جعفر قنادباشی در گفتوگو با «فردا»:
مدافعان FATF با فرافکنی میخواهند ضعفهای اقتصادی را توجیه کنند
یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: برخی بهانه میآورند و کاستیهای اقتصادی را پشت سر این نپیوستن به FATF پنهان میکنند.
گروه سیاست سایت فردا: بار دیگر بحث FATF مطرح شده است و موافقان و مخالفان آن نظرات خود را بیان میکنند. در این میان اما یک پرسش مهم وجود دارد؛ آنکه چه پیوستن کامل به FATF تا چه حد میتواند باعث گشایش اقتصادی در داخل شود و این دو چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
جعفر قنادباشی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «به نظرم جریانی مشابه دوران آقای روحانی در حال شکلگیری است. تصور آقای روحانی این بود که اگر ما اجازه مذاکره مستقیم با آمریکا را داشته باشیم مسائل حل میشود اما اتفاقی رخ نداد. اکنون دوران اتمام حجت با کسانی است که میگویند تحریمهای غربی با پیوستن به FATF رفع میشود. انگار ملت ایران باید هزینه تفکرات این افراد را بدهند. مهمترین قدرتهای دنیا بیشترین درآمد را از فروش اسلحه دارند. این دولتها ما را مجرم میدانند زیرا از بازار اسلحه آنها خرید نمیکنیم. ما از دید آنها مجریم هستیم زیرا دنبال صلح و وحدت شیعه و سنتی در منطقه هستیم و نمیخواهیم کشورهای منطقه دچار جنگ و بحران نظامی باشند. این ماهیت قدرتهای بزرگ است اما متأسفانه هنوز که هنوز است برخی متوجه آن نیستند. و مردم باید هزینه تفکرات و اقدامات آنهایی را بدهند که هنوز نپذیرفهاند آمریکا رو به افول است و فکر میکنند با کوتاهآمدن ما غربیها هم کوتاه میآیند؛ در حالی که اگر یک قدم عقب برویم، غربیها دو قدم جلو میآیند».
او ادامه داد: «هر نوع تدابیری که نشانه فشار علیه ماست یا اهرمی در دست غربیهاست، اکنون فعال است؛ اعم از تحریمهای بینالمللی، تهدیدها و... همه و همه به صورت گستردهای علیه ما فعال است. آنهایی که مدافع FATF هستند میخواهند با تحت فشار قرار دادن مجمع، وضعیت FATF را تغییر دهند و ایران به صورت کامل به آن بپیوندند».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «مدافعان پذیرش FATF فراکفنی میکنند تا ضعفهای اقتصادی را توجیه کنند. در واقع آنها بهانه میآورند و کاستیهای اقتصادی را پشت سر این نپیوستن به FATF پنهان میکنند».
قنادباشی در پایان گفت: «یک فرمول کلی وجود دارد؛ آنکه غربیها در همیشه میخواهند به ما فشار بیاورند و تردید نکنید که اگر FATF را به طور کامل هم بپذیریم، از میزان فشارهای آنها کاسته نمیشود؛ با این اوصاف من افق روشنی در پذیرش FATF نمیبینم».
دیدگاه تان را بنویسید