تروئیکای پرتوقع!
بیانیه تروئیکای اروپایی درباره آغاز غنی سازی 60 درصدی اورانیوم در نیروگاه فردو: اقدامات ایران فراتر از محدودیت های برجام است
صدور قطعنامه شورای حکام و تعیین ضربالاجل از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای ارائه توضیحاتی از سوی ایران و در پی آن از سرگیری غنیسازی 60درصد توسط کشورمان، فضای دیپلماسی میان ایران و غرب را پیچیدهتر از گذشته کرده است. دوشنبه این هفته بود که سازمان انرژی اتمی کشورمان در واکنش به قطعنامه اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی، در نخستین گام به غنی سازی 60 درصد در فردو و گازدهی به دو زنجیره IR-4 و IR-2m در نطنز اقدام کرد. موضوعی که به مذاق تروئیکای اروپا اصلا خوش نیامد و در همین باره پس از گام 60 درصدی ایران در فردو، سه کشور اروپایی عضو برجام که با اهمال و بیعملی خود توافق هستهای را به پوستهای خالی تبدیل کردهاند، با صدور بیانیهای مشترک درباره واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ادعا کردند که اقدامات ایران فراتر از محدودیتهای برجام است و آن را تهیتر کرده است. وزیر خارجه آمریکا نیز در واکنش به انتشار خبر آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی در فردو توسط رسانههای ایرانی گفت که هنوز نمیتواند این خبر را تأیید کند و این درحالی است که پیشتر رابرت مالی گفته بود انتظار میرفت ایران به قطعنامه شورای حکام واکنش نشان دهد.
اسلامی:یک گاوداری را سایت هستهای اعلام میکنند!
در این میان ، ساز ناکوک بیانیه ها و قطعنامه های همیشگی تروئیکای اروپا با واکنش رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان همراه شد و محمد اسلامی در اظهارات روز گذشته خود در این باره گفت:«هر قطعنامهای حتما عکسالعملی دارد، پیشتر و از آن جایی که در این قطعنامه مجدد به مسائلی پرداخته شده که اساسا موضوعیت ندارد و قبلا حل و فصل شده، اعلام کرده بودیم اگر قطعنامهای صادر شود به آن واکنش نشان میدهیم.» وی درباره ادامه مذاکرات با آژانس در شرایط فعلی و موضوع سفر بازرسان به تهران و رفتار تروئیکا گفت:« ما اعلام کردیم آقای گروسی اگر میخواهند میتوانند به ایران بیایند. همچنین درباره مذاکرات با آژانس گفته بودیم که به موارد ادعایی و سوالات، پاسخ داده شده است اما این که آژانس قانع نشده و به دنبال آن ملاحظاتی از سوی سه کشور اروپایی و آمریکا شکل گرفت تا از این مسئله به عنوان اهرم فشار استفاده کنند، درست نیست. این مسائل قبلا نیز در قالب پی ام دی در ۲۰۱۵ مطرح شده بود که در آن زمان پاسخ لازم به آن ها داده شده است... کشورهای غربی نباید از آژانس به عنوان ابزار سیاسی استفاده کنند، باید از این شیوهها برای تحت فشار قرار دادن ایران دست بردارند. ایران همواره با آژانس همکاری و حسن نیت داشته است، درحالی که این همکاریها دیده نشد. آمریکا از برجام خارج شد و ایران باقی ماند، این اقدام و تصمیم ایران برای اعتمادسازی و حسن نیت بود.» وی تاکید کرد که ما نمیتوانیم بپذیریم آن ها بیایند بگویند ایران «سایت اعلام نشده» دارد. جایی که گاوداری است و آهن قراضه در آن میفروشند، چطور میتواند سایت هستهای باشد؟ چرا یک جریان تروریستی که تولیدکننده موارد اتهامی است و در کشور ما اقدام به ترور دانشمندان ما کرده و انفجار و خرابکاری هستهای انجام داده و با صدای بلند هم میگوید، من این کار را کردم، این قدر راحت میتواند اتهام ناروای خود را پیش ببرد؟»در این میان کلاف به هم پیچیده مذاکرات برجامی ایران و روابط کشورمان با آژانس مورد توجه کارشناسان و فعالان سیاسی قرار گرفته است. در همین راستا صباح زنگنه، تحلیل گر مسائل سیاست خارجی، می گوید : «بیانیهای که سه کشور اروپایی به همراه آمریکا دادند و بعد از آن صدور قطعنامهای علیه ایران از سوی شورای حکام نشان میدهد غربیها فشارشان را بر ایران به شدت افزایش دادهاند و تجربه نشان داده است که هر وقت فشار بالا میرود، مقاومت از داخل هم افزایش مییابد که از هر سمت به این ماجرا نگاه میکنیم، این روند سازنده نیست و نیاز است که ارزیابی مجددی از سوی اروپاییها، آمریکا و ایران انجام شود. در این فضا فقط رژیم صهیونیستی است که بهره خود را میبرد، هم آمریکا بیش از پیش اعتبارش در دنیا مخدوش میشود و هم اروپاییها به دلیل شرایط سخت انرژی که دارند، متضرر میشوند و هم ایران ضرر میکند و فقط رژیم صهیونیستی است که در عداوتش با ایران پیش میرود.» به گزارش فردا، وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود:«وضعیت برجام که فعلا نامعلوم است و برجام در اغماست؛ مگر آن که ابتکار خاصی را از سمت یکی از طرف ها شاهد باشیم که فعلا ابتکار عملی مثبتی از سوی هیچ یک از طرفهای برجام و آمریکا دیده نمیشود.»
خراسان
دیدگاه تان را بنویسید