پاسخ علی باقری به شبهه هدر دادن پول بیت‌المال برای مذاکره با «مورا»

کد خبر: 1259927

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در جلسه «حمایت از فلسطین؛ از شعار تا عمل» گفت: از همان زمان فرمایشات رهبر انقلاب، کارگروه ویژه‌ای برای این موضوع در وزارت امور خارجه تشکیل شد تا با کشورهای تامین کننده سوخت رژیم اسرائیل وارد تعامل شویم.

 پاسخ علی باقری به شبهه هدر دادن پول بیت‌المال برای مذاکره با «مورا»

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در جلسه «حمایت از فلسطین؛ از شعار تا عمل» گفت: از همان زمان فرمایشات رهبر انقلاب، کارگروه ویژه‌ای برای این موضوع در وزارت امور خارجه تشکیل شد تا با کشورهای تامین کننده سوخت رژیم اسرائیل وارد تعامل شویم.

علی باقری، معاون سیاسی وزیر خارجه در جلسه «حمایت از فلسطین؛ از شعار تا عمل» در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص اقدام جریان لیبرالیسم علیه مردم فلسطین گفت: تبلور جریان لیبرالیسم که همین رژیم صهیونیستی است، در مقابل خواست مردم فلسطین می‌گویند خیر و چنین حقی ندارید. دچار یک تناقض شده‌اند. آنانی که می‌گفتند انسان اصل است، اکنون کاری که می‌کنند کشتن انسان است.

وی افزود: این تناقض ذاتی لیبرالیسم در جنگ علیه غزه عیان شد. حتی عده‌ای می‌گویند که باید جنگ متوقف شود و به مردم کمک رسانی صورت بگیرد اما آنان می‌گویند نه باید ادامه پیدا کند. غربی‌هایی که مدعی حقوق بشر هستند و مدعی محوریت و مبنا بودن انسان هستند اکنون وظیفه اشان این است که سلاح بدهند و پشتیبانی از یک عده قاتل بکنند تا انسانی را بکشند.

باقری ادامه داد: من به یک دیپلمات غربی گفتم اکنون مسئله در غزه بحث حقوق بشر نیست بلکه بحث وجود بشر است. وجود بشر از بین رفته است. چه کسی اینکار را انجام می‌دهد؟! همین مدعیان انسان محوری.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در خصوص تحفظات ایران در بیانیه مجمع عمومی سازمان ملل برای مسئله فلسطین گفت: در روال مجامع بین‌اللملی یک رویه وجود دارد. اگر می‌خواهند همه کشورها به یک نقطه برسند، عملا توافق حاصل نخواهد شد. وقتی آن چارچوب‌های اصلی در خروجی مانند بیانیه یا قطعنامه با موافقت اعضا باشد این به نام جمع خارج می‌شود اما ممکن است برخی نکات که مدنظر برخی از کشورها نباشد. آن‌ها از فرایندی به نام تحفظ استفاده می‌کنند و اعلام می‌کنند که این سند را قبول دارم ولی پذیرش این سند به معنی پذیرفتن رژیم صهیونیستی به عنوان یک دولت و یا یک حاکمیت نیست.

وی ادامه داد: در همین قطعنامه مجمع عمومی برخی کشورهای اروپایی تحفظ دادند. آن چیزی که برای ما و بقیه کشورهای اسلامی مطلوب بود، این بود که به هرحال باید یک تلاش جمعی در ساحت بین‌المللی شکل بگیرد تا جلوی تشدید وحشی‌گری صهیونیست‌های اشغالگر را در غزه بگیرد.

باقری همچنین تاکید کرد که نمایندگی ایران در سازمان ملل همان موقع تحفظات ایران را بیان کرد.

وی علاوه بر این درباره روابط ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: هنر ما این است که بتوانیم اهداف، منافع و خواست مطلوب برای ترسیم و تدوین یک آینده موفقیت آمیز را در چارچوب مناسبات بین المللی پیش ببریم. این به معنی پذیزش همه سازوکارهای مناسبات بین المللی نیست. این به معنی قطع هم نیست زیرا شما وقتی قطع می‌کنید بقیه کشورهای عضو آژانس می‌گویند که ایران منطقی ندارد.

باقری افزود: ما باید مشارکت کنیم و هنر این است در مشارکت بتوانیم حرف خود را به کرسی بنشانیم. قاعدتا ما باید تعاملی را با آژانس سامان دهیم و در این مدت هم کارهای خیلی خوبی در مورد تعاملات با آژانس انجام شد. آژانس در دو سال و نیم گذشته مطالباتی را داشت و برخی از آنان در چارچوب همکاری‌ها با آژانس محقق شد. این موفقیت است ولی به معنی این نیست که هرچیز غیرقانونی و نا به حقی را مراجع مختلف بگویند ما بپذیریم.

وی در خصوص شبهه هدر دادن پول بیت المال و مذاکره با انریکه مورا گفت: هنر دستگاه دیپلماسی این است که بتواند خواسته هایی که مربوط به تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و امنیت ملی است را در سازوکارهای مختلف دوجانبه، چندجانبه و بین المللی تامین و تثبیت کند. این نیازمند تعامل است و باید صحبت کرد.

معاون سیاسی وزیر خارجه ادامه داد: در مناسبات بین المللی اینگونه نیست که طرف مقابل هرچیزی را که شما درست بدانید درست بداند. همانطور که در طرف مقابل هم ما همین طور هستیم. هنر یافتن نقاط تلاقی کاری است که بر دوش دستگاه دیپلماسی است تا نقاط پایدار را پیدا کنیم.

باقری همچنین در خصوص ابتکار ایران برای تحریم سوختی رژیم صهیونیستی گفت: زمانی که رهبر انقلاب مساله تحریم رژیم صهیونیستی به ویژه در عرصه سوخت را مطرح کردند، طبیعتا یک دستور برای وزارت خارجه تلقی می‌شود. از همان زمان فرمایشات رهبر انقلاب، کارگروه ویژه‌ای برای این موضوع در وزارت امور خارجه تشکیل شد تا ببینیم از چه روش‌هایی می‌توانیم در خصوص کشورهایی که تامین سوخت مورد نیاز رژیم صهیونیستی به مقدارهای مختلف را بر عهده دارند، وارد نوعی تعامل شویم.

وی افزود: این اقدام لزوما به معنی مذاکره نیست بلکه یک بسته چند جانبه است تا بتوانیم آن کشورها را قانع کنیم تا حداقل در این مقطع از تجهیز اسرائیل به سوخت جلوگیری شود./تسنیم

حجم ویدیو: 3.93M | مدت زمان ویدیو: 00:01:39 دانلود ویدیو
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین