرانی آغتشه است و جنایت‌های آن فراتر از مرزهای زمانی و جغرافیایی است، این نشست به‌مناسبت گزارش ادعایی پایانی جاوید رحمان در سمت گزارشگر ویژه سازمان ملل برگزار شده است؛ گزارشی که در حقیقت، ادعانامه‌ای مملو از دروغ‌ها و اتهام‌های بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران بود که به منظور تامین خواسته‌های گروهک تروریستی منافقین نوشته شد تا ادای دین او به این گروهک به خاطر حمایت های مالی از وی در پایان حضورش در سمت گزارشگری ویژه باشد.

غریب آبادی در ادامه این نامه آورده است: ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در مکاتبه شماره ۴/۱۰۵۸۵/۹۰۰۰ تاریخ ۲۰ تیر امسال به همراه ۲۰۰ صفحه ضمیمه که در سایت شورای حقوق بشر نیز منعکس شده است، به این ادعانامه پاسخی روشنگرانه ارائه کرده و هشدار داده بود که تدوین گزارش‌های غیرقانونی و خارج از ماموریت اینچنینی توسط یک کارشناس سازمان ملل متحد با هدف خوش خدمتی به یک گروهک تروریستی که جنایات گسترده و سازمان‌یافته بیشماری از جمله جنگ مسلحانه، ترور، کشتار جمعی، گروگانگیری، شکنجه علیه جمعیت غیرنظامی، تعقیب آزارمند مردم عادی مخالف ایدئولوژی این گروهک، تجاوزات جنسی به زنان و کودکان و در واقع جنایات علیه بشریت را در کارنامه سیاه خود دارد، چه خدشه و آسیبی به اعتبار نهادها و ترتیبات بین المللی حقوق بشری سازمان ملل وارد خواهد آورد.

وی در ادامه یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران مکرر و در گزارش‌های متعدد همسویی آشکار جاوید رحمان با گروهک تروریستی منافقین را به شما و دیگر مقامات حقوق بشری سازمان ملل متحد و کشورهای عضو شورای حقوق بشر یادآوری کرده بود اما متاسفانه با وجود رسوایی‌های متعدد، گوش شنوایی برای این اعتراض‌ها و انتقادات پیدا نشد.

دبیر ستاد حقوق بشر اضافه کرد: طبیعتا، مسئولیت بی‌توجهی به اقدامات غیرقانونی و خلاف آیین کار ماموریت‌داران رویه ویژه، موضوع سند ۵/۲ شورای حقوق بشر، بر عهده دفتر کمیسر عالی و شورای حقوق بشر خواهد بود. اکنون که تصاویر یادگاری جاوید رحمان در کنار سرکرده یک گروه مسلح تروریستی مرتکب جنایت علیه بشریت منتشر شده است، بی‌اعتباری، مغرضانه و جهت دار بودن گزارش‌های متعدد وی علیه جمهوری اسلامی ایران در دوران ماموریت او در سازمان ملل متحد بیش از پیش بر همگان هویدا شده است.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه تصریح کرد: همسویی، همدستی و ابتنای داده‌ها و اطلاعات گزارشگر ویژه کشوری ایران بر گروه‌ها و افراد معاند، به ویژه گروهک تروریستی منافقین، تنها محدود و منحصر به جاوید رحمان نیست. گزارشگران ویژه پیشین نیز کم و بیش همین رویه را دنبال کرده و آسیب های جدی به اعتبار خود و به ویژه نهادها و ترتیبات بین المللی حقوق بشری وارد آوردند.

غریب‌آبادی افزود: بررسی گزارش‌های گزارشگران ویژه کشوری از همان ابتدا نشان‌دهنده وجود الگوریتم و رویه ثابتی در جمع‌آوری مفاد و مطالب مورد نیاز برای تهیه گزارش‌های ضد ایرانی استط؛ گزارش‌هایی که با هدف فراهم کردن ابزار فشار سیاسی و توجیه تحمیل اقدام‌های قهرآمیز یک‌جانبه از سوی برخی کشورهای خاص با استناد به اتهام‌های موهوم معاندان و در رأس آنها منافقین تهیه شده و می‌شوند.

وی تاکید کرد: ریشه این معضل را علاوه بر شخص گزارشگر، باید در ایجاد سازوکار سیاسی این گزارشگری که منطبق بر منافع و اغراض سیاسی برخی کشورها شکل گرفته نیز جستجو کرد. سرنوشت محتوم چنین اقداماتی، قربانی شدن حقوق بشر و رنگ باختن هر چه بیشتر امیدها به سازوکارها و نهادهای حقوق بشری است.

غریب‌آبادی تصریح کرد: بی‌تردید، رویه ثابت این کشورها در تروریسم‌شویی و حمایت از عناصر تروریستی و استفاده ابزاری از سازوکارهای حقوق بشری به بی‌کیفرمانی مرتکبان، عدم جبران خسارات قربانیان، فرار از مسؤولیّت جانیان، تنفرپراکنی و جابه‌جایی جایگاه متهم و قربانی منجر شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر خاطرنشان کرد: ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران تأسف عمیق خود را نسبت به راهبرد ضدانسانی و ضد حقوق بشری برخی کشورها در استفاده ابزاری از تروریسم و ایجاد سازوکارهای سیاسی و نامشروع حقوق بشری ابراز می‌کند و از شما به عنوان مقامات عالی حقوق بشری سازمان ملل متحد انتظار دارد در مقابل این الگوی رفتاری نادرست ایستادگی کرده و منطبق بر شرح وظایف و مسئولیت های خود، نسبت به مواضع و عملکرد غیرحرفه‌ای و غیر قانونی ماموریت داران شورای حقوق بشر با حساسیت و هشیاری بیشتری عمل کنید.

وی اضافه کرد: چنانچه پیش از این به مکاتبات و اعتراضات جمهوری اسلامی ایران درباره همراهی جاوید رحمان با گروهک تروریستی منافقین توجه می‌کردید، به هیچ وجه شاهد تهیه یک گزارش خودسرانه در حمایت از این گروهک در روزهای پایانی ماموریت وی و اکنون شاهد حضور وی در کنار سرکرده این گروهک تروریستی نمی‌بودیم. این نکته را نیز باید خاطر نشان کنم که خروج رحمان از سازوکار گزارشگری، به هیچ وجه نباید مصونیتی برای وی از پاسخگویی به این اقدامات متخلفانه فراهم کند، همانگونه که دفتر کمیسر عالی حقوق بشر و شورای حقوق بشر نیز ملزم هستند وی را پاسخگو کنند.

در پایان این گزارش غریب‌آبادی تصریح کرد: مردم ایران منتظر اقدامات شما هستند و انتظار می رود بیش از این اجازه ندهید اعتبار سازوکارهای بین المللی حقوق بشری لکه دار و تخریب شود./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها